BUCURESTENE, PE 21 AUGUST SALVEAZA ROSIA MONTANA!


Grupul de Voluntari “Rosia Montana – Bucuresti”

Exploatarea muntilor de la Rosia Montana de catre Rosia Montana Gold Corporation va duce – pe scurt – la distrugerea zonei. In schimb, in urma va ramane un iaz de cianura folosita la exploatare.

Pana acum, s-au pronuntat impotriva proiectului Biserica Ortodoxa Romana, celelalte biserici din zona, Academia Romana, Greenpeace, Fundatia pentru o Societate Deschisa si alte nenumarate ONGuri etc. Practic, majoritatea societatii civile este impotriva proiectului dar Ministerul Mediului se face ca nu aude. E semnificativ faptul ca pana si guvernul maghiar s-a pronuntat impotriva proiectului, numai ministerul de resort nu!

CE SE INTAMPLA IN BUCURESTI?

Pentru a incepe exploatarea, Gabriel Resources are nevoie de avizul de mediu al Ministerului Mediului si, pentru a-l obtine, organizeaza o serie de “dezbateri” care pana acum au fost niste simulari la care oameni platiti de companie au aplaudat sustinatorii proiectului si i-au huiduit pe cei care se opuneau.

Dezbaterea din Bucuresti este organizata luni pe 21 august, ora 16:30, la sala Eminescu-Sadoveanu de la Romexpo si va tine cel putin pana la 22:00 (la Cluj a tinut pana la 4:30 dimineata) in functie de numarul de vorbitori independenti.


CE POTI FACE TU?

Majoritatea bucurestenilor sunt împotriva proiectului, dar acest lucru trebuie aratat presei. La Bucuresti e nevoie de o opozitie clara impotriva companiei canadiene daca vrem ca localitatea sa nu dispara sub substante toxice, altfel Ministerul Mediului va da avizul de mediu.

Vino la dezbatere luni si inscrie-te la cuvant din timp pentru a-ti exprima ingrijorarea fata de proiectul care va transforma Rosia Montana intr-o baie de cianuri.

Vino din timp pentru ca la toate celelalte “dezbateri” Gabriel Resources si-a postat pe primele scaune oameni care sa aplaude ca la al-XIV-lea Congres. Vino pregatit cu o interventie de 5 minute pentru a folosi timpul pe care il ai la dispozitie.

ACUM este momentul sa iti spui opinia! Lucrurile chiar se vor schimba daca si TU vei veni. Nu lasa Rosia Montana sa moara! Oamenii sunt mai importanti decat aurul.

BUCURESTENE, PE 21 AUGUST SALVEAZA ROSIA MONTANA!

ce-a-inceput-nicolae.JPG

Reclame

Un gând despre “BUCURESTENE, PE 21 AUGUST SALVEAZA ROSIA MONTANA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s