Daca furi statuia pruncului Iisus nu patesti nimic, daca lovesti menorah-ul ajungi la inchisoareNew York Times a publicat recent povestea a doi tineri de 18 si 20 de ani, care au fost arestati pentru ca au furat, doi ani la rand, statuile pruncului Iisus din scenele Nasterii Domnului. Ei au facut acest lucru de mai multe ori in 2005 si 2006, in comunitatile din Suffen si Haverstraw, din suburbia New York-ului. Politia spune ca nu ii va acuza pentru comiterea de infractiuni motivate de ura; exista pe numele lor doar 14 acuzatii pentru furt de lucruri marunte.

null

La sfarsitul saptamanii trecute, NBC a anuntat ca un tanar de 20 de ani a fost arestat pentru ca a lovit cu piciorul un menorah (obiect de cult evreiesc — foto) in comunitatea St. James din suburbia New York-ului. Acum, el este acuzat de crima motivata de ura si risca o pedeapsa de 7 ani de inchisoare.

Presedintele Ligii Catolice, Bill Donohue a declarat urmatoarele: “Este foarte interesant. Motivul pentru care menorah-ul a fost permis in New York este acela ca autoritatile l-au catalogat ca fiind un simbol laic, iar scena nasterii a fost interzisa pentru ca aceleasi autoritati au considerat-o un simbol religios. Totusi, un tanar care vandalizeaza un menorah este acuzat de crima motivata de ura si poate petrece 7 ani dupa gratii pentru aceasta infractiune, in timp ce alti doi care vandalizeaza mai multe scene ale nasterii timp de doi ani se aleg cu o mustrare”. “Am sustinut mereu ca legile referitoare la crimele motivate de ura demonstreaza ca sunt partinitoare. Acest fapt o dovedeste”, a concluzionat Donohue. (B.G. – Novopress Romania)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s