Controversa icoanelor din şcoli


Autor: Bogdan Mateciuc /  Link: http://www.odaiadesus.ro/icoane.html

Deloc surprinzător, printre promotorii eliminării icoanelor din scoli sunt si homosexualii

Zilele acestea atentia multor români este îndreptată către noua controversă iscată de o mână de asociatii obscure, aceleasi care se erijează întotdeauna în „societatea civilă”.

Controversa cu pricina, prin care aceste „voci” cer eliminarea icoanelor din scoli, a pornit aparent de la un oarecare Moise Emil, profesor de filosofie din Buzău, individ care si-a făcut un scop în viată din lupta împotriva icoanelor, el trimitând în ultimii trei ani numeroase petitii în acest sens. A încercat întâi la Ministerul Educatiei, unde nu a găsit nici un sprijin pentru aberanta lui cerere. S-a îndreptat apoi către cultele neoprotestante, mizând pe învătătura religioasă iconoclastă a acestora. Acestea au refuzat însă să-l sustină, având destulă maturitate pentru a întelege semnificatia si implicatiile gestului de a scoate icoanele din scoli.

Cine s-a oferit să-l ajute pe Moise Emil? Ei bine, toată „crema” pro-unională, pro-democrată, pro-gresistă si pro-tevistă a României: asociatii de „apărare a drepturilor omului” (pasămite, icoanele sunt vinovate de încălcarea acestora), asociatii anti-crestine si anti-românesti. Printre ele, si asociatia homosexualilor, o mai veche cunostintă a Ministerului Educatiei, care a încercat, acum doi ani, să tragă sfori pentru introducerea în programa scolară a unui manual „alternativ” de educatie pentru sănătate, în care homosexualitatea le era prezentată copiilor ca alternativă „naturală” de viată.

Acum, uniti în cuget si simtiri, acesti drăcusori s-au pornit iarăsi la război împotriva identitătii poporului român. Lupta lor nu este doar cu icoanele. Acesta este numai un episod din războiul împotriva credintei, a Bisericii, a moralei crestine – într-un cuvânt împotriva acelor repere care le stânjenesc în implementarea unei societăti amorale, fără repere si adevăruri fundamentale, o societate în care fiecare nebun este „normal” si „alternativ” si trebuie protejat.

Lupta pornită de acesti activisti a stârnit reactii prompte. În replică la actiunea lor, depusă la organismul parazitar intitulat „Consiliul National pentru Combaterea Discriminării” – un fidel aliat al lor – mai multe asociatii si organizatii, dar si personalităti publice, si-au exprimat cu fermitate dezacordul cu cerintele lor.

În paralel cu pozitiile exprimate de aceste organizatii, numerosi cetăteni s-au adresat respectivului Consiliu pentru Combaterea Discriminării, cerându-i să dea curs cererii anti-crestine. De asemenea, Biserica a anuntat duminica, 26 noiembrie, prin vocea PS Sebastian, vicar-eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor, că va contesta în instantă decizia respectivului Consiliu de a „recomanda”, după moda unională, Ministerului Educatiei să reglementeze prezenta icoanelor în scoli.

Cei care vor să-si exprime dezacordul fată de actiunea anti-crestinilor, pot accesa site-ul Altermedia pentru instructiuni si se pot informa în privinta mersului lucrurilor pe site-ul Salvati icoanele.

În paralel, doritorii îsi pot exprima protestul folosind adresele de email ale celor de la Consiliu anti-discriminare:

contact@cncd.org.ro
cncd@cncd.org.ro
dezideriu.gergely@cncd.org.ro
asztalos.csaba@cncd.org.ro
adrian.bunoaica@cncd.org.ro
diana.ureche@cncd.org.ro
josdegraaf@cncd.org.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s