15 Octombrie 2006 la Lutita, jud. Harghita


TERORISTUL UDMR MARKO BELA A LATRAT, DIN NOU, PENTRU SFÎRTECAREA TERITORIALA A ROMÂNIEI!

Provocatorul Marko Bela nu s-a lasat pîna nu a ajuns la Lutita, în judetul Harghita, calcîndu-i înca o data pe nervi pe români cu afirmatii de o gravitate exceptionala la adresa Statului National Unitar Român. „Autonomie si solidaritate, asa vrem în România si în Europa”, a urlat, din rarunchi, acest nemernic, tolerat de Puterea tradatoare de la Bucuresti în înalta functie de vicepremier al Guvernului român. Speriat de perspectiva de a fi demis, prin votarea Motiunii PRM din Senat „Autonomia teritoriala ceruta de UDMR este ilegala si antieuropeana”, boicotata deocamdata de Mircea Geoana, Marko Bela a sarit la gîtul nationalistilor români, afirmînd ca limba maghiara trebuie sa devina una oficiala în Transilvania. Ce zic PSD-istii de la Cluj-Napoca, un Vasile Dîncu, Vasile Puscas sau Ioan Rus, de una ca asta? Nu ar fi normal ca ei sa fie primii care sa impuna în partidul lor, ce se pretinde social-democrat, un curent de opinie favorabil Motiunii initiate de Tribun si de patriotii din jurul sau?

Continuare: http://www.ziarultricolorul.ro/eveniment.html?aid=3574

UDMR huiduita de secui Liderul UDMR Marko Bela nu a reusit sa-si impuna discursul pro-autonomie in fata secuilor adunati ieri in comuna harghiteana Lutita cu ocazia implinirii a 500 de ani de la adoptarea Constitutiei secuiesti, fiind huiduit de simpatizantii concurentei – CNS. In incercarea de a-si asuma in totalitate „lupta” pentru autonomie, Marko Bela a reluat in forta cuvantarea mai veche de la Miercurea Ciuc si, in plus, nu i-a permis liderului CNS Csapo Jozsef sa tina un discurs. Din acest motiv, evenimentul, organizat de UDMR, a fost boicotat de secui.

Foto: Mediafax

„Csapo Jozsef! Csapo Jozsef!” Nemultumiti de atitudinea fata de CNS, simpatizantii acestei formatiuni l-au huiduit pe liderul Uniunii si au scandat numele lui Csapo Jozsef. „Ei (UDMR-nr) vor ca aceasta unitate a maghiarilor sa fie una singura si numai in jurul tovarasului Marko Bela”, si-a explicat pozitia un simpatizant al CNS din Sfantu Gheorghe, potrivit Rompres. In replica, Marko a declarat ca la adunarea de la Lutita putea sa vina oricine, pentru ca „nu au existat bilete de intrare”, iar presedintele CNS nu a fost inclus pe lista vorbitorilor pentru ca actiunea a fost organizata de UDMR si era firesc sa ia cuvantul primarii si liderii Uniunii. Presedintele CNS a anuntat inca de vineri ca nu va participa la manifestare, dupa ce a fost informat, de organizatorii din UDMR, ca nu poate sa-si rosteasca discursul. Mesajul sau a fost impartit manifestantilor, precum si liderilor Uniunii.

„Marko este un demagog suta la suta” In ciuda evidentei incercari a UDMR de a-si insusi demersurile pentru obtinerea autonomiei, Marko Bela a facut ieri apel la „solidaritate”, solicitand tuturor organizatiilor maghiare, inclusiv UCM si CNS, sa colaboreze strans in vederea obtinerii dezideratului. „UDMR propune aceasta unitate celor care cred ca trebuie sa lucram impreuna pentru un viitor comun. Impreuna cu organizatiile civile, cu bisericile, cu intelectualii, cu organizatiile de tineret, dar si cu Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania. Veniti si munciti impreuna cu noi pentru autonomia Tinutului Secuiesc, fiindca asta este telul!”, a mai spus Marko. El a fost insa criticat vehement de presedintele Scaunului National Secuiesc Gheorgheni Arus Zsolt care a declarat, potrivit NewsIn, ca liderul UDMR „a incercat sa-si insuseasca secuimea, nu sa o atraga de partea lui”. Arus a aratat ca Marko este un demagog suta la suta si ca foloseste discursurile despre autonomie numai in zonele locuite de maghiari. „Daca ar dori cu adevarat autonomia, ar vorbi despre asta si la Bucuresti si ar promova proiecte de lege”, a spus liderul secuilor din Gheorgheni. El a mai spus ca la Lutita au venit doar aproximativ 1500 de maghiari, din cei 5000 asteptati si pentru ca UDMR nu are credibilitate. „Daca UDMR ar dori cu adevarat sa colaboreze cu noi, atunci nu s-ar comporta ca niste stapani si nu ar veni cu acelasi discurs, doar crezand ca vor impresiona”, a adaugat Arus.

Continuare: http://www.ziua.ro/display.php?id=209136&data=2006-10-16

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s