EUROSCEPTIC – O perspectiva critică asupra Uniunii Europne


Link: http://www.eurosceptic.ro/

Proiectul Eurosceptic a luat nastere pentru a suplini un deficit de informatie privind Uniunea Europeană pe care tot mai multi români îl resimt. Românii au o imagine superficială si, de cele mai multe ori, distorsionată despre ce este Uniunea Europeană si ce presupune aderarea României la UE. Multi au senzatia că, după aderare, viata lor se va schimba automat în bine, or în realitate lucrurile nu stau deloc asa.

Politicienii, mass-media si chiar reprezentantii UE au încurajat si continuă să încurajeze această perceptie falsă, prezentînd cu fiecare ocazie partea plină a paharului si trecînd sub tăcere dezavantajele aderării, ori ascunzîndu-le în spatele unor prezentări stufoase, complicate, de neînteles pentru omul de rînd. În România nu a avut loc o dezbatere reală pro si contra aderării, iar “negocierile‿ privind aderarea s-au desfăsurat într-un singur sens: UE a dictat, guvernele României au acceptat. A sosit timpul – cam tîrziu, ce-i drept, dar mai bine decît niciodată! – să fie auzite si argumentele celeilalte părti.

Eurosceptic.ro îsi propune să ofere informatii si opinii critice despre Uniunea Europeană, să încurajeze dezbaterea reală pe teme europene si să se constituie într-un veritabil centru de resurse alternative in domenii ca: legislatie si birocratie în UE, moneda unică, multiculturalism si identitate, România si UE precum si altele asemenea. Pe termen lung, proiectul Eurosceptic isi propune să contureze formule alternative de cooperare europeană, bazate pe respectarea suveranitătii si specificului fiecărei natiuni. Daca vă identificati cu ideile si scopurile noastre, va invităm să vă implicati alături de noi in acest proiect.

Proiectul Eurosceptic este realizat de Asociatia Altermedia, organizaţie neguvernamentală, non-profit, având ca scop promovarea libertăţii de expresie prin stimularea implicării sociale şi facilitarea accesului cetăţenilor la informaţie.

Link: http://www.eurosceptic.ro/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s