FORUMUL CIVIC AL ROMÂNILOR DIN HARGHITA ŞI COVASNA RESPINGE DECLARAŢIILE LIDERILOR UDMR


FORUMUL CIVIC al Românilor din Harghita şi Covasna, luând act de noua şi grava sfidare a liderilor UDMR, care de această dată, au cerut fără echivoc autonomia teritorială pe criterii etnice a aşa-zisului „Ţinut Secuiesc” şi declararea maghiarei ca limbă oficială în Arcul Intracarpatic, solicită autorităţilor Statului român, în numele 100.000 de români trăitori în judeţele Covasna şi Harghita, să intervină ferm pentru respectarea Constituţiei României şi stoparea acestor acţiuni separatiste.

Forumul Civic al Românilor din Harghita şi Covasna se adresează concetăţenilor maghiari, din zonă şi din întreaga ţară, să nu se lase antrenaţi într-o aventură periculoasă care poate duce la confruntări, distrugeri, suferinţe şi moarte, aşa cum s-a întâmplat în Kosovo.

Continuarea acestor demersuri nesăbuite, din partea liderilor maghiari, va putea determina reacţii negative, de aversiune, faţă de cetăţenii români de etnie maghiară care se deplasează, sau trăiesc în localităţile din celelalte zone ale ţării.

Etnocentrismul şi separatismul promovat de unii lideri politici ai populaţiei maghiare au atins forme aberante care nu sau oprit la segregarea pe criteriul etnic a oamenilor ci şi a animalelor (câinii „maghiari” urmând să poarte însemne naţionale distinctive !), aberaţii la care nu a ajuns nici doctrina fascistă.

Continuare: http://ro.altermedia.info/minoritati/forumul-civic-al-romanilor-din-harghita-i-covasna-respinge-declaraiile-liderilor-udmr_5172.html#more-5172

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s