Televizor in exces egal declin moral


Urmărirea excesivă a televizorului este însoţită de declinul valorilor morale şi de pierderea simţului responsabilităţii personale, arată un nou studiu al Institutului pentru Cultură şi Media (ICM) al Centrului de Cercetări Media. Raportul “Asaltul media asupra valorilor americane”, publicat de ICM acum câteva zile, arată existenţa unei corelaţii clare între creşterea numărului de ore pe care un om le petrece în faţa televizorului şi declinul moral.


Pe tema avortului, 44% dintre cei care privesc puţin la televizor (adică o oră sau mai puţin pe noapte – reprezentând 22,5% din populaţie) cred că avortul este ceva greşit, comparativ cu doar 27% dintre cei care se uită mult la televizor (adică patru ore sau mai mult pe noapte – reprezentând 25% din populaţie). Similar 39% dintre cei ce se uită puţin la TV cred că sexul în afara căsătoriei este greşit, doar 26% fiind de acord cu aceasta dintre cei ce se uită mult la TV. 64% din prima categorie se opun “căsătoriilor” homosexuale, comparativ cu 57% din a doua categorie.

null

Dintre cei ce se uită intens la televizor doar 28% merg frecvent la biserică, procentul crescând la 47% în cazul celor care nu se lasă controlaţi de televizor. 51% dintre avizii de televizor au spus că nu au mers niciodată, ori doar rar la biserică; 29% este procentul în cazul celorlalţi. (Catholica)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s