Mihai Eminescu – PREZENT!


Duminica, 17 iunie 2007

 

Biserica cu hramul Tuturor Sfintilor Romani, din cartierul Rahova s-a dovedit inca o data gazda primitoare a Asociatia PREZENT! pentru comemorarea lui Mihai Eminescu, actiune inscrisa in programul asociatiei si promovata de parintele Corneliu, parohul Bisericii: „Nu puteam lasa sa treaca acest moment”.

Dupa slujba Sfintei Liturghii, peste 200 de persoane au zabovit pentru a intoarce file de istorie romaneasca. Din partea Asociatiei, presedintele Ionut Baias a (re)descoperit adevarul trist al asasinarii lui Mihai Eminescu (credincios al Bisericii si neamului sau, pro-unionist, antiliberal) din interese straine de credinta si de neam, cele ale fortelor oculte, austro-ungarilor, germanilor si evreimii si prin tradarea paturii politice obediente acestora recrutata cu precadere dintre liberali, junimisti si chiar conservatori. Cercetarile in acesta privinta s-au concretizat in urma cu trei ani in articolul „De ce trebuia asasinat Mihiai Eminescu?”, care i-a avut ca semnatari pe Ionut Baias si Cezarina Barzoi. Urmand continutul lucrarii mentionate, in timpul campaniei „Mari Romani”, Andrei Gheorghe a lansat la TvR un film documentar – vizionat in cadrul proiectiei ce a urmat dupa cuvantul d-lui Baias – ce arata cum a fost pusa la cale inlaturarea lui Eminescu din viata publica si omorarea lui: de catre cine, la ce indemn.

Asistentei i s-au impartit pliante ce contineau un rezumat al articolului pomenit si un Acatist inchinat lui Eminescu de ieromonahul Ghelasie Gheorghe (+2003, Frasinei), semn al cinstirii pe care o merita, ca roman „deplin” si traitor crestin.

Lovit in timpul vietii si martirizat pentru ca milita pentru idealurile nationale, Eminescu este astazi iarasi asasinat, cea mai favorabila atitudine a „majoritatilor lase si cuminti” si a „elitei” intelectuale de azi fata de el fiind prezentarea (de fapt, marginalizarea) sa ca poet. Impotriva atitudinii de denigrare si a indiferentei care cuprinde (si) poporul nostru in procesul (dez)integrarii prin globalizare, consideram motivate si necesare actiuni cum este si cea prezentata.

Asociatia PREZENT! a donat Bisericii Tuturor Sfintilor Romani 100 de exemplare ale cartii „Testamentul politic al lui Mihai Eminescu – De ce trebuia asasinat Mihai Eminescu?”. Donatia are ca scop sprijinirea constructiei bisericii din caramida pe care Parinte Corneliu impreuna cu parohia o inalta alaturi de biserica veche de lemn.

 

Asociatia PREZENT!

 

 

Cezarina Barzoi – 0726.384.375; asociatiaprezent@yahoo.com

Costel Condurache – 0726.314.475; Ionut Baias – 0722.636.847

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s