Despre „Biserica Ortodoxă Secretă”


Toate cele scrise sunt reale, traite de mine, iar mesajul scris il trimit cu binecuvantarea parintelui meu duhovnic. Doamne ajuta!

Biserica secreta a Maicii Domnului!

Secta lui Dogaru hirotoneste femei si face sfinti

– „alesii Domnului pentru salvarea lumii” –

Ioana Vintila – Târgu Ocna

Am intrat in grupul acesta din intamplare… aparent. M-am hotarat sa merg in vizita, la aceeasi prietena draga, pe care nu reuseam sa o inteleg, atunci cand pleca si se intorcea abia aproape de miezul noptii. Singurul raspuns pe care il primeam era „Imi pare rau. As vrea sa-ti spun, dar nu pot. Trebuie sa treci si tu prin anumite etape (de initiere) ca sa le poti intelege. Mai mult nu pot sa-ti spun. Sunt niste taine„. Ce sa inteleg din astea, Doamne Sfinte? Mi-a aratat o rugaciune foarte frumoasa, o strigare catre Dumnezeu. Acesta a fost inceputul. Apoi, am primit o carte cu soborul Sfintilor Arhangheli, scrisa, cica, „din ordinul Sfintilor Arhangheli”, care i-au dictat-o personal stimabilului prof. CONSTANTIN DOGARU. De fapt, nu este profesor, ci „preot”. Iar haina preoteasca si-a insusit-o singur sau in cadrul grupului in care manipuleaza si este manipulat. Am citit cu stupoare sirurile interminabile cu nume de ingeri din soborul Sfintilor Arhangheli, in mare parte asemanatoare cu cele romanesti. Cel ce le-a infiintat parea sa fi uzat de cartea de telefoane.

Link: http://www.rugulaprins.go.ro/Ioana%20Vintila.htm

O aberatie face prozeliti: Biserica Ortodoxa Secreta
Evenimentul Zilei – 13 Iulie 2005 – Dan Sofronia

Link: http://www.evz.ro/article.php?artid=191384

 

„Io, nu-ni las legea” – Pr. Teofil Paraian

Au aparut în ultimii ani la noi în tara anumite miscari – gen biserica ortodoxa secreta, biserica ortodoxa libera…
Draga, Sfântul Apostol Pavel, în Epistola catre galateni, zice ca chiar si un înger de-al lui Dumnezeu de-ar veni si ar propovadui alta evanghelie decât cea propovaduita de Sfântul Apostol Pavel, sa fie anatema. Adica nu ne intereseaza. Daca apare asa ceva, înseamna ca nu e în traditia Bisericii. Când eram copil se înfiintase în Topârcea, în satul meu, Oastea Domnului. Aceasta este o societate a Bisericii, care vrea o înviorare a credintei lucratoare. În anul 1935 m-am dus la scoala, la Cluj, si aveam sase ani si jumatate. Si mergeam de la Vecernie cu preotul din sat, într-o sala de clasa din apropierea bisericii si acolo se tineau adunari ale Oastei Domnului. Se cânta, se citea. Îmi aduc aminte foarte bine ca, odata, bunica mi-o spus sa o chem si pe bunica de pe tata sa vina cu noi la adunare. N-am înteles puterea cuvântului, dar am retinut formula – si a zis mama tâna, caci asa o strigam, „io, nu-ni las legea”. Adica ceea ce faceti voi, chiar daca e si preotul acolo, nu-i ceva în traditia Bisericii. Si buna era nestiutoare de carte. Asta tre’ sa învete toti credinciosii – SA NU-SI LASE LEGEA (n. r. spune parintele pe un ton apasat).

„În mintea strâmba si lucrul drept se strâmba” – Pr. Teofil Paraian

Când eram elev de liceu am dat de antropozofie. Acesta era un curent de gândire înfiintat de Rudolf Sthainel, care nu era un om al Bisericii. Si am intrat într-un cerc de felul acesta. Si era si un preot profesor acolo – e adevarat ca de muzica si de tipic, si apoi si un diacon, si asta m-a atras cumva. Dar nimeni nu mi-a spus ceea ce spun eu acum cu toata hotarârea: ca oamenii astia n-au compententa. Sfântul Ioan Gura de Aur a fost sfânt si nu antropozof. Si Rudolf Steiner a fost antropozof si nu a fost sfânt. Prefer sa urmez un sfânt si nu un antropozof. Asta e gândirea mea acum. Dar pe atunci nu ma slujea mintea sa gândesc asa si nu ma gândeam nici la mama care spunea „nu-ni las legea”.
De astia, si de carti cum e Codul lui Da Vinci trebuie sa se fereasca lumea ca de Satana. Sunt întortocheli de minte. Nu eu am spus asta – suferinta trece, dar faptul ca ai suferit nu trece niciodata. Toate lucrurile astea îsi pun pecetea pe mintea omului. Si parintele Arsenie avea o vorba „în mintea strâmba si lucrul drept se strâmba”.

Reclame

3 gânduri despre “Despre „Biserica Ortodoxă Secretă”

  1. Iisus a spus:Eu sunt Calea,Adevarul si Viata…noi trebuie sa avem in viata nosttra pe primul loc mai inti de tote Imparatia Cerurilor si a poi celelalte!Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s