Propunere pentru interzicerea totala a avortului in Polonia


Poporul polonez ramane ferm in eforturile sale de a se opune expansiunii avorturilor. Un sondaj efectuat de Polska Grupa Badawcza a dezvaluit ca majoritatea polonezilor sprijina consolidarea legii care protejeaza viata umana de la conceptie si pana la moarte naturala. Astfel, 52.4 la suta dintre polonezi sprijina un amendament constitutional care ar interzice avortul si eutanasia in orice circumstante. In prezent, avortul este permis atunci cand sarcina apare in urma unui viol, incest sau cand fatul prezinta malformatii grave. Doar 15 la suta dintre respondenti s-au pronuntat clar impotriva amendamentului.

null

Ca raspuns la presiunile activistilor pro-avort, un partid nationalist din coalitia de guvernamant a initiat o miscare care are ca scop inscrierea dreptului la viata in constitutia poloneza. Liga Familiilor Poloneze (LPR) cere un amendament constitutional care ar garanta “dreptul legal la viata din momentul conceptiei”.

Mass-media europeana si suporterii avortului au reactionat conform asteptarilor si au gasit sprijin chiar si in politica culturala a Poloniei. Prima doamna a Poloniei, Maria Kaczynska, lansandu-se in dezbatere, a declarat ca protectia copiilor si pacientilor vulnerabili, precum si a batranilor din Polonia este suficienta. Obiectiile aduse de sotia presedintelui tarii propunerii pro-viata au fost facute la o intalnire tinuta cu ocazia Zilei internationale a femeii, intalnire organizata de Natiunile Unite cu scopul de a promova agenda internationalista a miscarii feministe. Radioul polonez a declarat ca intalnirea a avut loc la palatul prezidential si ca la ea au praticipat “feministe cunoscute de stanga”.

Krzysztof Bosak, din partea Ligii Familiilor Poloneze, a declarat in fata presei: “Am introdus aceasta propunere deoarece dorim ca Polonia sa fie o tara cu adevarat democratica, unde drepturile fundamentale ale omului sa fie respectate. Legea avortului pe care o avem acum este eugenica. Ii imparte pe oameni in doua categorii: cei care au dreptul sa fie nascuti si cei care nu il au. Nu putem accepta asta in secolul XXI. Noi credem ca toti oamenii au aceleasi drepturi – chiar si cei cu deficiente sau cei aflati in pantecele mamelor”. (C.B. – Novopress Romania)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s