Ce stia Israelul inaintea atacurilor de la 9/11?


O analiza de Christopher Ketcham pentru Counterpunch

IN DUPA-AMIAZA zilei de 11 septembrie 2001, FBI a publicat un buletin cunoscut ca BOLO – “be on lookout (”fiti cu ochii in patru” n. tr.) – in legatura cu trei suspecti care in acea dimineata au fost vazuti in timp ce paraseau o zona din New Jersey la cateva minute dupa ce primul avion lovise turnul 1 al World Trade Center-ului. Ofiterii de politie din zona New York-New Jersey au fost avertizati printr-un mesaj radio sa fie atenti la un “vehicul posibil legat de atacul terorist de la New York”:

Duba alba, Chevrolet din 2000, cu firma “Urban Moving Systems” pe spate, a fost vazuta la Liberty State Park, Jersey City, NJ, la momentul primului impact al unui avion cu World Trade Center. Trei indivizi cu o duba au fost vazuti sarbatorind dupa impactul initial si explozia ulterioara. Biroul FBI din Newark cere ca, in cazul in care duba este localizata, indivizii sa fie retinuti si sa li se ia amprentele.

La ora 3:56 p.m., douazeci si cinci de minute dupa emiterea avertizarii FBI, politistii de la Departamentul de Politie East Rutherford au oprit duba dupa identificarea numarului de inmatriculare. Conform raportului politiei, ofiterul Scott DeCarlo si sergentul Dennis Rivelli s-au apropiat de duba oprita, cerandu-i soferului sa iasa din vehicul. Soferul, Sivan Kurzberg in varsta de 23 de ani, a refuzat si “a fost rugat inca de cateva ori [dar] parea a scotoci cu stangacie intr-o sacosa din piele neagra”. Cu armele in mana, politistii l-au “scos fizic” pe Kurzberg din masina, in timp ce alti patru oameni – aparent, de dimineata s-au alaturat inca doi oameni grupului – au fost scosi din duba, le-au fost puse catusile, au fost pusi pe iarba si le-au fost citite drepturile.

Continuare: http://ro.altermedia.info/politica/ce-stia-israelul-inaintea-atacurilor-de-la-911i_6538.html#more-6538

Nu li s-a spus motivul arestarii. Totusi, dupa raportul lui DeCarlo, “acestui ofiter i s-a spus de catre sofer [Sivan Kurzberg], fara a fi intrebat: ‘Suntem israelieni. Noi nu suntem problema voastra. Problemele voastre sunt problemele noastre. Palestinienii sunt problema.’” Un alt membru al grupului de cinci israelieni, din nou fara a fi intrebat, i-a spus ofiterului DeCarlo – in mod fals – ca “am fost pe autostrada West Side din New York in timpul incidentului”. Din interiorul vehiculului, ofiterii, carora la scurt timp li s-au alaturat niste agenti FBI, au recuperat mai multe pasapoarte si 4700 de dolari inghesuiti intr-un ciorap. Dupa Arhiva Bergen din New Jersey, care in 12 septembrie raporta arestarea celor cinci israelieni, un anchetator din inaltul ierarhiei politienesti a Comitatului Bergen declara ca in vehicol ofiterii au gasit “harti ale orasului in care anumite locuri erau marcate. Parea ca si cum sunt implicati in asta”, a spus sursa din Arhiva, referindu-se la atacurile din 11 septembrie. “Se pare ca stiau ce se va intampla inca de cand erau la Liberty State Park”.

Cei cinci barbati erau intr-adevar cetateni israelieni. Ei au sustinut ca se aflau in tara ca muncitori ai firmei Urban Moving Systems Inc., care avea un depozit si un birou in Weehawken, statul New Jersey. Au fost detinuti timp de 71 de zile intr-un centru federal de detentie din Brooklyn, New York, timp in care au fost interogati in mod repetat de echipele de contraterorism ale FBI-ului si CIA-ului, care i-au numit “high-fivers”[”high five” este echivalentul pentru “a bate palma” n. tr.] datorita comportamentului de bucurie dinainte. Unii dintre ei au fost plasati la izolare pentru cel putin 40 de zile; unii au primit pana la sapte teste cu aparatul pentru detectarea minciunilor. Unul dintre israelieni, Paul Kurzberg, fratele lui Sivan, a refuzat timp de zece saptamani sa faca testul cu aparatul pentru detectarea minciunilor. Apoi l-a picat.

Intre timp, la douza zile dupa ce acesti barbati au fost arestati, proprietarul firmei Urban Moving Systems, Dominik Suter, un israelian de 31 de ani, si-a abandonat afacerea si a fugit din Statele Unite in Israel. Plecarea lui Suter a fost brusca, lasand in urma sa cesti de cafea, sandvisuri, telefoane celulare si computere imprastiate pe mesele de birou, precum si mii de dolari sub forma de bunuri. Suter a fost plasat mai tarziu pe aceeasi lista de suspecti a FBI-ului ca si teroristul Mohammed Atta, alti teroristi care au deturnat avioanele si persoane suspectate ca simpatizanti al-Qaeda, sugerand ca autoritatile americane credeau ca Suter stia ceva despre atacuri. Suspiciunea din timpul anchetei era ca oamenii angajati la Urban Moving Systems erau spioni. Cine ii manevra exact si ce sau pe cine urmareau era inca neclar.

Venerabilul saptamanal evreiesc newyorkez The Forward a publicat in exclusivitate povestea in primavara lui 2002, dupa luni intregi de munca de teren. The Forward a rrelatat ca FBI-ului a concluzionat ca cel putin doi dintre barbati erau agenti Mossad-ului, agentia israeliana de spionaj, si ca Urban Moving Systems, aparent angajatorul celor cinci israelieni, era o afacere de fatada. Doi fosti ofiteri CIA mi-au confirmat asta, notand ca dubele care se ocupa cu mutarea obiectelor sunt o acoperire obisnuita pentru serviciile de informatii. The Forward nota de asemenea ca guvernul israelian a recunoscut ca acei barbati erau spioni. Un “fost oficial american de rang inalt din cadrul serviciilor de informatii”, care a declarat ca era “tinut la curent de catre doi oficiali ai politiei in legatura cu investigatia “, i-a spus lui Marc Perelman ca, dupa ce autoritatile americane au confruntat Ierusalimul la sfarsitul anului 2001, guvernul israelian “a marturisit [implicarea] in operatiune si si-a cerut scuze pentru ca nu s-a coordonat cu Washington-ul”. Astazi, Perelman isi sustine reportajele. L-am intrebat daca sursele sale din Mossad au negat povestea. “Nimeni nu a incetat sa-mi vorbeasca”, a spus el.

In iunie 2002, emisiunea 20/20 de la ABC News a derulat o investigatie proprie asupra chestiunii, ajungand la aceeasi concluzie ca si The Forward. Vincent Cannistraro, fostul sef al operatiunilor de contraterorism din cadrul CIA a declarat pentru 20/20 ca unele dintre numele celor cinci barbati apareau intr-o baza de date a FBI-ului, la categoria servicii de informatii.

Cannistraro mi-a spus ca intrebarea care i-a pus in incurcatura pe agentii FBI cel mai mult in saptamanile si lunile de dupa 9/11 a fost daca israelienii au ajuns la locatia “sarbatoririi” cu informatii asupra atacului ce avea sa urmeze. Pentru inceput, “investigatia FBI a pornit de la premisa ca israelienii aveau informatii”, a spus Cannistraro. Un al doilea fost ofiter CIA de contraterorism care a urmarit indeaproape cazul si care a vorbit doar cu conditia pastrarii anonimatului, mi-a spus ca investigatorii urmareau doua teorii. “Una dintre variante era ca [israelienii] au aparut la Liberty State Park foarte curand dupa ce primul avion a lovit WTC. Cealalta spunea ca acestia erau in parc deja.” In ambele cazuri, investigatorii voiau sa stie exact ce asteptau acesti barbati cand ajunsesera acolo.

Inainte ca astfel de probleme sa fie cercetate pe deplin, investigatia a fost oprita. Dupa ce ABC News a raportat “negocieri de nivel inalt intre oficiali guvernamentali israelieni si americani”, s-a ajuns la o intelegere in cazul celor cinci suspecti de la Urban Moving Systems. Presiunile politice intense se pare ca au ajuns intr-un final la limita. Cotidianul israelian Ha’aretz nota ca, pana in ultima saptamana din octombrie 2001, la sase saptamani dupa ce barbatii au fost inchisi, secretarul adjunct de stat Richard Armitage si doi “congressmeni proeminenti din New York”, neidentificati, faceau un lobby intens pentru eliberarea israelienilor. Dupa o sursa apropiata de raportul 20/20 de la ABC News, avocatul in domeniul dreptului penal Alan Dershowitz a intrat si el in poveste ca negociator de partea celor cinci pentru a netezi neintelegerile cu guvernul american. (Dershowitz a refuzat sa dea o declaratie pentru acest articol.) Astfel, la sfarsitul lui noiembrie 2001, pentru singurul motiv ca ar fi lucrat ilegal la o companie de mutari cu violarea vizelor, barbatii au fost trimisi inapoi acasa in Israel.

Astazi, intrebarile de baza nascute din aceasta situatie raman fara raspuns. Exista motive suficiente – adunate din reportajele de stiri, declaratiile fostilor oficiali ai serviciilor de informatii, un sir de dovezi incidentale si recunoasterea data de guvernul israelian – pentru a crede ca in lunile dinaintea 9/11, Israelul conducea inauntrul Statelor Unite o retea de spioni activa, cu tinta extremistii musulmani. Tinand cont de nelinistile Israelului fata de terorismul islamic precum si de lunga sa istorie de spionaj pe teritoriul american asta nu poate veni ca un soc. Incendiarul ideii – sustinut, dar nu dovedit, de cateva dovezi – este ca israelienii au stiut ceva despre 9/11 in avans dar nu au transmis oficialitatilor americane tot ce stiau. Problema este destul de tulburatoare pentru a autoriza o investigatie organizata de Congres.

Totusi, nici una dintre aceste informatii nu au ajuns in raportul asupra atacurilor facut de comitetul comun al Congresului si nu a fost abordata nici macar tangential in cele aproape 600 de pagini ale raportului final al Comisiei 9/11. De asemenea, nici un alt mare trust media nu folosit rezultatele investigatiilor The Forward sau ABC News pentru a face cercetari suplimentare. “Nu au existat nici macar articole care sa spuna ca e o prostie”, a declarat Perelman, de la The Forward. “Sincer, am fost surprins”. In schimb, povestea a disparut in incurcatura de teorii ale conspiratiei anti-Israeliene.

Nu e un avantaj pentru guvernul american faptul ca povestea cu spionajul israelian legat de atacuri a fost aruncata la cos: povestea nu se potriveste cu linia clara a atacurilor, dupa cum au fost descrise de oficialitati. Ea aduce temeri nu numai fata de obligatia israeliana de a nu spiona in cadrul granitelor Statelor Unite – binefacatorul sau cel mai mare – ci despre posibilul esec in furnizarea unui aventisment fata de un atac devastator in pregatire. Si mai mult, dovezile existente submineaza imaginea de sanctitate, grijuliu cultivata, care defineste relatia Stalele Unite – Israel. Toti acesti factori ajuta la explicarea disparitiei stirii, dar sunt motive convingatoare pentru a o revizui acum.

Torpilind investigatia FBI

Toti cei cinci viitori deturnatori ai Cursei 77, care a lovit Pentagonul, au avut adrese sau erau activi intr-o raza de sase mile fata de orasele asociate israelienilor angajati la Urban Moving Systems. Comitatele Hudson si Bergen, zonele in care se banuia ca israelienii ar fi facut operatii de supraveghere, erau o zona centrala de planificare pentru deturnatorii Cursei 77 si colegii lor al-Qaeda. Mohammed Atta vizita prieteni si avea o adresa pentru colectarea corespondentei in nordul statului New Jersey; legaturile sale de aici ii includ pe Hani Hanjour, pilotul sinucigas al Cursei 77 si Majed Moged, unul dintre cei care l-au ajutat pe Hanjour sa puna mana pe avion. Puteau israelienii, stiind sau nu planurile teroristilor, sa urmareasca persoanele ce in curand ar fi deturnat Cursa 77?

In declaratiile publice, guvernul israelian si FBI-ul au negat faptul ca oamenii de la Urban Moving Systems au fost implicati in operatiuni de culegere de informatii in Statele Unite. “Nu exista dovezi care sa sugereze ca acesti israelieni ar fi avut informatii anterioare legate de atacul 9/11, iar acesti israelieni nu sunt suspectati ca ar lucra pentru Mossad”, mi-a spus Jim Margolin, purtatorul de cuvant al FBI-ului. (Ambasada israeliana nu a avut nici o reactie cu privire acest articol.) Conform sursei de la ABC News, investigatorii FBI s-au enervat in urma contestarilor facute de superiorii lor. “Exista foarte multa frustrare in interiorul FBI in privinta acestui caz”, mi-a spus sursa. “Ei considera ca mai marii au torpilat investigatia care se ocupa de celula israeliana din New Jersey. Anumite piste nu au fost cercetate in intregime.” Intre acele piste pierdute este persoana lui Dominik Suter, pe care autoritatile americane nu au incercat sa-l contacteze niciodata. Autorul si expertul in servicii secrete James Bamford mi-a spus ca exista o frustrare similara inauntrul CIA-ului: “Oamenii din CIA cu care am vorbit erau revoltati datorita a ceea se intampla. Ei credeau ca este scandalos sa nu fie o investigatie reala [si] ca dovezile atarnau fara nici un fel de concluzie.”
Totusi, ce era “in mod absolut sigur”, conform lui Vincent Cannistraro, era ca cei cinci israelieni faceau parte dintr-o retea de supraveghere din zona New York – New Jersey. Scopul retelei era sa urmareasca extremistii islamisti si/sau suporteri ai gruparilor militante palestiniene, precum Hamas sau Jihadul Islamic. Fostul ofiter de contraterorism din cadrul CIA care a vorbit sub protectia anonimatului mi-a spus ca anchetatorii FBI au ajuns la concluzia ca cei cinci suspecti israelieni lucrau ca lingvisti vorbitori de araba “ocupandu-se de operatiuni tehnice” in cadrul extinsei comunitati musulmane din nordul statului New Jersey. Fostul ofiter CIA a spus ca operatiunile includeau ascultarea telefoanelor, plasarea de microfoane in incaperi si supraveghere mobila. Sursa de la ABC News a confirmat: “Concluzia noastra este ca [suspectii] erau lingvisti de araba implicati in operatiuni de monitorizare, adica supraveghere electronica. Oamenii de la FBI sunt de acord cu asta.” Sursa de la ABC News a adaugat: “Ce am auzit era ca israelienii ar fi surprins o discutie despre ce urma sa se intample in dimineata de 11 septembrie.”

Fostul ofiter de contrainformatii de la CIA mi-a spus: “Nu exista dubii ca [ordinul pentru incetarea investigatiei] a venit de la Casa Alba. S-a presupus imediat la cartierul general al CIA ca aceasta va fi o acoperire pentru ca israelienii sa nu fie implicati in nici un mod in 9/11. Tineti cont ca aceasta era o problema politica, nu una politieneasca sau a serviciilor de informatii. Daca cineva spune ca nu-i vrem pe israelieni implicati in asta – stim sigur ca [israelienii] ne spionau al dracului, stim ca este posibil sa fi avut informatii inaintea atacului, dar asta ar insemna confruntarea cu un cosmar politic.”

Spionii israelieni “studenti la arte”

Exista o a doua dovada care sugereaza ca operativii israelieni spionau al-Qaeda in Statele Unite. Este descrisa in ciudata poveste a “studentilor la arte” israelieni, detaliata de acest reporter in anul 2002 pentru Salon.com, in urma scurgerii unui memoriu circulat intern de Biroul Programelor de Securitate al Administratiei pentru Controlul Substantelor Ilicite (DEA). Memoriul datat iunie 2001, lansat cu trei luni inainte de atacurile 9/11, afirma ca mai multi cetateni israelieni tineri, dandu-se studenti la arte ce vindeau picturi ieftine, au incercat sa patrunda in mod repetat – si aparent inexplicabil – in birourile DEA si alte birouri ale organelor legislative si ale Departamentului Apararii din diverse orase. Raportul DEA spunea ca era posibil ca israelienii sa fie implicati intr-o “activitate organizata de culegere de informatii”, dar investigatorii americani n-au reusit sa determine pana in iunie 2001 in ce scop. Memoriul a speculat concis posibilitatea prin care israelienii erau implicati in traficul drogului ecstasy. Conform memoriului, “cea mai mare activitate [a fost] raportata in statul Florida” in timpul primei jumatati a anului 2001, unde orasul Hollywood aparea ca “un punct central pentru acesti indivizi, dintre care cativa aveau adrese in aceasta zona.”[nu este vorba de orasul Hollywood-ul cunoscut din industria cinematografica, situat in Los Angeles, statul California – n. tr.]

Privind in urma, faptul ca un numar mare de “studenti la arte” operau din Hollywood nedumereste, in cel mai rau caz. Pe parcursul lui 2001, orasul, situat putin la nord de Miami, a fost un focar de activitate al-Qaeda si slujea ca unul dintre centrele de planificare a deturnarii avioanelor care au lovit WTC si a avionului din Pennsylvania; era domiciliul a cincisprezece dintre cei nouasprezece viitori deturnatori, noua din Hollywood si sase din zona adiacenta orasului. Intre cei 120 de israelieni pozand in studenti la arte suspectati ca spioni, mai mult de treizeci locuiau in zona Hollywood, iar zece chiar in oras. Dupa cum nota raportul DEA, o mare parte dintre acesti barbati si femei tineri erau antrenati ca ofiteri de informatii si interceptare electronica in cadrul armatei israeliene – antrenament si expertiza mult peste cele oferite de serviciul militar obligatoriu datorita legii israeliene. Conform raportului DEA, “deplasarea prin Statele Unite comercializand arta nu parea sa se potriveasca cu pregatirile lor”.

Unul dintre “studentii la arte” era un fost ofiter de informatii din cadrul armatei israeliene, pe nume Hanan Serfaty, care a inchiriat in Hollywood doua apartamente situate in apropierea zonei de colectare a corespondentei si a apartamentului lui Mohammed Atta si a altor patru deturnatori. Serfaty muta dintr-o parte in alta o multime de bani gheata: el detinea extrase de cont ce atestau mai mult de 100 000 de dolari depozitati incepand cu decembrie 2000 si pana in primul sfert al lui 2001; celalalte chitante aratau retrageri de aproximativ 80 000 de dolari in aceeasi perioada. Apartamentele lui Serfaty, servind pe post de loc de dormit pentru cel putin inca doi “studenti la arte”, erau situate la numarul 4220 din Sheridan Street si 701 South 21st Avenue. Locul pentru colectarea corespondentei a Deturnatorului sef Mohammed Atta era la 3389 Sheridan Street, la aproximativ 900 de metri de apartamentul din Sheridan Street al lui Serfaty. Atta si Marwan al-Shehhi, pilotul sinucigas din Cursa 175 a companiei United Airlines, care a intrat in turnul doi al WTC, locuiau intr-un apartament inchiriat la numarul 1818 din Jackson Street, la aproximativ 600 de metri de apartamentul lui Sefarty din South 21st Avenue.

De fapt, o serie improbabila de coincidente se naste dintr-o lectura atenta a memoriului DEA din 2001, a declaratiilor investigatorilor si raportul final al Comisiei 9/11, listele de urmariti ale FBI-ului si Departamentului Justitiei, a cronologiei activitatii deturnatorilor compilata de mass-media importanta si declaratiile personalului politienesc local, statal si federal. In cel putin sase centre urbane, israelienii suspectati ca spioni si deturnatorii 9/11 si/sau oameni suspectati de conexiuni cu al Qaeda au locuit si au operat in apropiere, in unele cazuri chiar la mai putin de 300 de metri unii de altii, pentru diferite perioade din 2000 si 2001 inaintea atacurilor. In afara de New Jersey si Hollywood (Florida), aceste centre includeau Arlington si Fredericksburg din Virginia, Atlanta, Oklahoma City, Los Angeles si San Diego.

“Studenti la arte” israelieni locuiau de asemenea si in jurul Dallas-ului, in apropiere de suspecti de terorism. Un “student la arte” in varsta de 25 de ani si pe nume Michael Calmanovic, arestat si interogat in aprilie 2001 de ofiterii DEA din Texas, avea o locatie de culegere a corespondentei la 3575 North Beltline Road, la mai putin de 350 de metri de apartamentul lui Ahmed Khalefa, suspect de terorism al FBI-ului, situat la 4045 North Beltline Road. Dallas-ul si imprejurimile sale, mai ales orasul Richardson, Texas, palpitau de activitate a “studentilor la arte”. Richardson se remarca usor deoarece gazduieste Fundatia Taramul Sfant, organizatie de caritate islamica marcata in decembrie 2001 de Uniunea Europeana si guvernul american ca sponsor al terorismului. Sursele din 2002 au declarat pentru The Forward, intr-un raport nelegat de problema “studentilor la arte”, ca “serviciile de informatii israeliene au jucat un rol de baza in ajutarea administratiei Bush pentru suprimarea organizatiilor caritabile islamice suspectate de virarea de bani catre gruparile teroriste, mai ales a Fundatiei Taramul Sfant din Richardson, Texas, in decembrie [2001].” Este plauzibil ca informatiile care au dus la inchiderea Fundatiei Taramul Sfant sa provina de la spioni “studenti la arte” din zona Richardson.

Altii dintre “studentii de la arte” aveau pregatire specifica in supraveghere electronica sau adunare de informatii militare, sau erau asociati firmelor israeliene de supraveghere sau interceptarea convorbirilor, ceea ce a nascut noi griji intre investigatorii americani. Agentii DEA l-au descris pe Michael Calmanovic, de exemplu, ca “un operator pentru interceptarea electronica recent iesit din armata israeliana”. Lior Baram, interogat langa Hollywood, Florida, in ianuarie 2001, a spus ca a lucrat pentru serviciile de informatii israeliene “lucrand cu informatii secrete”. Hanan Serfaty, care a avut apartamentele din Hollywood in apropierea lui Atta si a complicilor sai, a facut serviciul militar in armata israeliana intre varsta de 18 si 21 de ani. Serfaty a refuzat sa dea informatii despre activitea sa dintre varsta de 21 si 24 de ani, inclusiv activitatea sa de la intrarea in SUA in 2000. Cotidianul francez Le Monde a raportat intre timp ca sase “studenti la arte” foloseau telefoane celulare care au fost cumparate de un fost vice consul israelian in Statele Unite.

Israelianul Tomer Ben Dor, suspectat de spionaj, care a fost interogat la Aeroportul Fortului Worth din Dallas in mai 2001, a lucrat pentru firma de interceptarea convorbirilor si ascultari electronice NICE Systems Ltd. (reprezentanta NICE Systems americana, NICE Systems Inc., este localizata in Rutherford, New Jersey, nu departe de zona de unde cei cinci israelieni au fost arestati in 11 septembrie). Ben Dor avea in bagajul sau o copie la imprimanta a unui fisier de computer care se referea la “Grupurile DEA”. Conform documentelor DEA, nu s-a aflat nicoiodata cum a ajuns Ben Dor la informatii legate de asa-numitele “Grupuri DEA” – prin, spre exemplu, propria sa slujba la o companie israeliana de interceptarea convorbirilor.

Reclame

Un gând despre “Ce stia Israelul inaintea atacurilor de la 9/11?

 1. Pentru romanii care nu stiu:

  – pe 11 sept 2001, in mod cu totul straniu, toti cei aproximativ 2.000 de angajati de etnie evrei de la World Trade Center nu s-au prezentat la lucru… (deh, cine sa mai investigheze si asta cand toata lumea era preocupata de miile de victime ale atentatului…)

  – o camera de amator a surprins dintr-un unghi inedit lovirea turnului de sud, iar la derularea cu incetinitorul, s-a vazut ca avionul avea ceva straniu pe „burta” de culoare inchisa, asemanator unor rezervoare; mai mult, cu o fractiune de secunda inaintea lovirii turnului s-a observat clar o flama pe burta avionului, ca si cum cineva ar fi vrut sa aprinda incarcatura fatala… secventa a fost data la TV in acea zi, apoi nu a mai fost prezentata niciodata

  – una din echipele de pompieri ajunsa prima la fata locului, in unul din turnuri care ardea si fumega, a simtit si a auzit ceva ca niste detunaturi puternice la etajele inferioare „detunari succesive ca cele folosite la demolarea unei cladiri prin implozie”; filmuletul nu a ajuns niciodata pe posturile TV…

  – din studii intensive ale pozelor Pentagonului avariat comparate cu declaratii oficiale s-a desprins tot mai clar concluzia ca: nici urma de ramasitele asa-zisului avion Kamikaze; obiectele din camerele vizibile acum in urma prabusirii nu prezentau urme de arsuri; „gaura” din Pentagon era in mod evident prea mica pentru a putea fi facuta de un avion; iarba si terenul din jur nu prezentau urme de arsuri, desi un avion cu rezervorul plin ar fi trebuit sa arda ore intregi pe cel putin cateva hectare de teren ore in sir… etc etc

  – desigur, cine sa creada o „teorie a conspiratiei”, chiar cu dovezi stiintifice ? hraniti cu galustile presei iudeo-americane, opiniei publice i s-a oferit pretextul perfect pentru isteria cruciadei mondiale „antiterorism” ce avea sa inceapa, si pentru legitimarea interventiei americanilor in Afghanistan, Irak, Iran si pe viitor, probabil in Coreea de Nord… ? Beneficiile economice imense, petrolul abundent, ingenuncherea politica a statelor arabe, cliseele cultural-lingvistice ce aveau a fi instaurate : SUA – baietii buni, teroristii – baietii rai; arabii = teroristi, evreii = victime etc etc

  – ce mod mai bun de a pregati dominatia mondiala economica si politica decat prin ingenuncherea statelor arabe, prin parazitarea unei gazde puternice, sanatoase, care sa-ti faca singura scopurile prin armata si economia ei (parazitul = evreii, gazda = SUA), prin isteria mediatica a „terorismului” cantata la unison de o presa si ea aservita evreilor, controlul petrolului si altor resurse prin firme off-shore si investitori straini ori consilieri guvernamentali, inrobirea natiunilor arabe prin „fortele de mentinere a pacii”… cred ca stiati ca statul mondial condus de evrei e teza principala a sionismului, nu ? doar ca e mascata sub termeni de globalizare, lupta impotriva terorismului, federatiile si uniunile de tot felul, aliantele, standardele internationale…

  – cred ca am vorbit destul, sper ca nu v-am plictisit… documentati-va cu cartile lui Cornel Dan Niculae aparute la Carpathia Rex si anume „Politica filo-sionista a Romaniei” si „Ofensiva iudaica” si „Razboiul nevazut al evreilor sionisti cu Romania”; de asemenea filmul „In plane Sight”, versiunea neoficiala a 11 sept 2001, cautati-l pe DC++

  CONCLUZIE FINALA: da, se pregateste o noua ordine mondiala; da, nu este doar o teorie a conspiratiei; da, toate se leaga, se apropie zilele din urma… dar nu vreau sa va sperii; da, citind Apocalipsa, afli mai multe despre statul mondial (indirect), dar mai ales despre conducatorul lui (Antihrist – evreu posedat de diavol); da, Hristos este cu noi, si cine il va dobandi nu se va teme de nimic; nu, nu sunt vreun fanatic, ori membru al vreunei miscari radicale de dreapta ci un crestin ortodox simplu care incearca sa traiasca crestineste… nu, nu ma astept sa ma creada cei care petrec ore in sir in fata TV-ului si nu cunosc alt adevar decat cel mass media, dispretuind invatatura Bisericii si isteria popilor despre „conspiratia satanica mondiala”… dar ce sa-i faci, asa am fost si eu pana m-am apropiat de Biserica. Dzeu sa ne mantuiasca pe toti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s