Conferinta Internationala privind crimele comunismului, la Brasov


Asociaţia “15 Noiembrie 1987″ – Braşov oganizeaza Conferinţa Internaţională privind crimele comunismului

Manifestarea – care se va desfăşura în data de 14 Noiembrie a.c., cu începere de la ora 10,00, la Consiliul Judeţean Braşov, Sala 120 – îşi doreşte să surprindă etapele succesive ale evoluţiei comunismului, de la primele sale manifestări şi până la demolarea regimului totalitar comunist. Este important de ştiut că în România, în timpul regimului comunist au fost închişi peste 2.000.000 de deţinuţi politici, dintre care 300.000 şi-au găsit sfârşitul în puşcăriile comuniste.

Organizarea acestei Conferinţe se înscrie în cadrul acţiunilor privind condamnarea comunismului şi este consecutivă Întrunirii Rezistenţei Româneşti Anticomuniste din 8 mai a.c. Prin rezoluţia Întrunirii s-a hotărât constituirea Centrului Rezistenţei Anticomuniste, sub coordonarea reputatului disident Vladimir Bukovski.

Nu este doar o problemă de interes local; ea are conotaţii şi rezonanţe europene şi universale, întrucât comunismul a înrobit vreme de decenii sute de milioane de oameni. Acesta este motivul pentru care am invitat personalităţi exemplare ale rezistenţei din lagărul comunist. Pe lângă mărturiile actorilor importanţi ai Rezistenţei, va avea loc o sesiune de comunicări ştiinţifice la care sunt invitaţi distinşi istorici, sociologi şi jurnalişti.

(Comunicat difuzat de Preşedintele Asociaţiei “15 Noiembrie 1987″ – Braşov, Florin Postolachi)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s