Noul membru bulgar al Parlamentului European ii ataca pe “evreii puternici care controleaza mass-media”


null

Un nou membru bulgar al Parlamentului European a negat acuzatiile de antisemitism dar a atacat Israelul si ceea ce el a numit “puterea finantelor evreiesti”. Dimiter Stoyanov (foto), devenit membru al Parlamentului dupa aderarea Bulgariei la Uniunea Europeana la 1 ianuarie, a fost citat de catre Daily Telegraph spunand la Bruxelles ca “exista multi evrei puternici, cu multi bani, care platesc mass-media pentru a forma constiinta sociala a oamenilor. De asemenea, profita de crize economice din tari precum Bulgaria pentru a se imbogati. Acestea sunt realitati concrete”.

Conform ziarului britanic, Stoyanov, in varsta de 23 de ani si care a aderat la noul grup nationalist din Parlamentul European, numit “Identitate, traditie si suveranitate”, nu si-a ascuns punctul de vedere asupra minoritarilor tigani si evrei din Bulgaria.

Tatal sau vitreg, Volen Siderov, este liderul partidului ultra-nationalist Ataka, acesta formatiune obtinand un scor uimitor de bun la alegerile din Bulgaria de anul trecut. Sustinatorii partidului sunt acuzati de mass-media de sistem ca ar scanda la mitingurile electorale lozinci despre “transformarea tiganilor in sapun”, afirmatii false care au fost deja atacate in instanta de catre Siderov.

Stoyanov a negat aceste “minciuni mediatice”, dar pretinde ca marea parte a minoritatii tiganesti din Bulgaria este formata din paraziti ai serviciilor sociale, carora nu le place munca si sunt predispusi la criminalitate. Acesta a declarat: “Cum sa te astepti sa fie tratat normal cineva care si-a vandut fiica ca pe un animal? Este vorba de o fetita de 12 sau 13 ani. Nimeni in afara de tigani nu face acest lucru”. “Comit multe alte infrctiuni, precum crime, violuri, talharii, iar cand politia vine sa investigheze aceste cazuri, abandoneaza ancheta temandu-se de o arestare etnica. Acest lucru nu este corect.”, a continuat tanarul parlamentar european.

Subliniind ca “adevarul este mai important decat corectitudinea politica”, Ataka a promovat ideea ca bulgarii de rand, iar nu tiganii, sunt adevaratele victime. “Rasismul se manifesta atunci cand cetatenii bulgari sunt ucisi sau supusi unui viol si cand nimeni nu face nimic pentru a prinde criminalul. Este vorba de rasism impotriva bulgarilor in propria lor tara”, crede Dimiter Stoyanov. (C.B. – Novopress Romania)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s