AUTORITATILE DE MEDIU DIN ROMANIA URGENTEAZA ILEGAL PROCEDURA DE AUTORIZARE PENTRU PROIECTUL DE LA ROSIA MONTANA


fish-10.jpgAUTORITATILE DE MEDIU URGENTEAZA procedura de autorizare pentru proiectul minei de aur de la Rosia Montana prin luarea unor decizii fara aplicarea procedurilor legale care reglementeaza emiterea acordurilor de mediu. 17 ONG-uri de mediu printre care se numara si Alburnus Maior sunt alarmate in ceea ce priveste legalitatea acestor recente decizii de autorizare a proiectului minei de aur de la Rosia Montana.

Gabriel Resources este o companie canadiana fara experienta care intentioneaza sa stramute populatia de la Rosia Montana pentru a realiza cea mai mare mina de aur deschisa din Europa cu folosirea tehnologiei pe baza de cianuri. La sfarsitul lui septembrie 2006, autoritatile de mediu din Ungaria au furnizat evaluarea lor oficiala a studiului EIM Rosia Montana, solicitand partii romane sa nu emita acordul de mediu pentru acest proiect, date fiind omisiunile majore si contradictiile de la baza studiului.

Pe data de 20 septembrie 2006, agentiile pentru protectia mediului Alba Iulia si Sibiu au avizat favorabil Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Zona de Dezvoltare Industriala Modificata Rosia Montana, titular fiind RMGC si pentru Zona Istorica Centrala Rosia Montana. Cele doua agentii au decis ca pentru nici unul dintre cele doua PUZ-uri nu este necesara aplicarea procedurii de evaluare strategica de mediu (SEA) prevazuta de Directiva cu acelasi nume pentru ca, printre altele, nu au un impact semnificativ asupra mediului.

Continuare: http://ro.altermedia.info/mediusanatate/autoritatile-de-mediu-din-romania-urgenteaza-ilegal-procedura-de-autorizare-pentru-proiectul-de-la-rosia-montana_5289.html#more-5289

Reclame

Un gând despre “AUTORITATILE DE MEDIU DIN ROMANIA URGENTEAZA ILEGAL PROCEDURA DE AUTORIZARE PENTRU PROIECTUL DE LA ROSIA MONTANA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s