Inca un german chemat la tribunal pentru negarea holocaustului


nullUn activist radical de dreapta german, care a petrecut 10 ani in exil in Statele Unite ale Americii, a fost trimis in judecata marti pentru negarea holocaustului, informeaza AFP. Germar Rudolf, in varsta de 42 de ani, este acuzat de autoritatile din tara sa natala de “incitare la ura rasiala” deoarece a indraznit sa nege varianta oficiala a istoriei conform careia regimul national-socialist a ucis deliberat 6 milioane de evrei.
Barbatul a fost extradat anul trecut de autoritatile americane dupa ce a trait in aceasta tara mai multi ani la rand. Acesta fugise din Germania dupa ce in 1995 a fost condamnat la o pedeapsa de 14 luni de inchisoare, tot pentru “incitare la ura rasiala” si “defaimare a amintirii mortilor”. Germar Rudolf publicase in 1991 intr-un ziar un studiu prin care sustinea ca substanta Ziklon B nu ar fi fost niciodata folosita pentru gazarea detinutilor din lagarul de concentrare de la Auschwitz.

Procesul are loc in orasul sud-vestic german Mannheim, acelasi loc unde mai este judecat si cazul celebrului revizionist Ernst Zuendel. Domnul Zundel este acuzat si el negarea holocaustului si a fost deportat din Canada anul trecut pentru a fi judecat in Germania.

(Novopress Romania)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s