Pro-Vita Ortodoxă


Asociaţia “PROVITA pentru născuţi şi nenascuţi” (Pro-Vita)

Preotul Nicolae Tanase a construit in satele Valea Screzii si Valea Plopului din judetul Prahova doua centre in care au fost primiti spre ocrotire copii nedoriti de parintii lor. De la bebelusi parasiti imediat dupa nastere, pana la fosti copii ai strazii …toti si-au gasit loc in cele doua centre.

Foarte important este ca preotul a reusit toate acestea fara sprijinul financiar al autoritatilor, ci numai din donatii ale credinciosilor din intreaga tara.


Link: http://www.provitaortodoxa.ro

Pro-Vita Bucuresti a participat la “Marsul Vietii” la Iasi 

Circa 500-600 de persoane, majoritatea tineri si copii, au raspuns la apelul Fundatiei “Solidaritate si Speranta” a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Centrului “Info Adolescent” si Bisericii “Nasterea Domnului”, din cadrul Spitalului Clinic “Cuza Voda”, organizatorii “Marsului Vietii” din Iasi. Manifestantii au purtat pancarte cu inscriptii precum “Si mama si copilul au dreptul la viata”, “Viata incepe in momentul conceptiei”, “Avort = solutie de moment, consecinte de durata” etc.

Marsul a pornit la orele 17 din fata bisericii Sfantul Nicolae de langa Palatului Culturii, unde s-au rostit rugaciuni si prima parte din Acatistul Bunei Vestiri, simbolul bucuriei de a da viata. De aici s-a pornit spre Corpul C7 al Maternitatii “Cuza Voda”, unde se fac avorturi. Aici s-au aprins lumanari, s-a pastrat un moment de reculegere pentru copiii nenascuti avortati in aceasta unitate medicala si a fost rostita a doua parte a Acatistului Bunei Vestiri. Procesiunea s-a incheiat la Catedrala Mitropolitana cu o rugaciune finala si un apel.

Considerand ca fiecare dintre noi ar trebui sa-si puna problema promovarii dreptului la viata al copilului nenascut, organizatorii s-au aratat convinsi ca ziua de 1 Iunie, ca Zi Internationala a Copilului, ar trebui sa-i ia in considerare si pe cei care au fost conceputi, dar carora li se refuza sansa sa se nasca. In acest sens, marsul a avut si semnificatia unui eveniment comemorativ. Intre anii 1990 – 2005, numai in Iasi, conform statisticilor oficiale, au fost efectuate cca. 330.000 de avorturi, ceea ce inseamna aproape echivalentul populatiei municipiului Iasi.

Datele ultimului recensamant al populatiei din 2002 au aratat efectele pe termen lung ale unei politici sociale pro-avortioniste: scaderea demografica a populatiei cu cca. 1,1 mil. de locuitori in 10 ani, cresterea ratei de imbatranire demografica, diminuarea numarului de copii pe familie etc. Aceasta adevarata “cultura a mortii” nu poate avea decat efecte dezastruoase asupra viitorului societatii romanesti.

Manifestantii au purtat pancarte cu inscriptii precum “Si mama si copilul au dreptul la viata”, “Viata incepe in momentul conceptiei”, “Avort = solutie de moment, consecinte de durata” etc. Au fost impartite trecatorilor numeroase materiale informative cu privire la riscurile si consecintele intreruperilor de sarcina.

Evenimentul s-a desfasurat cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei si a fost organizat in parteneriat cu Protopopiatul I si II Iasi, Biserica Catolica si cu participarea Asociatiei Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti – Bucuresti. (pentru imagini vezi aici)(Pro-Vita)

In afara de Iasi, joi 1 iunie, de Ziua Internationala a Copilului, in alte cateva mari orase ale tarii au fost organizate marsuri ale tacerii si rugaciunii, care au intentionat sensibilizarea opiniei publice privind avortul, dreptul la viata al copiilor nenascuti si apararea sfinteniei vietii.

Bacau: “Spune NU avortului!”

Intitulat “Marsul Vietii – spune NU avortului!”, protestul tinerilor din Bacau a inceput la Biserica “Precista”, s-a indreptat spre Primarie si Prefectura, a trecut prin preajma statuii voievodului Stefan cel Mare din fata Catedralei ortodoxe si s-a intors la Biserica “Precista”. Pe traseul marsului, tinerii de la ASCOR Bacau au fost sustinuti de preoti: “Ca orice preot, sunt un aparator al vietii care se vede si al vietii care deocamdata nu se vede. Daca unii uita ca sunt oameni, noi incercam sa le reamintim”.

Brasov: Apararea dreptului la viata

Parohia Timisul de Sus din Protopopiatul Brasov, Asociatia Pro Vita si ASCOR au organizat un mars numit “Stafeta Vietii”, pentru apararea dreptului la existenta al copiilor nenascuti. S-a plecat din str. Poienilor pe traseul Calea Bucuresti, Iuliu Maniu, Nicolae Iorga, cu punctul final in Piata Sfatului. Initiatorii marsului au apreciat ca actiunea a fost o chemare din partea lui Hristos, deoarece – conform Evangheliei – orice rau vom face copiilor, “lui Iisus Hristos ii vom face”.

Craiova: “Impreuna impotriva pacatului!”

Sub genericul “Impreuna pentru Viata! Impreuna impotriva avortului! Impreuna impotriva pacatului!”, mai multe asociatii crestine de tineret din Craiova si Targu Jiu au plecat intr-un mars al tacerii si rugaciunii pe traseul: Catedrala mitropolitana “Sf. Dumitru”, Biserica “Maica Domnului”-Dudu, Biserica “Sf. Treime” (Mercur), Prefectura, Biserica “Sf. Ilie”, Teatrul National “Marin Sorescu”. Marsul a fost organizat ca protest impotriva avortului de catre ASCOR-Craiova, Pro Vita (din Craiova si Targu Jiu), Societatea Ortodoxa Nationala a Femeilor Romane, Oastea Domnului, Asociatia Tinerilor Catolici “Pier Giorgio Frasatti”, grupurile parohiale de tineri de la bisericile “Sf. Nicolae”-Brandusa, “Sf. Nicolae”-Craiova etc. (Romania Libera)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s