Proiect SEMPER FIDELIS


Securitatea nationala nu mai este de mult o problema strict militara, diplomatica sau politica. In toate tarile democratice populatia este chemata sa sprijine institutiile statului in acest domeniu extrem de complex si de dinamic, prin vocea organizatiilor nonguvernamentale mai mult sau mai putin specializate. Prin actiuni diverse, de la dezbaterile publice pe marginea unor acte normative si derulari de proiecte si programe specifice, pina la sesizarea institutiilor abilitate privind abuzuri sau ilegalitati, ONG-urile reprezinta un puternic factor de influenta si presiune in eficientizarea structurilor de stat care sufera, de multe ori, de lipsa de transparenta, mentalitati excesiv conservatoare si anchiloza profesionala.
In Romania, cele citeva organizatii nonguvernamentale din domeniul securitatii nationale inca mai functioneaza pe principiul obedientei fata de institutia „mama”, iar parte din numele fondatorilor si membrilor sint contestate sau controversate. Va propunem solutia unei asociatii in care sa se regaseasca toti cei care au ceva spus in acest domeniu si nu s-au simtit reprezentati de celelalte ONG-uri sau protejati de structurile in care activeaza.

Fondator
cpt. (r) Daniela Toba

Link: http://www.semperfidelis.ro/news.php

Anunțuri

4 gânduri despre “Proiect SEMPER FIDELIS

 1. daniela nu mai bate toba.du-te acasa,repara-ti clocitoarea ,fa-l fericit pe atam-ist si apuca-te de facut copii.lasa-te de sulfaneala fato ca nu te prinde.cum naiba ai facut de ai ajuns tu ofiter.ia zi la cati ai dat-o si pe cate mese te-ai urcat.este un record ca ai trecut rand pe rand de la mapn la sts si mai apoi la spp.ai fost colega cu trutii?ti-a tras-o si ala,nu?tu consilier in smg?cine a tinut lantul?daca imi erai subordonata nu te tineam nici femeie de serviciu.fa-te mica si du-te acasa,eventual la cincu daca ai auzit de el.

 2. Dom’ general! nu vad legatura dintre p***a si plaman! Era vorba despre semperfidelis.ro si nu despre la cati a dat-o Daniela… Asa ca fa bine si asaza cascheta aia cum trebuie pe cap, nu o mai tine pe ceafa, si daca ai ceva de spus despre proiectul susnumit baga! Daca nu….

 3. Pe site-ul asociatiei Semperfidelis, administratoarea Daniela Toba a cenzurat urmatorul comment al userei Svetlana la articolul semnat sub pseudonumul Colonelul de Francisc Toba cu titlul „Malta, Ialta si Balta”. Oare care sa fi fost motivul?

  Svetlana wrote:

  Tov colonel (sau tov capitan inginer de pe vremea aia…) hai ca nu mai inteleg nimic. Dumneata unde esti, sub matase, sau deasupra matase?

  Am citit cu totii articolul ala al dumitale din Periscop in care incerci o prelegere moralista la adresa lui Pacepa. Pai, cum, tocmai tu, se poate? Tocmai tu cel care aperi pe tovarusul Stanculescu, ale carui atributii, peaici, pe colo, le-ai preluat?

  Dupa evenimentele din 89, la care ai fost participant activ, ai stiut sa iti cam tragi partea si sa beneficiezi de toate cele, de la functii de conducere prin societati cu capital de stat sau de inalt reprezentant al statului roman pe la institutii internationale pana pe la functii politice alese pe liste de partide rosii… iar acum vii si ne spui ca Pacepa nu isi merita pensia, ca in romania sub matasea broastei se nasc mosntruleti si ca puisorii de dorobanti se dau cu masina pe bulevard (o anumita urma de frustrare ca nu posezi puisori care sa posede asa ceva?!)… Spune asa, cu mana pe inima, ca nu ai absolut nimic in comun cu aia din 89 despre care ne spui ca ne-au aruncat in Balta, ca tot nu te cred…Esti cel putin duplicitar, daca nu rau intentionat, mon colonel. Parol!

  S.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s