Comitetul de iniţiativă privind modificarea constituţiei


Proiectul Constitutional de protejare a casatoriei si familiei în România


http://www.protejarea-familiei.com/

În anul 2007 este prevazuta aderarea României la Uniunea Europeana. În conditiile în care tratatele încheiate în acest sens presupun alinierea legilor tarii la Constitutia Europeana aflata în procesul de adoptare, consideram necesara o luare de atitudine din partea cetatenilor României în privinta unor prevederi ce pot aduce grave atingeri moralitatii, vietii de familie si perspectivei morale a generatiilor viitoare. În acest sens, dorim promovarea unei initiative legislative de modificare a Constitutiei României, sub forma urmatoare:

Noi. cei subsemnati. cetateni cu drept de vot ai României, petitionam Guvernul României, prin Parlamentul tarii, în virtutea Articolelor 2(1), 36, 51, 150 si 151 ale Constitutiei României, sa supuna unui referendum national spre adoptare, urmatorul amendament care sa fie inclus în Constitutia tarii si sa fie adaugat la Articolul 48 al Constitutiei curent în vigoare:
“În România poligamia este interzisa, iar casatoria este permisa doar între un barbat si o femeie.”

Motivatia acestei initiative consta în urmatoarele:
România este o tara crestina, cu o morala si principii crestine. În consecinta, familia este privita ca o institutie cladita în baza acestor principii si supunându-se acestora. Orice actiune de toleranta fata de alte crezuri se limiteaza la punctul în care aceasta morala si aceste principii sunt puse în pericol. Propusa Constitutie a Europei nu împiedica Proiectul întrucât Constitutia Europei lasa în seama statelor constituante reglementarea dreptului la casatorie si de a forma o familie. La fel, tratatele internationale si dreptul international în vigoare nu interzic substanta Proiectului

Vezi legea Nr. 189 din 9 decembrie 1999


PROIECT CONSTITUTIONAL DE OCROTIRE A CASATORIEI SI FAMILIEI IN ROMANIA

Numele Proiectului: Proiect Constitutional de Ocrotire a Casatoriei si Familiei in Romania

Textul Propus al Amendamentului:
“In Romania poligamia este interzisa, iar casatoria este permisa doar intre un barbat si o femeie.”

Fazele Proiectului:
1. Organizarea unui Comitet de Initiativa
2. Avizarea Consiliului Legislativ
3. Publicarea Initiativei in Monitorul Oficial
4. Obtinerea Semnaturilor
5. Atestarea Semnaturilor de Primarii
6. Inregistrarea Initiativei la Parlamentul Romaniei
7. Revizuirea Amendamentului Constitutional de Curtea Constitutionala a Romaniei
8. Adoptarea Amendamentulni Constitutional de Parlament
9. Referendumul

De ce amendament constitutional si nu lege?
O lege poate fi liber si usor adoptata sau abrogata unilateral de Parlament fara a tine seama de valorile morale, culturale, sau vointa Romaniei (exp. procedura Ordonantelor de Urgenta). Un articol din Constitutie poate fi adoptat sau abrogat doar prin referendum national. Ca atare abrogarea amendamentului de protejare a familiei va cere un referendum national.

Autoritatea Legala Pentru Initierea Proiectului
Cetatenii Romaniei conform articolelor 150, 151, si 152 ale Constitutiei Romaniei si Legii 189/1999.

Constitutia Europei
Constitutia Europei nu impiedica Proiectul ci lasa pe seama statelor constituante reglementarea dreptului la casatorie si la formarea familiei.

Tratatele Internationale si Dreptul International
Tratatele intemationale si dreptul international in vigoare nu interzic substanta Proiectului.

Structura de Organizare si Implementare a Proiectului

Romania va fi impartita in 10 regiuni, inclusiv Municipiul Bucuresti: (1) Romania-Vest; (2) Romania Sud-Vest; (3) Transilvania; (4) Moldova-Nord; (5) Moldova – Sud; (6) Muntenia Nord; (7) Muntenia-Sud; (8) Oltenia; (9) Dobrogea; (10) Municipiul Bucuresti.

Fiecare regiune va fi sub autoritatea unui lider regional. Liderii regionali vor alcatui un Comitet National.(Comitetul de Initiativa a Proiectului). Comitetul de Initiativa va avea un Presedinte care va administra Proiectul la nivel national.

Fiecare regiune va contine un Comitet Regional care va fi constituit din liderii judeteni care constituie fiecare regiune. Comitetul Regional functioneaza sub autoritatea Liderului Regional.

La nivel judetean activitatea va fi coordonata de liderul judetean.

Obtinerea Semnaturilor
Articolul 4 al Legii 189/1999

Cel putin 500,000 de semnaturi sunt necesare, din cel putin jumatate din judetele Romaniei. Din fiecare din aceste judete trebuie obtinute cel putin 20,000 de semnaturi.

Listele semnatarilor vor fi intocmite intr-o forma standard care va fi comunicata tuturor persoanelor care vor intocmi listele la momentul potrivit (dupa data publicarii proiectului in Monitorul Oficial al Romaniei).
Toate persoanele care vor intocmi liste cu semnaturi vor trebui sa fie imputernicite in acest sens de Comitetul de Initiativa.

Atestarea Semnaturilor de catre Primarii
Listele cu semnaturi vor trebui intocmite in aproximativ 3 luni de la data publicarii initiativei in Monitorul Oficial.
La finele acestei perioade vor trebui centralizate pe localitati si depuse spre atestare la Primaria din localitatea respectiva care in termen de 15 zile va da un raspuns.

Etapa urmatoare va fi inregistrarea Initiativei la Parlamentul Romaniei aspecte care vor fi indeplinite de cateva persoane imputernicite special in acest sens de Comitetul de Initiativa.

Revizuirea Amendamentului Constitutional in Curtea Constitutionala a Romaniei

Referendumul
Referendumul national pentru adoptarea Proiectului trebuie tinut in 30 de zile de la adoptarea Proiectului de Parlament.

Imunitate
Membrii Comitetului de Initiativa si cei imputeniciti de Comitet pentru promovarea Proiectului sunt considerati “functionari publici” si beneficiaza de imunitatea acordata functionarilor de stat.

Link: http://www.protejarea-familiei.com/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s