Studentii cer acces in laboratoare noaptea


Autor: Cristina Olivia Moldovan / EvZ / 12 Decembrie 2006

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a lansat ieri proiectul privind statutul studentului, cu scopul de a fi introdus in legea invatamantului superior.

Printre drepturile pe care studentii le vor reglementate prin lege se numara: accesul in laboratoare si in timpul noptii, posibilitatea de a munci in timpul facultatii, beneficiind de inlesniri din partea universitatii, dreptul de a evalua constant cursurile si cadrele didactice, de a beneficia de consiliere psihologica si in scopul orientarii profesionale.

De asemenea, tinerii nu vor sa aiba cursuri mai mult de opt ore pe zi si cer ca facultatile sa nu isi mai modifice taxele peste noapte.
Statutul studentului, propus de ANOSR, este insotit si de Statutul studentului reprezentant, care reglementeaza drepturile si obligatiile celor ce au fost mandatati sa actioneze in numele tinerilor din universitati.

Ligia Deca, presedintele ANOSR, spune ca este nevoie ca aceste drepturi sa fie reglementate prin lege pentru ca „reprezentantii studentilor nu sunt consultati real de factorii decizionali, ci mai mult formal”.

Ea a dat exemplu situatia in care taxele de scolarizare sunt adoptate in lipsa reprezentantilor studentilor. Statutul urmeaza sa fie discutat cu asociatiile studentesti, sindicate, reprezentanti ai conducerii universitatilor si ai Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Link: http://www.evz.ro/article.php?artid=283964

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s