Academician Florin Constantiniu “Invatatura crestina, leacul tamaduitor al lumii”


Revenirea la practici ale ateismului comunist – izgonirea simbolurilor religioase crestine din scoli – este un fenomen pe cat de surprinzator, pe atat de daunator. Nu cred ca icoanele mutileaza in vreun fel sufletele elevilor. Dimpotriva: intr-o epoca in care confuziile si rasturnarile de valori sunt coplesitoare, invatatura crestina ce cheama la iubirea aproapelui si la savarsirea binelui este un leac – poate unicul tamaduitor. Se mai adauga o realitate istorica: in plamada spirituala a romanului, crestinismul este una din componentele fundamentale: crestinarea s-a asociat cu etnogeneza noastra. Reluarea practicilor staliniste este inca un semn al gravei crize in care se zbate societatea romaneasca. Apelul la valorile crestine ar putea fi un mijloc de salvare

Link:  http://www.civicmedia.ro/?p=40

Reclame

Un gând despre “Academician Florin Constantiniu “Invatatura crestina, leacul tamaduitor al lumii”

  1. domnule academician,

    este evident ca izgonirea totala a simbolurilor crestine din scoli este o gresala. pe de alta parte este la fel de evident ca exagerarea prezentei lor in scoli este o gresala la fel de mare.

    intr-o europa secularizata trebuie pastrat echilibrul intre orientarea crestina si puternicele tendinte spre secularizare (care evident nu inseamna ateism).

    problema generala fundamentala este de a nu opune islamismului, crestinismul european. europa va fi multa vreme crestina fara crestini practicanti si intr-o astfel de lume trebuie sa ne integram si noi, rominii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s