Pînă şi Tismăneanu simte că Băsescu e pe ducă…


Pîna si Tismaneanu simte ca Basescu e pe duca...
 

În ciuda aparentelor, Traian Basescu priveste cu teama perspectiva suspendarii sale din functia de presedinte al României. Este evident ca a pierdut teren, iar lucrul acesta se vede cel mai bine din modul în care presa abordeaza subiectul respectiv. Daca la început initiativa Opozitiei era tratata ca o lovitura de imagine, fara sorti de izbînda, în ultimele zile, mai ales dupa ce a fost adunat numarul necesar de semnaturi pentru declansarea procedurilor de suspendare, presa prezinta un scenariu plauzibil, avînd drept final un vot negativ pe care Traian Basescu îl va primi la referendum. Sesizînd impactul puternic al mass-media în aceasta chestiune, Traian Basescu i-a dat sarcina purtatoarei sale de cuvînt, Adriana Saftoiu, sa ia legatura cu o serie de personaje din  presa, care sa fie tatonate si de la care sa se obtina promisiuni ca vor actiona pentru salvarea sefului sau. Este vorba, în primul rînd, de Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Mircea Dinescu si Stelian Tanase. Recent condamnat, Sorin Ovidiu Vântu i-a avertizat pe unii dintre acestia în legatura cu faptul ca, desi primesc mari sume de bani, emisiunile realizate de ei la posturile sale de Televiziune au rating zero. Pe de alta parte, se spune ca Gabriel Liiceanu ar fi chiar interesat sa plece la Cotroceni.
Panica lui Basescu este accentuata si de comportamentul lui Vladimir Tismaneanu, care a început sa se dezica tot mai mult de unele fapte prezentate în raportul pe care i l-a comandat chiriasul de la Cotroceni. Este clar ca si Vladimir Tismaneanu simte ca sfîrsitul lui Traian Basescu este pe aproape si nu poate sa nu ia în serios reprosurile opiniei publice si ale unor apropiati ai sai.

Reclame

Un gând despre “Pînă şi Tismăneanu simte că Băsescu e pe ducă…

  1. urmaresc si eu aceasta problema a pozitiei lui basescu (pe care l-am votat) si cred ca aici nu avem de-a face cu o lupta politica ci cu ceva mult mai grav: erori in structura organizarii statale. este clar ca functia lui basescu nu are echivalent in ue (ceva asemanare exista doar cu franta…) astfel ca ue nu vede cu ochi buni existenta a doua guverne la bucuresti: unul „normal” si unul condus de presedinte ca sef a csat. oricine ar fi in pozitia lui basescu ar intra in conflict cu guvernul deoarece ar avea surse de informatii primare diferite de a guvernului si deci concluzii si solutii diferite.

    aici vad eu problema si cred ca in acest fel trebuie pusa. pe de alta parte, asemanarea evolutiei rominiei cu evolutia rusiei nu poate fi neglijata.

    oricum, cu bataie medie, eu nu vad prea multe lucruri bune in acest plan deoarece modificarile constitutionale majore cerute de alinierea la ue nu pot fi usor implementate….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s