Aviara a la Flutur


Autor: I. GOLEA / ZIUA / 2007-01-04

Documente pastrate la secret pun sub semnul intrebarii amploarea epidemiei de gripa pentru care fostul ministru al Agriculturii a tocat 40 de milioane de euro de la buget si a sacrificat milioane de gaini

Romania a fost cuprinsa, in toamna anului 2005 si primavara lui 2006, de o adevarata isterie cauzata de aparitia gripei aviare. Mii de proprietati private au fost incalcate, fiind omorate peste un milion de pasari din curtile oamenilor. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, s-a impaunat ca un luptator impotriva gripei pasaresti, tocand banii de la buget. S-au cheltuit 40 de milioane de euro si se mai pun acum la bataie inca 30, de la bugetul public, pe aceeasi tema. Singurele dovezi care sa demonstreze „criza aviara” trebuiau sa fie buletinele de analiza emise de laboratoare specializate. Dar buletinele de analiza nu exista. Sau, oficial, sunt secrete.

Chiar existenta gripei aviare a fost pusa de foarte multa lume sub semnul intrebarii. ZIUA a sustinut la acea vreme ca este posibil ca aceasta criza sa fi fost creata artificial. Cu alte cuvinte, amploarea pandemiei sa nu fi fost la nivelul declarat de autoritati. Astazi, pot fi aduse noi dovezi care ar putea sa demonstreze faptul ca peste un milion de pasari au fost ucise desi nu toate erau infectate cu virusul H5N1. De asemenea, exista anumite documente care arata ca testele efectuate de directiile sanitar-veterinare la fermele din Codlea, acolo unde a existat un focar de aviara, au iesit negative. Astfel, prezenta gripei aviare, cel putin in acel perimetru, este pusa serios sub semnul intrebarii. Cu toate acestea, uciderea pasarilor a continuat, iar diferite societati au fost sanctionate si amendate drastic. Mai mult, cinci persoane au ajuns dupa gratii fiind acuzate ca au raspandit virusul H5N1.

Continuare: http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-01-04&id=213590

Reclame

Un gând despre “Aviara a la Flutur

  1. Mama unei cunostintze de ale mele creste gaini de foarte mult timp.

    In fiecare an ii mureau gaini cu toate ca le trata cu medicamente corespunzatoare.

    In 2006 cu toata gripa aviara i’au murit una sau doua.

    Toata toamna i’a multumit lui Dumnezeu pentru asta – ca nu i’au murit gaini si ca are ce taia la iarna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s