ROMANII DIN “SECUIME” ORGANIZEAZA UN MITING DE PROTEST


ASOCIATIILE CIVICE romanesti din judetele Harghita, Covasna si Mures intentioneaza sa organizeze, la finele acestei luni, un miting in care sa-si exprime parerea in privinta solicitarilor UDMR si CNS in legatura cu autonomia teritoriala a “Tinutului Secuiesc”.

Vicepresedintele Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna, Ioan Solomon, a declarat, pe 11 octombrie, ca in timpul manifestarii respective ar urma sa se adopte un memorandum privind pozitia romanilor din zona Covasna-Harghita si Mures fata de solicitarile venite din partea UDMR si CNS privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc. “Este preconizata o astfel de actiune, ceea ce in conditiile actuale este si fireasca si normala. Traim aici si ne preocupa ce se intimpla, mai ales ca sintem nelinistiti fata de aceste actiuni anticonstitutionale, cum ar fi acel referendum anuntat”, a spus Ioan Solomon.

Forumul Civic al Romanilor din Covasna si Harghita arata, intr-un comunicat remis presei, la sfarsitul lunii septembrie, ca UDMR s-a pronuntat fara echivoc pentru autonomia teritoriala a “asa-zisului Tinut Secuiesc” si pentru declararea limbii maghiare ca limba oficiala in aceasta zona. In aceste conditii, Forumul cere autoritatilor statului roman, “in numele celor aproape 100.000 de romani care traiesc in cele doua judete”, sa intervina pentru “respectarea Constitutiei Romaniei si stoparea actiunilor separatiste”.

Forumul Civic a adresat, totodata, un apel catre concetatenii maghiari sa nu se lase antrenati intr-o “aventura periculoasa, care poate duce la confruntari, distrugeri, suferinte si moarte, asa cum s-a intimplat in Kosovo”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s