Europa ne scoate mortul din casa


„Evenimentul zilei”
Europa ne scoate mortul din casa
http://www.evz. ro/article. php?artid= 281691

Un comentariu pertinent (antonio_profile) pe forumul
http://groups.yahoo.com/group/easternorthodoxforum
în legatură cu acest articol:

Link: http://groups.yahoo.com/group/easternorthodoxforum/message/18712
In dorinta de a elimina cat mai repede credinta si traditia crestina, Uniunea Europeana mai inventeaza o aberatie , interdictia de a-i priveghea pe cei decedati dupa traditia crestin- ortodooxa . Bineinteles ca motivul declarat e altul, anume igiena .
Dar chiar daca motivul real daca ar fi igiena , adica voit sau nu , Uniunea Europeana ne impune , ne obliga , ne forteaza , sa renuntam la un obicei crestin . Si asta fara sa ne intrebe , fara sa ne consulte , fara sa catadicseasca sa argumenteze in vreun fel , fara ca in Romania sa se organizeze o dezbatere la care sa ia parte specialisti care sa ne convinga de necesitatea acestei masuri . Pur si simplu suntem obligati sa ne supunem iar cine se opune va suporta rigorile legii . Poate fi considerata o forma subtila de persecutie religioasa ? Bineinteles ca da. Ce ar urma ? Pai ar urma sa se impuna si alte masuri care au mai fost propuse si in perioada interbelica si , surprinzator , imediat dupa revolutie . Atunci , probabil din ordinul masoneriei , care la vremea aceea era foarte dezvoltata si prospera in Romania , s-a cerut Bisericii sa foloseasca la Sf. Impartasanie pentru fiecare credincios cate o lingurita , care trebuia dezinfectata inainte de folosire , si se mai cerea interzicerea sarutarii icoanelor . Bineinteles , motivul declarat era acelasi , igiena .

Citind parerile cititorilor referitoare la acest articol , am observat ca majoritatea incercau sa gaseasca justificari pentru aceasta masura , pe care o consider aberanta si mi-am dat seama ca situatia este cu mult mai grava .
Dictatul se practica si in vremea comunismului . De exemplu cand Ceausescu a hotarat a exporte masiv produse alimentare trebuia cumva sa se justifice infometarea romanilor . De treaba asta murdara , in primul rand s-au ocupat cotidianele centrale , „Scanteia” si „Romania libera” , si in consecinta au aparut titluri mari care laudau partidul : „Pentru imbunatatirea aprovizionarii populatiei .. se face si se drege..”.  Dar romanii obisnuiti stiau despre ce e vorba si murmurau in barba , nu puteau fi pacaliti asa usor .
Spuneam ca azi situatia este mult mai grava pentru ca nu mai e nevoie de justificarile din Scanteia . Acum romanii obisnuiti inlocuiesc ziarul Scanteia si ei sunt primii care cauta si gasesc justificari pentru astfel de aberatii si in acelasi timp subtile interdictii anti-crestine .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s