Soldati evrei au luptat pentru Hitler


Mii de evrei au facut serviciul militar in armata germana in timp ce familiile lor erau exterminate

William D. Montalbano, LA Times

INARMAT CU o bursa, sandvisuri cu unt si avand o senzatie de fiori de ghiata, americanul Bryan Rigg a pornit sa cerceteze un nomansland thriller din istoria exterminarii evreilor in Germania nazista. El a intervievat fosti soldati germani de origine evreiasca, o parte din ei ofiteri cu functii importante, care au luptat pentru al Treilea Reich, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Mii de barbati de origine evreiasca au facut serviciul militar cu buna stiinta a lui Hitler. Nazistii le-au permis acestora sa lupte in armata dar le-au exterminat familiile, spune Rigs.

Intr-o expeditie personala, profesionala si formidabila, tanarul de 25 de ani din Texas a stat de vorba cu peste 300 din acesti veterani. Trimis de la un soldat la altul, a calatorit patru ani prin toata Germania, adesea cu bicicleta, uneori dormind prin gari pentru a-si dramui resursele economice. Rigg s-a documentat asupra originii evreiesti a peste 1200 de soldati ai lui Hitler, inclusiv a doi maresali si a zece generali, care au avut sub comanda lor peste 100.000 de oameni.

In aproape 20 de cazuri, soldati de origine evreiasca au fost decorati cu “Crucea Cavalerului”, una din cele mai inalte distinctii militare germane.

Continuare: http://ro.altermedia.info/istorie-alternativa/soldati-evrei-au-luptat-pentru-hitler_6181.html#more-6181

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s