VADIM ŞI PATAPIEVICI SE DAU ÎN JUDECATĂ


Sursa: Antena3.RO / 22 decembrie 2006

Horia Roman Patapievici s-a hotărât să-l dea în judecată pe Corneliu Vadim Tudor. “O să-l dau în judecată pentru injurie, pentru ameninţare cu agresarea fizică şi nu ştiu dacă pot să-l dau în judecată şi pentru atitudinea huliganică cu care se manifestă în Parlamentul României”, a declarat Horia Roman Patapievici, conform Mediafax. De asemenea, Patapievici s-ar putea să o dea în judecată şi pe Daniela Buruiană, deputat PRM. “Ca cetăţean al României sunt indignat că au fost aduse trupe de presiune în Parlamentul României de către reprezentanţii unui partid extremist, Corneliu Vadim Tudor şi Daniela Buruiană”, a adăugat Patapievici, pentru Mediafax.

Pe de altă parte, şi Corneliu Vadim Tudor a declarat că îl va da în judecată pe Vladimir Tismăneanu şi pe Horia Roman Patapievici. Vadim îi dă în judecată pe cei doi pentru calomnie şi difuzare de informaţii false.

Link: http://antena3.ro/Vadim-si-Patapievici-se-dau-in-judecata_jst_25254_ext.html

câteva comentarii:


De ce e Patapievici limbric?
Fragmente din cartea antiromâneasca „Politice”, publicata la Editura Humanitas, 1996
– „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii”. (pg. 63)
– „Românii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cît o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu… fete patibulare, maxilare încrîncenate, guri vulgare, trasaturi rudimentare, o vorbire agramata si bolovanoasa”. (pg. 64). („patibular”, în limba latina, înseamna „bun de spînzuratoare”)
– „Masa degenerata, îngîmfata, proasta si rea”. (pg. 46)
– „(Românii) sînt una cu cancerul care-i roade”.
– „Îmi este rusine ca sînt român”. (pg. 23, pg. 46)
– „Româna este limba în care trebuie sa încetam sa mai vorbim, sau sa o folosim numai pentru înjuraturi”. (pg. 64)
– „Pentru puturosenia abisala a statutului suflet românesc… spirocheta româneasca îsi urmeaza cursul pîna la eruptia tertiara, tropaind vesela într-un trup inconstient, pîna ce mintea va fi, în sfîrsit, scopita, inima devine piftie, iar creierul un amestec apos”. (pg. 49)
– „Cu o educatie pur româneasca nu poti face nimic”. (pg. 56)
– „23 de milioane de omuleti patibulari”. (pg. 53)
– „Toata istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lasat romanii pe daci în forma hibrida stramoseasca, ne-au luat la urina slavii: se cheama ca ne-am plamadit din aceasta clisa daco-romano-slava, ma rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era sa ne înecam, asa de temeinic au facut-o. Demnitatea noastra consta în a ridica mereu gura zvîntata, iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Calugareni, ne-o umpleau iar la Razboieni, si asa mai departe, la nesfîrsit. Apoi ne-au luat la urinat rusii, care timp de un secol si-au încrucisat jetul cu turcii, pe care, în cele din urma, avînd basica udului mai mare… i-au dovedit”. (pg. 63)

MRS, Patapievici….
Poate aici se caracterizeaza pe el si familia lui…Oricum e un om ros de o „micime”intelectuala care insa il face sa se creda un „geniu neinteles”.Un frustrat ros de invidia prostiei lui…

ghila,
Trebuie sa ne obisnuim ” a respecta si accepta argumentele, opiniile care nu ne convin”. Zeci de ani am fost „invatati” ca suntem „buricul pamantului”. Asta a fost politica Moscovei de invrajbire a tuturor, care a dat roade tocmai prin faptul ca nu aveai acces la documentele istorice (numai prelucrate de tov.). Daca ati avut vreodata ocazia sa discutati cu un rus obisnuit, ati fi aflat ca … „ca fara ajutorul lor noi romanii nu am fi existat, ei ne-au eliberat, ei ne-au industrializat, dar mai intai ne-au dat si pulberea de cultura pe care o avem …” Acum aproximativ 27 de ore discutam cu un bulgar francofon(??!) pe strazile unui mare oras din NA si ce credeti ca stia si asta? … cam acelasi lucru ca rusul… mai mult „ei bulgarii cu o cultura superioara (el credea ca ei au inventat scrierea chirilica si … bazele informaticii …” M-am trezit gesticuland si ridicand tonul (dupa ce am recunoscut ca sunt asii la zacusca si ccocombere), dar repede privirile celor din jur m-au trezit la realitate … omul nu avea nici o vina … el asa a fost „dresat de politrucii comunisti” – sa nu creada altceva decat „dejectiile istorice oficiale” … ca nu stia ca 5 secole au fost pasalac nu-l deranja, dar sa-l faci neam cu turcii (desi unii istorici ii considera ca avand aceleasi origini, altii ca ar fi neam cu iranienii, irakienii …) nu putea sa accepte. Ei sunt mai slavii decat rusii si au fost … cei mai tari …
” comunistii au lucrat perfect inoculand in capul oamenilor semianafabeti(este un termen valabil, dupa unii, pentru 80% dintre cei cu studii superioare in Romania, oameni care au „invatat repetand judecatile altora”). Nu mi-a placut niciodata cum scrie Patapievici, dar nici cum interpreteaza istoria Vadim, Iliescu, si alti istorici. Nu-mi place nici cum este tratata istoria romanilor in istoria universala, dar este numai vina noastra ca nu ne cunoastem si nu suntem capabili sa ne scriem istoria adevarata.
Probabil si condamnarea comunismului este tardiva, formala, simbolica, hilara incompleta, ineficienta, neinteleasa, neelaborata … dar am mai bifat un punct „din norma de lucru” sa facem noi romanii lucrurile cu lehamite, indolenta, naivitate, precipitati, panicati …
Cu toleranta!


Che, Limbricievici
Prostul asta solemn face prea mare valva. Cine l-a scos din wc-urile unde-si scria „opera”?

nicole,
Cine se pune cu nebunul, mai nebun este !

 
AFRODITA,
DACA NU AU CE FACE…

gavrila, pt Ghila
Cata dreptate ai!!! Mentalitatea asta de „buricul pamantului” e cel mai greu de scos din capul romanului. Ce ma doare e ca majoritatea politicienilor cat si presa romaneasca nu fac decat sa alimenteze aceasta mentalitate sinucigasa prin atitudini, comentarii si stiri fara continut. Pana nu iesi din tara nu vezi ca nu da nimeni doi bani pe ce se intampla in RO dar toti apreciaza foarte mult romanii muncitori, care isi vad de treaba lor. Noi ne uitam in stanga si in dreapta si ne dam cu presupusul la ce ar spune altii de noi. Vorba aia „Cainii latra, caravana trece”. Ai dreptate Ghila, comunistii au creat spiritul asta de xenofobism din care gusta tot romanul care duce lipsa de informatie. BRAVO!!! Ai pus puctul pe i!!!


MRS, Pt ghila…
Felicitari!
Mai rar usemenea articole corecte si fara rautati.Si mai ales…tolerant:))
Ma pune pe ganduri articolul…:)
O seara placuta!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s