Sacrificarea tismaneană a Basarabiei şi Bucovinei


Autor: Andrei Vartic, Chisinau

sacrificare_tism.jpg„REGIMUL COMUNIST din România a fost ilegitim şi criminal”, a decretat luni în Parlament preşedintele României Traian Băsescu. În baza acestui adevăr incontestabil el ar fi putut decreta fără ezitare că Basarabia şi Bucovina au fost ocupate ilegal de către URSS şi că aceste vechi teritorii aparţin de facto României, iar cetăţenii acestor regiuni istorice româneşti sunt în continuare cetăţeni români.

Cu părere de rău, chiar dacă a fost mai corect şi mult mai demn decât raportul comisiei Tismănenau, preşedintelui României „a uitat” să pomenească despre genocidul comunist din Basarabia şi Bucovina. Or, nimeni nu poate tăgădui că dezastrul comunist al României moderne s-a declanşat realmente în zilele de 26-28 iunie 1940 când sute (poate şi mii, că nimeni nu le-a numărat) de tancuri sovietice au trecut hotarul de stat al regatului românesc (în special pe podul de la Tighina, construit cu voia regelul Carol al II-lea). Discutarea ştiinţifică a dezastrului comunisto-bolşevic românesc nu poate categoric trece peste tratatul nazisto-bolşevic din ziua de 23 august 1939, nici peste faptul că regele Carol al II-lea ştia încă de la finele anului 1939 că Basarabia şi Bucovina vor fi ocupate de URSS, dar a tăcut, aşa cum s-a tăcut mult timp şi despre relaţia prietenească dintre Titulescu, ministrul de externe al României, şi Maxim Litvinenco, ministrul de externe al URSS, sau despre faptul că mişcarea legionară s-a fondat ca mişcare anticomunistă, orientată la începuturi exclusiv împotriva năvalei bolşevice şi a terorismului cominternist.

O cercetare cât de cât serioasă a fenomenului comunismului românesc nu poate trece cu vederea nici crearea RASS Moldoveneşti cu „stoliţa” (capitala) la Balta ca „Piemont românesc”, nici încercarea de a destabiliza politic România prin „revoluţiile populare” de la Tatarbunar şi Hotin în acelaşi an 1924. Nu s-a putut trece cu vederea mai ales faptul că partidul comunist român a creat ilegal până la 26 iunie 1940, pe teritoriul României, nenumărate bande de terorişti şi ucigaşi, pe conştiinţa lor fiind nenumărate crime (vezi Paul Goma, Săptămana Roşie).

Continuare: http://ro.altermedia.info/cealalta-romanie/sacrificarea-tismanean-a-basarabiei-i-bucovinei_5917.html#more-5917

Anunțuri

Un gând despre “Sacrificarea tismaneană a Basarabiei şi Bucovinei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s