Milosevici comemorat de sarbi


Sute de persoane s-au adunat duminica la mormantul fostului presedinte Slobodan Milosevici pentru a comemora un an de la moartea sa. In jur de 400 de membri si simpatizanti ai Partidului Socialist din Serbia (SPS), formatiunea condusa pana nu de mult de Milosevici, au adus un omagiu la mormantul din localitatea Pozarevac, situata la 75 de kilometri sud de Belgrad.

null


Fostul presedinte yugoslav, care suferea de inima si tensiune arteriala, a murit in data de 11 martie a anului trecut, intr-o celula a tribunalului international din Haga, unde era judecat de genocid si crime de razboi pentru rolul pe care l-ar fi jucat in razboaiele din Kosovo, Bosnia si Croatia. Asupra mortii sale planeaza inca destule suspiciuni, fiind vehiculate de sustinatorii acestuia chiar acuzatii de otravire si neacordare de tratament medical adecvat pentru starea precara a sanatatii lui Milosevici.

Evenimentul de duminica a fost precedat de o ceremonie solemna, desfasurata sambata, la care au participat aproximativ 2.000 de persoane, printre acestea numarandu-se si lideri ai Partidului Socialist.

Sotia, fiica si fiul fostului lider politic nu au participat la aceste evenimente. Doamna Mirjana Markovici si fiiul ei Marko sunt cercetati de justitia din Serbia si in momentul de fata sunt refugiati politic in Rusia. Fiica lui Milosevici, Marija, traieste in prezent in Muntenegru. (D.S. – Novopress Romania)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s