Ministerul Mediului sfidează opinia cetăţenilor în procedura EIM pentru Proiectul Roşia Montană


logo_ro.jpgAlburnus Maior şi Greenpeace CEE atrag atenţia asupra neregularităţilor substanţiale comise de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor (MMGA) în întocmirea listei de întrebări înaintate către Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).La 1 februarie 2007, MMGA a inaintat oficial titularului de proiect RMGC Formularul ce contine comentariile si sugestiile rezultate in urma dezbaterilor publice pe baza studiului de impact asupra mediului, precum şi contestaţiile trimise de public pe adresa ministerului. O analiză efectuată de cele două organizaţii a “Formularului pentru consemnarea observaţiilor publicului privind evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul Roşia Montană” a identificat erori logice, matematice, şi de procedură în întocmirea acestuia.

Conform legii, autorităţile de protecţia mediului au responsabilitatea de a consemna cât mai fidel sugestiile, analizele şi comentarile primite, dată fiind obligaţia lor “ca în decizia luată să se ţină seama de rezultatul participării publicului”. La o analiză atentă a Forumularului se remarcă un dezinteres total faţă de îngrijorările primite şi o alcătuire defectoasă a materialului înaintat către Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). “Ministerul condus de Sulfina Barbu a reuşit să producă 678 de pagini de înşiruiri ilogice de nume şi notaţii, fapt ce denotă lipsa de profesionalism şi dă dovadă de părtinire a MMGA în procesul de evaluare a impactului asupra mediului. Reamintesc dnei ministru că potrivit Convenţiei Aarhus, MMGA are obligaţia de a asigura transparenţa, generozitatea în informaţii şi transmiterea corectă şi deplină a sugestiilor şi comentariilor publicului către titularul de proiect” a declarat Eugen David, preşedinte Alburnus Maior.

Continuare: http://ro.altermedia.info/mediusanatate/ministerul-mediului-sfideaz-opinia-cetenilor-in-procedura-eim-pentru-proiectul-roia-montan_6317.html#more-6317

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s