Sfânta Mănăstire Dervent


Link: http://www.dervent.ro/

Venind dinspre Ostrov, însoţit prin încremenirea fierbinte a locului doar de curgerea senină a Dunării, călătorul zăreşte la un moment dat un deal ce se termină aproape de soare cu turlele strălucitoare ale unei biserici. Apropiindu-se de acest loc, care sfidează cu măreţie pustietatea din jur, călătorul va fi plăcut surprins să observe un complex monahal care uneşte într-o armonioasă împletire trecutul şi prezentul, istoria şi spiritualitatea, tradiţia şi contemporaneitatea.

Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni

Icoana după ce se sfinţeşte, devine un chip viu, pentru că este reprezentarea sfântului sau a lui Dumnezeu, dar prin stropirea cu apă sfinţită şi prin însufleţirea cu harul Sfântului Duh, icoana devine o fereastră către Lumea Cerească, devine sfântă, devine o parte din cer. Iată că icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dervent este cea pe care ea a considerat-o ca fiind potrivită pentru a se apropia mai mult de noi, iar pe noi să ne apropie de Dumnezeu.

Link: http://www.dervent.ro/dervent.php?cID=dervent-3daruri&rID=dervent-3daruri-A-IcoanaMaiciiDomnului&show=true

Sfintele Cruci

„Sfânta Cruce nu este pusă de mână omenească ci creşte natural din pământ. La ea se vindecă numai oamenii bolnavi. Aceşti oameni, când se aduc aici, îi aşez în interiorul paraclisului. Se închină Sfintei Cruci, le citesc câteva rugăciuni şi-i ung cu untdelemn din candelele neadormite. După aceea îi las lângă Cruce câteva zile şi nopţi căci dormind, prin vis, majoritatea se tămăduiesc după cum am multe exemple. Iar la Crucea de afară se vindecă numai animalele bolnave. Se aduc şi se priponesc lângă ea şi după o noapte se vindecă”. Aşa povestea, cu câteva zeci de ani in urmă, Protosinghelul Anastasie Negară, unui doritor de adevăr.

Link: http://www.dervent.ro/dervent.php?cID=dervent-3daruri&rID=dervent-3daruri-A-SfinteleCruci&show=true

Izvorul Tămăduiri

Pelerinul care vizitează mănăstirea, după ce s-a închinat icoanei Maicii Domnului din biserică şi a sărutat Sfintele Cruci, este îndrumat să meargă şi la izvor. Odată ajuns în mănăstire, va observa cu siguranţă o alee ce porneşte din curte şi se îndreaptă spre răsărit, delimitată de o parte şi de alta de către un rând de nuci bătrâni.

Link: http://www.dervent.ro/dervent.php?cID=dervent-3daruri&rID=dervent-3daruri-A-IzvorulTamaduirii&show=true

Prezentarea Mănăstirii Dervent (flash) 
Link: http://www.dervent.ro/prezentare.html

Pomelnice


Link: http://www.dervent.ro/pomelnice.php?cID=pomelnice&rType=I

Reclame

22 de gânduri despre “Sfânta Mănăstire Dervent

 1. ma rog fierbinte Bunului Dumnezeu sa-mi ocroteasca familia de boli ,necazuri ,nenorociri, ispite iar fiilor mei Alin Mihai si Gabriel sa le lumineze drumul in viata.

 2. as dori sa pot face si eu pomelnice pentru sanatatea lui sotul meu care are o problema cu oasele de la piciore si cu nervul asciatic de la spate si pentru copii mei simona si adrian dorin sotul meu si pentru mine sa aibe multa sanatate si fericire in viata si spor la invatatura amandoi ce pot face ca sa fie bine pentru ca nu am cum sa ajung la constanta la manastire ce ma sfatuiti sa fac si cum pot sa ma rog de aici de la timisoara

 3. ma rog la tine doamne ptr vindecarea mamei mele,ptr sanatatea familiei mele si a mea,ptr indrumarea fiicei mele raluca_emilia pe calea cea buna,ptr fericirea familiei mele,ptr sporul casei,ptr sotul meu,catalin george,ptr sanatatea mamei mele,floarea,ptr binele tuturor.imi cer iertare de la tine,doamne,daca am pacatuit cu gandul,cu fapta,cu vorba,caci oameni suntem toti si supusi greselilor,dar ma caiesc,doamne si ma inchin tie.ma rog ptr catalin george,claudia,raluca emilia,floarea.doamne ajuta-ne

 4. ma rog la tine doamne ptr sanatate,ptr liniste,ptrsanatate si intelegerea copiilor mei,florin si mihai,ptr sanatatea nevestelor lor,camelia si ramona,ptr sanatatea lor,ptr sporul casei.poate am pacatuit cu vorba,cu gandul,cu fapta,iarta ma doamne si ma inchin la tine si ma caiesc.doamne ajuta.

 5. Am trimis pe data de 03.10.2007 un pomelnic prin oficiul postal.As dori sa am o confirmare ca a ajuns(cred ca dureaza 2 zile pana ajunge), pentru siguranta celorlalte. Multumesc.

 6. Domnul Hristos sa mantuiasca sufletele sfintiilor voastre si ale tuturor celora ce spun in rugaciunea lor, Miluieste-ma pe mine, „Pacatosul”
  Unde este smerenie, acolo este si Hristos, unde este dragoste, salasluieste Dumnezeu Tatal iar unde este pace si armonie, acolo sta ascuns si se descopera Duhul Sfant.
  Cine dintre noi nu spune in rugaciune – cu suspine- Doamne, ai mila de mine! Dumnezeule, milostiv fii mie pacatosului!
  Imi vine sa plang gandind, cat sunt de pacatos, desi Harul Lui mangaie sufletul caruia Ii spune in taina „iertat esti, nu mai plange” ” pace si binecuvantare, bucura-te de Mine si nu te mai intrista”, mai tare imi vine a plange, si rana ca sunt pacatos, vindecata pe Golgota, doare si inteleg ca fara suferinta, adevarul nu se descopera,fara lacrimi nu exista alinare iar fara Hristos Toate sunt desarte
  Pomeniti-ma si pe mine in sfintele voastre rugaciuni

 7. Doamne, mă rog Ţie pt. sora mea, Luminţa, şi pt. soţul ei, Constantin, care îşi doresc cu disperare un copil! Fă minunea asta, Doamne!…

 8. dumitru bolnav iertarea păcatelor, vindecarea de boală,sănătate
  tudora bolnav iertarea păcatelor,vindecare de boală,sănătate
  surorile cristina si iuliana sănătate,iertarea păcatelor,sănătatea tuturor vrăjmaşilor Gheorghe , Florin, Vasilica,(oprirea vrăjmaşilor „să nu mai domine pe cristina şi iuliana#, (ştiuţi şi neştiuţi),pace şi linişte,alt ajutor şi sprijin nu avem,miluieşte-ne pre noi şi binecuvînteaza-ne cu mila ta Doamne .

 9. Ma rog Bunului Dumnezeu,Fiului Isus si Mariei Fecioara pentru iertarea pacatelor mele si a familiei mele.Da-mi doamne minte sa merg pe caile tale, indeparteaza de mine vrajmasi vazuti si nevazuti, daruieste-mi sanatate si spor in casa, intelegere si binecuvanteaza-ne pe toti:Vasile, Maria, Maria-Diana, Lina-Elena, Varvara, Ronaldo-Alexandru,Robert-Sebastian

 10. dumnezeu sa ne ajute in tot ce facem zi de zi sa ne de-a sanatate intelepciune copiilor sergiu si alexandru sa ai fereasca de tot raul sa le lumineze mintile sa priceapa invataturile,sa fim feriti de dusmani cei rai cei vazuti si nevazuti,aparane casa si familia noastra amin.

 11. Bolnav la 24 de ani

  Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

  Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Mă puteţi contacta şi la numărul de telefon 0757.20.54.95 sau la adăpostul de noapte din Turnişor.

 12. SA NE AJUTE DUMNEZEU SA AVEM SANATATE ANTREGII NOASTRE FAMILII SI CELOR DRAGI COPIILOR SA AIBA ASCULTARE DE PARINTI ITELEPCIUNE SA PRICEAPA INVATATURILE DE LA SCOALA INTELEGERE,PACE IN FAMILIE IERTARE PT.GESELILE NOASTRE,SA NE CALAUZEASCA DOMNUL ISUS PE DRUMUL CEL DREPT LA TATAL CERESC,SA NE DE-A NOUA TUTUROR DUHUL SAU CEL SFANT,SA FIM FERITI DE RELELE ACESTEI VIETI

 13. VA ROG POMENITI-L IN RUGACIUNILE VOASTRE SI PE IULIAN D-ZEU SA BINECUVANTEZE PE TOTI CELOR CE SE ROAGA PENTRU IULIAN CA ARE MARE NEVOIE DE RUGACIUNI CATRE D-ZEU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s