Incultul Mircea Cartarescu ataca Biserica Ortodoxa…


 Sursa: Ziarul Tricolorul > Nr. 846 > Intern

Link: http://www.ziarultricolorul.ro/intern.html?aid=5002

Cu cît scrie mai prost si mai confuz, „onanistul de serviciu” Mircea Cartarescu comite mai multe gafe. Unele sînt chiar mai mult decît gafe – sînt enormitati imposibil de suportat. În primul numar al „Jurnalului National”, puradelul latos si cu falca de mamut publica o compunere oligofrena, cu titlul „Cele doua patrii”. Adica România si Uniunea Europeana, v-ati prins. În mod sigur, acest plagiator de duzina n-are nici o patrie. Român nu e, fiindca, repetam, e tigan si îi pute tot ce-i românesc, în primul rînd Biserica Ortodoxa.
Iar european – nici macar atît, fiindca lui îi place sa se dea evreu, ca dovada povestioarele lui naroade, pe care le tot auto-pastiseaza, doar-doar va capta bunavointa acelora care asigura premii, burse, traduceri. Dar, ce-a mai facut dobitocul asta de Ca-ca-cartarescu? Poftim de cititi: „Fanariotismul, balcanismul, ortodoxismul (?!) si comunismul, toate Ťlumini venite de la rasaritť, ne-au tras mereu înapoi, cu sau fara voia noastra, despartindu-ne de civilizatie. (…) Ortodoxia si balcanismul ar trebui îmblînzite, reconvertite, sublimate, transformate din frîne ale progresului (?!) în marci ale diferentei, ale specificului nostru cultural”. Ce-ai ma, sifiliticule, cu Ortodoxia? Ne-a venit, ea, de la rasarit, asa cum ne-a venit comunismul? Sa nu fi auzit tu de Sf. Apostol Andrei, care i-a evanghelizat pe stramosii nostri de la Nord de Dunare? Sau de Sf. Apostol Pavel, care i-a evanghelizat pe stramosii nostri de la Sud de Dunare? Si cum ne-o fi despartit Ortodoxia de civilizatie, fiind o… frîna a progresului? Toata lumea stie ca Ortodoxia, dimpotriva, a fost un factor de civilizatie si progres, începînd cu Dionisie Exiguul, cel care, pe la anul 550, a facut calculul astronomic al nasterii Mîntuitorului, de la care se împarte Istoria lumii în doua: înainte de Christos si dupa Christos. Îi rugam pe slujitorii bisericii noastre strabune sa observe ca toti agitatorii asa-zisei „societati civile” (Alina Mungiu-Pippidi, H.R. Patapievici, M. Cartarescu s.a.) sînt dusmani declarati ai Crestinismului si, mai ales, ai Ortodoxiei. Revenind la acest nebun de Cartarescu, vom arata cît e de incult. Desi se screme sa para foarte cult – efectele sînt pe dos: „Omul cel mai simplu, vînzatorul de la legume si fructe, lucratorul la ecarisaj (?!), cea care planteaza puieti în parcuri îsi datoreaza (,) fara sa stie (,) gîndurile de fiecare zi Bibliei, lui Platon si Aristotel, lui Vitruvius (?!?!)”. Vai de capul tau de cretin, Cartarescule! Ce treaba are, ma, arhitectul Vitruvius cu hingherii din România? Deci, repetam: gîndurile de fiecare zi ale bestiilor de hingheri (care la ce s-or gîndi ei oare, decît la uciderea cît mai multor cîini?) se datoreaza arhitectului antic Vitruvius! Daca cineva mai avea o îndoiala cu privire la imbecilul de Cartarescu, acum s-a spulberat. Si, în final, o mostra de agramatism: „Ion Barbu sau Mateiu Caragiale si-au hranit viziunile”… Corect se scrie: si-a hranit, verbul fiind la singular.

Reclame

7 gânduri despre “Incultul Mircea Cartarescu ataca Biserica Ortodoxa…

  1. consideri ca vorbind astfel despre el vei deveni intr-un fel credibil? sau cauti doar afirmarea? nu faci mai mult decat cuvintele pe care le-ai scris. un incult esti chiar TU pentru ca te dovedesti inchis intre propriile tale pareri mai rau decat un caine turbat intr-o cusca. esti mai patetic decat o telenovela proasta. nu ma mir ca jurnalistii sunt majoritatea inculti cu mintea scrum. mi-e mila de prostia ta … esti un zero domnule „jurnalist”. un incompetent vulgar si inutil. mai ales inutil…

  2. Dincolo de semidoctismul si alienarea paranoida a textului, cred ca se ascunde un individ macinat de ura la adresa editurii care l-a sustinut si il sustine pe Cartarescu, si care l-a refuzat (cum altfel) pe pateticul care se afla in spatele acestui amestec de cuvinte. Cum era de asteptat, ura i-a fost exploatata de ereticii ortodocsi (sic) si iata ce caricatura imbeciloida de text a putut scoate.

  3. In afara de faptul ca nu te semnezi pe acest absolut aberant si latrator …articol, ca de gapt nici nu ar trebui sa se numeasca asa si in nici un fel, esti si de o lipsa de bun simt incredibila. Nu ajungi nici pana la glezna lui Cartarascu, nu meriti nici macar scuipatul lui, nu se poate intelege ce minte mai bolnava ca a ta a putut sa iti publice o asemenea rusine, o pura insiruire de aberatii invidioase si nici macar jignitoare, atat sunt de jos fata de un singur….sughit al lui Cartarascu. Pai ia sa vedem ce carti ne oferi tu, jegul pamantului, in locul celor ale lui Cartarascu, ia sa vedem ce si cat ai scris tu, in afara acestor….latraturi, cum am spus, la care nici macar nu te pricepi. Nu meriti nici 2 bani, nu te poti ridica de la pamant in fata lui Cartarascu, asa ca fa o gtoapa in noroi si ascunde-te. Iar cei care au publicat asa ceva, sa se ascunda mai adanc, tot in noroi, desi il veti murdari si pe acela. Niste..jeguri absolute sunteti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s