Asociatia „Civic Media” e finantata de CIA, ca si trustul de presa „Ringier”


Link: http://www.ziarultricolorul.ro/intern.html?aid=1726&numar=707

NOTA SPECIALA. Din analiza informatiilor obtinute în legatura cu solicitarea organizatiei „Civic Media”, adresata CNSAS, de a verifica peste 200 de ziaristi, inclusiv Corneliu Vadim Tudor, vizînd eventuala colaborare a acestora cu fostele organe de Securitate, au rezultat urmatoarele aspecte de interes operativ: Asociatia „Civic Media” a fost fondata, în anul 2000, de Victor Roncea, în prezent sef sectie externa la ziarul „Ziua”, si George Damian, ziarist la aceeasi publicatie si director de programe al asociatiei în discutie.
Acestia au actionat pentru crearea unei retele informative de jurnalisti români, fara trecut în presa regimului comunist. Cei doi declara ca, în prezent, asociatia are membri activi în presa centrala si locala, care se manifesta cu discretie privind apartenenta la organizatie. Practic, acestia reprezinta o adevarata retea de agenti de influenta, aflati la dispozitia unor Servicii Secrete straine. În calitate de formatori de opinie, jurnalistii respectivi transmit informatii menite sa bulverseze opinia publica, sa creeze anumite curente si sa o manipuleze potrivit intereselor celor care îi dirijeaza.  Momentul ales pentru declansarea noului atac la adresa presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, are la baza urmatoarele considerente:

 • cresterea în sondaje a liderului PRM si a partidului, ceea ce genereaza canalizarea intentiilor de vot ale populatiei în aceasta directie;
 • probabilitatea sporita de declansare a alegerilor anticipate în toamna lui 2006 sau în primavara lui 2007;
 • precaritatea starii de sanatate a presedintelui Traian Basescu;
 • criza profunda a Aliantei PD-PNL, ca si cea din interiorul PSD;
 • absenta unor lideri politici reali, credibili, care sa ofere o alternativa viabila.

În acest context, devine tot mai evident ca singurul lider care mai poate obtine majoritatea optiunilor de vot la viitoarele alegeri prezidentiale este Corneliu Vadim Tudor. Pentru ca nu exista nici un contracandidat cu sanse reale a i se opune, unica solutie de a-l împiedica sa ajunga la Cotroceni este compromiterea sa iremediabila înainte de alegeri. În acest timp, din informatii obtinute pe linie SIE, poate fi pregatit candidatul pe care l-ar dori administratia americana, si anume Mugur Isarescu, care ar avea posibilitatea sa învinga alti contracandidati, dar nu si pe Corneliu Vadim Tudor (care l-a zdrobit la alegerile din anul 2000), avînd în vedere prestatia slaba a lui Isarescu pe scena politica, dar si implicarea lui în anumite afaceri cel putin controversate. Tot din informatii SIE rezulta ca printre membrii care fac politica asociatiei se numara atît Mircea Dinescu, cît si Sorin Rosca-Stanescu, acestia avînd relatii apropiate, de prietenie si afaceri, cu Dinu Patriciu, cunoscut, la rîndul sau, cu relatii apropiate la nivelul administratiei americane. De asemenea, sursele afirma ca Asociatia „Civic Media” este finantata de CIA, ca si trustul de presa „Ringier”, din care face parte si „Evenimentul zilei”, cotidianul în care a aparut articolul referitor la Corneliu Vadim Tudor. În fapt, intentia lor este de a-l atrage într-un nou scandal de presa, de a-l incita la reactii necontrolate, care ar putea sa-l plaseze într-o lumina proasta în ochii opiniei publice. Aceeasi organizatie are aderenti în Republica Moldova si Ucraina si membri asociati în Europa Centrala si de Sud-Est, acolo unde, sub aceeasi îndrumare externa, practica o tactica similara de compromitere a liderilor politici incomozi.

Mai cititi si Definitia „Razboaiele informationale”: https://sitadeasa.wordpress.com/2006/08/08/razboaiele-informationale/

Reclame

3 gânduri despre “Asociatia „Civic Media” e finantata de CIA, ca si trustul de presa „Ringier”

 1. asa e!traiasca Vadim!traiasca Romania Mare…sunt fericit ca am avut onoarea sa ma nasc si sa am ocazia sa vad un om ca si dansul…cred ca e singurul care ar putea sa ne scape…sa ne scape de raul si neputinta din noi!bine ca Romania are astfel de…barbati!viitorul e al unor ca ei!traiasca!traiasca!

 2. Mah cum puteti voi sa spuneti ca o scursura ca vadim va salva Romania
  E din aceiasi categorie securisto-comunista ca si:CTP, VADIM, Dinescu, Basescu, Iliescu, Tatulici, Voiculescu,Balaceanu Stolnici.

  Hai sictir unflatii dracu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s