Bush şi Blair mai răi decât Saddam


null

Fostul prim-ministru malaiezian Mahathir Mohamad (foto) a declarat la inceputul saptamanii ca presedintele Statelor Unite, George W. Bush si primul ministru britanic Toni Blair sunt criminali de razboi, avand pe maini mai mult sange irakian decat Saddam Hussein anunta agentia Reuters. Mahathir, unul dintre cei mai stridenti si vechi critici ai vestului, a lansat un atac vehement la adresa celor doi lideri, spunand reporterilor la sediul fundatiei sale pentru pace ca Bush ar trebui sa fie judecat in aceeasi maniera “rusinoasa” ca si Saddam.

Saddam, inlaturat de invazia din martie 2003 condusa de SUA, a fost spanzurat in data de 30 decembrie, pentru crime impotriva umanitatii si pentru asasinarea de siiti. Gardienii l-au filmat si l-au batjocorit la spanzuratoare, fostul presedinte irakian ramanand calm si raspunzand insultelor lase cu demnitate.

Mahathir a declarat in cadrul unei intalniri cu presa menite sa promoveze o conferinta pentru pace ce va avea loc luna viitoare in Malaiezia ca “Bush ar trebui sa demisioneze imediat si judecat de acelasi tribunal marioneta”.

Conferinta, “Demascati crimele de razboi: inculpati razboiul”, vor fi insotite de o expozitie pe tema atrocitatilor comise de armatele occidentale, care, conform organizatorilor, va include imagini din Irak, din Palestina si din Vietnam, precum si bombardarea atomica a Hiroshimei. De asemenea va contine si o expunere interactiva a torturilor comise sub auspicii americane la inchisoara Abu Ghraib de langa Bagdad si in Lagarul de interogatorii de la Guantanamo Bay, baza militara americana din Cuba.

Mahathir l-a etichetat si pe Blair ca fiind criminal de razboi deoarece a sustinut invazia din 2003 cu mii de trupe britanice. “Este un raufacator”, a declarat fostul premier in varsta de 81 de ani. “Este un criminal de razboi tot atat de mare pe cat il acuza el pe Saddam ca ar fi. Numarul de persoane ucise de el sau a caror moarte o cauzeaza este mult mai mare decat cei ucisi din cauza lui Saddam”, continuat acesta.

Premierul malaiezian si Bus si-au mai incrucisat spadele in 2003 referitor la remarca lui Mahathir conform careia evreii ar controla lumea. Mahathir este un vechi critic al democratiilor occidentale, despre care spune ca ofera prea multe libertati, inclusiv legalizarea homosexualitatii si a mariajelor intre persoanele de acelasi sex.
(C.B. – Novopress Romania)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s