Băsescu – un preşedinte compromis


Il doare-n cur

Jurnalul Naţional, 11 Octombrie 2006 | de Lucian Avramescu

Am avut o ezitare sa dau acest titlu. De ce? In fond traiesc in tara lui Traian Basescu, presedinte care a extras din subsolurile dictionarului, propulsandu-l pe pagina intai a ziarelor, un cuvant cu miros de fecale – gaoaza. Gaoaza este, in viziunea presedintelui, ziaristul care indrazneste intrebari incomode, care nu cade lat in fata atotputerniciei sale.

Ieri, pe la zece, domnul Basescu a sosit la CNSAS pentru a conduce o sedinta cu noii sefi ai serviciilor secrete. Voi descrie in cateva vorbe momentul sosirii. Un sepepist deschide obsecvios portiera limuzinei. Coboara mandru alesul natiunii si urca in pas vioi treptele. Afiseaza mina unui individ multumit de sine, pleznind de sanatate. Eu, pare a spune, sunt SEFUL. Eu si numai eu. Articuleaza o palma pe umarul cuiva. Gazda, sepepist? Un om cu croiala umerilor lata. Ziaristii sunt buluciti in stanga. Camerele de luat vederi sorb cu nesat imaginea omului providential. Condeiele noteaza. Reportofoanele asteapta o vorba. Presedintele nu arunca nici macar o privire spre presa. O ignora. Gesturile sportive sunt menite sa accentueze acest dispret. Apoi, ajuns pe ultima treapta, mana lui stanga impinge spre spate pulpana propriei haine. Am tresarit crezand ca-si va bate fundul. Nu. Si-a ridicat doar cureaua nadragilor. Pulpana a dezvelit o clipa buca stanga. A fost un fel de mesaj. Stiind din atatea imprejurari limbajul si gestica domnului Basescu, am incercat o descifrare. „Nu dau doi bani pe voi”, parea a spune. Sau poate „sa ma pupati in cur”. Dupa inflamarea sporadica a catorva condeieri, pentru insultarea mitocaneasca a unui confrate numit gaozar, este primul raspuns oficial. Saltat pulpana hainei deasupra fundului spre gazetari. Pardon! Spre gaozari.

Continuare: http://www.jurnalul.ro/articol_63725/il_doare_n_cur.html

Basescu a vorbit la pereti la universitatea din Baku

EvZ, 13 Octombrie 2006 | Silviu Sergiu

Presedintelui Traian Basescu i-a fost decernat ieri titul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Stat din Baku, capitala Azerbaidjanului.

In a doua zi a vizitei oficiale efectuate in tara de pe malul Marii Caspice, Basescu a avut programata o intalnire cu studentii si profesorii din aceasta universitate.Seful statului le-a vorbit despre tranzitia Romaniei de la comunism la capitalism, despre conflictele inghetate din zona Marii Negre, dar si despre necesitatea ca Azerbaidjanul sa constituie o alternativa la actualul sistem de aprovizionare cu energie al Uniunii Europene

Continuare: http://www.evz.ro/article.php?artid=276016

Dascalul, discipolul si eroarea presedintelui

articol de: Prof. univ. Dumitru C. Tilvescu / Ziarul Tricolorul

Motto: „Esti mare, esti puternic, dar nu este de ajuns. Fa-ma sa te stimez”. La Bruyere

Continuare: http://www.ziarultricolorul.ro/dosarele_tricolorul.html?aid=4083

Reclame

Un gând despre “Băsescu – un preşedinte compromis

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s