Serviciile Secrete au ajuns un fel de cîrciumi ale lui Traian Basescu


  1. Înainte de a fi propus Claudiu Saftoiu pentru functia de director al SIE, a trebuit sa se ia OK-ul american, de la CIA. Fiind total necunoscut americanilor, el a fost facut imediat mason si primit în Loja Steaua României, al carei conducator (Venerabil) este Dan Moldoveanu, seful OII (Oficiul de Informatii Integrate), din cadrul CNI de la Palatul Cotroceni, subordonatul direct al lui Sergiu Medar si omul de încredere al acestuia. Din loja mentionata mai fac parte Mihai Tanasescu si Doru Giugula, împreuna cu numerosi ofiteri activi si în rezerva din cadrul Serviciilor Secrete. Aceasta loja e cea mai importanta „firma” (sub acoperire) a CIA din România.
  2. Prin aceasta dubla miscare (de intrare în masonerie a lui Saftoiu si de numire a sa la comanda SIE) se va trece, în etapa imediat urmatoare, la subordonarea întregului serviciu Lojii Steaua României.
  3. Pîna sa devina consilier prezidential, ziaristul Claudiu Saftoiu a fost combinat, mai mult de 1 an, cu Cristina Faighel, care lucra la cotidianul „Averea”. De aceasta legatura amoroasa a aflat si doamna consilier prezidential Adriana Saftoiu, care, dupa instalarea la Palatul Cotroceni, a dat-o afara pe amanta sotului ei de pe la 4-5 ziare. Pîna la urma, Cristina Faighel si-a gasit un post la Antena 1, unde activeaza si în prezent. De mentionat ca iubirea dintre cei doi nu s-a stins, ci din contra. Ei continua sa se vada pe ascuns, departe de ochii iscoditori ai Adrianei, care se pare ca a pus cîtiva oameni sa-i urmareasca. Cei doi îndragostiti mai comunica si prin SMS-uri, lucru usor de verificat prin desfasuratorul facturilor amîndurora.
  4. Claudiu Saftoiu este caracterizat de oamenii din Serviciile Secrete drept un om lipsit de personalitate, fara coloana vertebrala, lipsit de cuvînt, betiv si afemeiat – pe scurt, o unealta perfecta în mîinile lui Traian Basescu, dar si ale lui Dan Moldoveanu si ale stapînilor americani ai acestuia.
  5. În ceea ce îl priveste pe George Maior, acesta este omul lui Ioan Rus. Care Ioan Rus e foarte bun prieten cu Vasile Blaga. Putina lume stie ca, la instalarea sa la conducerea MAI, Blaga i-a cerut lui Rus o lista cu oamenii lui de încredere, de care nu numai ca nu s-a atins, dar, pe unii dintre ei, i-a si promovat. Din aceasta perspectiva, Maior e omul potrivit pentru Cotroceni, mai ales ca are sprijinul americanilor si englezilor, fiind agent CIA si unul dintre „artizanii” Afacerii Fregatelor (al carei Dosar se afla în seiful lui Basescu, pentru orice eventualitate). Precizam ca Maior a avut o bursa de 1 an în SUA si a lucrat o vreme (alaturi de sotia sa, fiica scriitorului mason Augustin Buzura) la Ambasada României din Republica Irlanda, dupa care a devenit secretar de Stat la MApN – tot cu sprijin american. Avem informatii ca Basescu a optat pentru Maior ca sa fie sigur de voturile PSD-ului în favoarea lui Saftoiu – dar ce folos, ca le-a pierdut pe cele ale PNL.
  6. Sentimentele lucratorilor celor doua Servicii Secrete (si în special SIE) sînt de revolta nedisimulata, fata de propunerile aiuritoare venite de la Palatul Cotroceni. Exista chiar un contra-lobby, pe care aceste Servicii îl fac, la nivelul parlamentarilor, pentru a împiedica votarea celor doi.
  7. De remarcat faptul ca Basescu a tradat Serviciile Secrete pentru a doua oara în decurs de mai putin de doua luni de la destituirea vechilor directori. În toata aceasta perioada, el le-a promis adjunctilor Coldea si Predoiu ca ei vor fi viitorii directori, pentru ca luni sa-si schimbe hotarîrea, iar marti sa prezinte alte propuneri, fara ca macar sa-i anunte. E lesne de imaginat starea de spirit a celor doi, cît si a colaboratorilor. Cel putin din acest punct de vedere, pentru Basescu e foarte important ca propunerile sale – Saftoiu si Maior – sa treaca.
  8. La ora actuala, Palatul Cotroceni are mari emotii, mai ales dupa hotarîrea PRM si PNL de a vota împotriva celor doi amatori. Daca ei vor cadea la vot, asa ceva ar constitui o lovitura naucitoare pentru Basescu si se poate vorbi de începutul sfîrsitului dictaturii sale.
  9. Deja Traian Basescu a dat ordin sa se scoata si Dosarele de Securitate (daca au!) ale unor lideri marcanti ai PSD, care si-au manifestat dezacordul cu nominalizarea mai tînarului lor coleg George Maior, pe care îl considera un tradator si un carierist fara scrupule.
  10. Mircea Geoana a dat semnalul catre oamenii lui din filiale sa se pregateasca de guvernare de la 1 ianuarie 2007. Asta înseamna ca e mai mult decît probabil sa îl vedem pe C.P. Tariceanu, în ianuarie, la DNA si, astfel, acesta sa fie fortat sa demisioneze
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s