Un pastor german a fost condamnat la inchisoare pentru ca a comparat avortul cu holocaustul


Un tribunal local din Erlangen, Bavaria, l-a condamnat pe pastorul luteran Johannes Lerle la un an de inchisoare pentru „infractiunea” de a fi comparat avorturile cu holocaustul. Drept raspuns, Jim Hughes, vicepresedintele Federatiei Internationale pentru Dreptul la Viata a cerut activistilor pro-vita din intreaga lume sa ia atitudine si sa contacteze autoritatile germane, solicitand acordarea libertatii de exprimare si libertatii religioase pentru pastor.


Johannes Lerle a comparat uciderea a 150.000 de copii in fiecare an, prin avort, cu “uciderea miilor de evrei la Auschwitz”. Tribunalul, fara jurati, cu un singur judecator, a decis ca aceasta afirmatie ar constitui o negare a holocaustului. Pe data de 14 iunie, judecatorul Erda Erdenhofner l-a condamnat pe Lerle pentru o infractiune speciala numita „incitarea populatiei”. In timpul procesului, Lerle s-a aparat si a spus ca afirmatia lui nu diminueaza in nici un fel “gravitatea suferintei evreilor”.

null

Serviciul de stiri catolic kreuz.net scrie ca motivul aplicarii unei pedepse atat de severe se datoreaza partial celor sase condamnari anterioare ale pastorului, in timpul carora el a executat doua pedepse cu inchisoarea, insumand 8 luni si jumatate. El a mai fost inchis pentru ca a numit medicii care fac avorturi si pe cei care ii ajuta „ucigasi de copii”.

Reproterul Paul Belien, de la Brussels Journal, observa ca tribunalele germane i-au mai condamnat si pe alti activisti pro-vita la pedepse severe pentru acest tip de declaratii. De exemplu, Gunter Annen, care a cerut incetarea „avorturilor nedrepte” in 2005, a fost condamnata la 50 de zile de detentie pe motivul ca afirmatia ei ca avortul este „nedrept” nu ar fi corecta din punct de vedere legal. Tribunalul a spus ca aceasta expresie sugereaza in mod eronat ca avortul ar fi ilegal in Germania.

Papa Ioan Paul al II-lea a subliniat paralela dintre holocaust si avorturi, pe care le numeste „exterminare legala” in cartea sa „Memorie si Identitate” (2005). El a scris: „Un parlament ales in mod legal a permis alegerea lui Hitler in Germania in anii ’30”. De asemenea, a aratat ca aceeasi tara care a decretat ca evreii nu sunt persoane cu mai putin de un sceol in urma, a hotarat ca nici copiii nenascuti nu sunt persoane.

Angela T. Wu, directorul international al Fondului Becket, o organizatie americana care se perocupa de libertatea exprimarii religioase, a cometat pentru LifeSiteNews.com: „Daca acesti reporteri spun adevarul, acesta este un exemplu clar al unei tendinte in crestere a legilor care controleaza punctele de vedere ale cetatenilor si submineaza drepturile la libera exprimare ale organizatiilor religioase si ale credinciosilor”. Ea a mai spus ca „indiferent daca suntem de acord sau nu cu atitudinea lui pentru viata, pastorului Lerle si celor ca el trebuie sa li se permita sa-si exprime liber ideile personale si pe cele ale bisericii asupra acestor probleme fara teama de represiune din partea guvernului. Daca legea incitarii populatiei exista in Germania datorita istoriei ei deosebite, aceasta nu trebuie sa fie o scuza pentru incalcarea ilegala a dreptului international la libertatea de opinie, care include si dreptul de a exprima acea opinie, chiar daca e controversata”. (B.G. – Novopress Romania)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s