De ce Statele Unite au bombardat Libia in 1986?


Cine a determinat SUA sa atace Libia in 1986?

lybia-deception.jpgVictor Ostrovsky, un fost locotenent comandant al marinei israeliene, agent Mossad (1984-1986), dezertat acum in Canada, in cele doua carti ale sale despre Mossad (By Way of Deception – Pe calea manipularii/inselatoriei si The Other Side of Deception – Cealalta fata a manipularii) da un raspuns surprinzator: Mossad a plantat un “Cal Troian” (dispozitiv radio) la Tripoli prin care a transmis asa-zise directive ale libienilor catre teroristii lor fictivi aflati in plina organizare a unui mare asalt terorist asupra occidendului. Desi Franta si Spania nu au cazut in plasa, SUA a cazut si a atacat Libia.

Este de notorietate ca autoritatile israeliene au incercat sa opreasca publicarea cartilor lui Ostrovsky. Chiar si unii recenzori ai cartii au aflat de aceasta operatiune esuata. Ostrovsky mai povesteste si alte incercari ale Mossadului de a-i inchide gura, si e convins ca doar celebritatea lui il tine in viata.

Detalii ale operatiunii:

Calul troian a fost introdus in cetate (Tripoli) in noaptea de 17-18 Februarie 1986. Troianul era un dispozitiv de comunicatie special care putea fi “plantat” de trupele de commando adinc in teritoriul inamic. Acolo urma sa functioneze ca un releu pentru transmisii “inselatoare” facute de o unitate de dezinformare a Mossad numita LAP aflata de obicei pe o nava israeliana in apropierea coastei inamice. Semnalul preinregistrat putea fi receptionat numai de Calul Troian, care apoi il retransmitea pe o frecventa folosita de obicei oficial de inamic. In cazul de fata, urechile dorite de Mossad pentru acest semnal erau antenele americane din Marea Britanie.

Continuare: http://ro.altermedia.info/orientul-mijlociu/de-ce-statele-unite-au-bombardat-libia-in-1986_5607.html#more-5607

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s