Un conflict intre stat si biserica pe tema “casatoriilor” gay este de neevitat


onemanonewoman1.jpgCONFLICTUL INTRE libertatea religioasa si casatoria intre persoane de acelasi sex este inevitabil sa escaladeze, afirma lideri de opinie din ambele tabere, intr-un articol al presedintelui Institutului pentru Casatorii si Politica Publica, Maggie Gallagher, citat de reteaua informativa LifeSiteNews.

In articolul publicat recent de “Weekly Standard”, doamna Gallagher studiaza problema interferentei statului cu institutiile religioase care obiecteaza impotriva casatoriei intre persoane de acelasi sex. Ce a descoperit, dupa ce a discutat cu experti din domeniile juridice si academice, a fost convingerea ca libertatea religioasa este in pericol sa piarda semnificativ teren in fata campaniilor anti-discriminare.

“Impactul va fi serios si universal” a spus Anthony Picarello, presedinte al Becket Fund for Religious Liberty, una dintre cele mai cunoscute firme de avocatura care apara libertatile religioase si singura firma care apara toate grupurile religioase. “Aceasta situatie va afecta fiecare aspect al relatiilor biserica-stat… deoarece casatoria are efecte aproape in fiecare domeniu legal, casatoria homosexuala va crea puncte de conflict in fiecare din aceste domenii.”

Continuare: http://ro.altermedia.info/minoritati/un-conflict-intre-stat-si-biserica-pe-tema-casatoriilor-gay-este-de-neevitat_5891.html#more-5891

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s