Un posibil referendum si presa neo-biblica din zilele noastre


Autor: Cristian Şerban / www.misiune-ortodoxa.ro
Să luăm aminte! …nu numai de faptul că cei patru evanghelişti, adică principalele cotidiane mari din ţară sunt pline de ,,făcături” la adresa Bisericii şi preoţilor, ci şi de faptul că maşinăria aceasta de minciuni pe bandă funcţionează calm de organizat şi uneori cumplit de sadic. Nu am de ce să apăr preoţii fiindcă ei se slăvesc în faţa lui Dumnezeu prin aceste denigrări în lanţ care apar aproape zilnic în presă….Şi dacă îi voi apăra eu, mi-e frică să nu le răpesc cununa cerească, care la un moment dat – după atâta ură adunată şi revărsată în coloane mârşave de gazete – s-ar putea să devină mucenicească. Însă am dreptul ca un om al acestei republici ( sau ca tot omul) să constat că ,,adevărul” ziarelor este luat de unii drept literă de biblie. Dacă prostia unui baietaş abia angajat la ,,mazetă” vede numai maşini de lux, amante, averi colosale, sfinţiri de stadioane – asociate preoţilor de la noi, de ce să nu dăm voie şi unuia care are măcar un dram de minte să constate că cele relatate în ziare sunt una şi că realitatea din teren este alta … Să nu credeţi că biroul de denigrare – desfiinţare – organizat cu scopul de a şterge din memoria generaţiilor imaginea preotului care se luptă pentru salvarea sufletelor enoriaşilor şi se roagă fervent – pe lângă cei patru evanghelişti, nu are şi opt ,,apostoli”. Găsim astfel şi opt ucenici ai ,,sfintei prese”, care puşi aleatoriu, dar aproape obligatoriu împreună ca stare de spirit se numesc: Ură, Râcă, Persiflare, Ofensă, Reavoinţă, Violenţă, Dualism şi Minciună.

Credincioşii presei de scandal

Nedorind să întineze ,,sacrul” acestor evanghelii şi al scrierilor izvorâte din atitudinea celor opt ucenici ai răului, cititorul presei de azi crede în ce vede până la ultima literă. Este cazul şi unui amic de al meu, care îmi mărturisea dorind probabil să mă şocheze că tot ce se scrie rău despre Biserică şi despre preoţi e adevărat şi ,,că el crede în „evenimentu’”!”. Daţi-mi voie în umila mea condiţie de cel mai mic dintre studenţii teologi care şi-au dat vreodată cu presupusul să cred în continuare în cele ce le mărturisesc duminică de duminică în Simbolul Credinţei la Sfânta Liturghie, ci nu în presa care când nu are subiect de scandal inventează unul. Nici un ziar din lume nu consider că este atât de puternic ancorat în adevăr încât să ai pornirea nefirească să spui ,,eu cred orbeşte în cutare publicaţie!”

Prin urmare ,,biblia” presei de scandal are şi credincioşii ei fideli care îi acuză pe cei care văd cât de lată e minciuna despre lume, despre viaţă, despre Biserică, despre referendum, despre preoţi …că au ochelari de cal. Mai bine să am aici pe pământ ochelari de cal, adică habotnicie în a apăra ce a înfiinţat Hristos, şi să sufăr scuipări, hule şi bârfe decât să fiu liber de orice precept de orice învăţătură şi în capul meu să fie doar rezonanţe ale răului învăţat de la cei opt ucenici mai sus invocaţi.

Continuare: http://www.misiune-ortodoxa.ro/news.php?extend.29

Maşinile de lux şi amantele – bombe cu fâs neîntârziat

,,Preoţii au maşini de lux” (publicaţia Bună Ziua, Ardeal) este un titlu care a făcut recent vâlvă. După ce preoţimea este persiflată, ,,miştocărită” şi desfiinţată pentru pretinsa afişare nefirească a unui lux pe care românul de rând nu şi-l permite, pe un rând mai pitit în cadrul aceluiaşi articol se explică totuşi că maşinile văzute la Sibiu, la alegerile eparhiale, erau un pic…închiriate. În alt rând se explică faptul că cele două maşini marca Volkswagen mai arătoase în care au fost văzuţi reprezentanţi ai BOR au fost puse la dispoziţia delegaţiilor care au participat la acest eveniment eparhial important, de un binefăcător. Sunt destul de uimit să constat că doar privind titlul, preotul este văzut şi prezentat ca bogatul nemilostiv şi mai am convingerea că s-a ales praful de visul să mă plimb şi eu – ,,săracul Lazăr” – vreodată cu vreo maşină mai acătării a vreunui patron din oraş. Mi-e frică, cum mă îmbrac aşa în negru şi cum am şi un pic de barbă, să nu fiu linşat.

Mai departe acum – ,,Preoţii şi amantele”!!? Trei ziare naţionale subliniază că la iniţiativa Mitropoliei şi Bucovinei s-a constituit un Comitet de protejare a Căsătoriei şi Familiei (comitet condus de mireni, ci nu de clerici) care să adune semnături pentru a se introduce în Constituţia României textul : ,,În Romania poligamia este interzisă iar căsătoria este permisă doar între un bărbat şi o femeie”. Introducerea acestui amendament în Constituţie se poate face dacă românii vor fi chemaţi la referendum şi se va vota pentru.

De la acest amendament exprimat în cuvinte clare şi simple, după metoda telefonul fără fir, patentată de ,,distinşii” ziarişti de la Evenimentul Zilei (care şi-au făcut un obicei din a da palme grele şi mincinoase Bisericii) s-a ajuns la articole de tipul ,,Preoţii şi amantele” sau ,,Preoţii continuă vânătoarea de amante ”. Aceste titluri cei drept incendiare au ridicat tirajele şi şi-au găsit ecoul scontat, astfel că nu mai miră pe nimeni mesajele postate pe site-ul ziarului de aşa zişii cititori fideli, care au numai cuvinte ,,de dulce” la adresa ,,popimii”, ,,boşorogilor de popi” şi la adresa Bisericii Ortodoxe Române, laitmotivul fiind ,,a înnebunit BOR”.

Nu oameni buni! Nu a înnebunit nici BOR şi nici preoţii angrenaţi în acestă acţiune legală de strângere de semnături, acţiune prin care se doreşte ca în România să nu se căsătorească între ei homosexualii. Nimeni în sutană nu a înnebunit, ci dimpotrivă dă semne că societatea românească mai are valori, mai are spiritualitate, mai are demnitate, mai are conştiinţa curată. Ce dacă s-a inventat un pic prin „evenimentu’” că popii fac recensământul amantelor, că bat din poartă în poartă ca să întreabe fetele din familie dacă mai sunt virgine şi poate să mai întrebe enoriaşii dacă au vise erotice când se spală pe dinţi (domnilor de la presa, cum oare asta cu pasta de dinţi v-a scăpat?). Nu mor caii când vor câinii!

Românul prin firea lui nu este nici poligam şi nici homosexual. Am convingerea că cele 500 de mii de semnături, care să confinţească ce frumoasă este căsătoria ca unire firească dintre un bărbat şi o femeie – mai cu seamă că este o intituţie şi o taină lăsată de Dumnezeu – se vor strange. Atunci adevărul va ieşi la suprafaţă, fiindcă minciuna puilor cu trei picioare de tip „evenimentu’” (tip de fantezie recunoscut ca stare de spirit a acestei grupări de ziarişti, de către Ion Cristoiu, director într-o vreme la EZ) se scufundă, dar bunul simţ al românului – adică singura avere care ne-a mai rămas – va ieşi la suprafaţă.

Referendum pe tema căsătoriei între persoanele de acelaşi sex

Lăsăm alte zeci de articole scrise tendenţios pe seama Bisericii, cu referire la controlul averilor, dosarele de securitate, revendicările de terenuri, sfinţirile de pe stadioane sau chiar pe tema vinului de împărtăşanie şi revenim la posibilul referendum. Iniţiativa plecată de la unele grupuri sociale dar şi din partea reprezentanţilor Bisericii din eparhiile Moldovei doreşte să cheme românul la vot spre a spune ,,da” sau ,,nu” poligamiei şi căsătoriei între persoanele de acelaşi sex. E un drept democratic să spui ,,da” sau ,,nu” cum la fel de legală şi democratică este strângerea de semnături în care este implicat şi clerul nostru. ,,Cele 500 de mii de semnături vor fi înaintate Parlamentului în vederea promulgării legii referendumului. Această iniţiativă este susţinută în principal de bisericile creştine din Romania, dar şi de organizaţiile societăţii civile, una dintre cele mai importante şi mai energice fiind Pro Vita” relevă o publicaţie care neavând nevoie să treacă testul puiului cu trei picioare slujeşte adevărului, căii şi luminii (Magazinul Lumea Credinţei, noiembrie 2006)

Pentru faptul că nu există doar conştiintă personală, ci şi conştiinţă publică am convigerea că se vor aduna cele 500. 000 de semnături necesare şi că romanii odată chemaţi la referendum vor răspunde prezent şi vor vota nu cu partea care constituie pentru unii deraiaţi ,,obiectul iubirii”, ci cu mintea limpede, în numele iubirii celei adevărate arătată nouă de Iisus Hristos.

Numărătoarea virginelor sau amantelor este necanonică

În cartea a patra a Codului de drept canonic bisericesc se reglementează relaţia dintre Biserică şi familie, în baza funcţiei Bisericii de a sfinţi. Se subliniază că rolul cel mai important în familie îl au părinţii care trebuie să vegheze ca viaţa de familie să se ducă în spirit creştin, ei dând o educaţie creştină copiilor lor (Cod de drept canonic, canonul 835). Conform Dreptului canonic atât Biserica cât şi familia au rolul de a sfinţi, iar în baza acestui deziderat este legal şi moral să se organizeze o acţiune de stângere de semnături împotriva poligamiei, fiindcă famila creştină este prin esenţă monogamă (aşa cum de Dumnezeu a fost instituită). La fel, este legal şi moral să strângi semnături pentru a opri căsătoria între homosexuali, fiindcă rolul principal al familiei este să dea naştere copiilor, iar homosexualii – oricât de mult ar invoca nu ştiu ce fel de dragoste – nu pot avea copii în urma unirii trupeşti. Nicăieri însă în Codul canonic nu se stipulează că un reprezentant al Bisericii are voie să facă un recensământ al fecioarelor sau să întrebe de relaţiile extraconjugale, de unde minciuna din ziare cum că se face un recensământ al amantelor şi virginelor cu avizul Mitropoliei Modovei este cu atât mai evidentă (… nu am să cred în veci că un mitropolit îşi poate da acordul asupra unei acţiuni nestatutare sau necanonice sau pentru o acţiune care violează intimitatea familiei) . Din declaraţia vreunui preot mai derutat „evenimentu’” şi ceilalţi ,,evanghelişti” moderni vor să facă o peltea care din păcate este şi pestilenţială şi are şi o culoare nesuferită. ,,Noua biblie” de la presă citire… merge pe făgaşul minciunii până li se va trezi ideea, celor care au întocmit-o, să ne cheme la un alt referendum, ca să legalizăm prostia, minciuna şi ura.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s