CUM VA ARATA ROMANIA SUB DANIEL?!


http://www.evz.ro/comment.php?artid=322528&commentid=815943

Silver (s…..r@hotmail.com), 2007-09-14 00:34:01

D-le Bichir, ma dezamagesti ca nu mergi mai departe cu intrebarea din titlu. Intrebarea corecta ar fi fost cum va arata Romania, nu biserica, SUB Daniel. Si acest „sub” si are perfect locul aici, dat fiind ca a fost inscaunat personajul cel mai important din tara. Si asta din doua motive.
In primul rand datorita nemerniciei si coruptiei clasei „noastre” politice care calca in picioare, cu cizmele pline de noroi, Constitutia LAICA si democratica a statului. N-are rost sa mai reiau faptul ca BOR se comporta in mod ilegal ca o institutie a statului, desi nu e. Finantari ilegale de la buget, terenuri, imobile, parcuri si paduri primite de la stat cadou, participari la toate manifestarile politice, blocarea legilor care nu-s pe placul BOR, religia bagata pe gat copiilor in scolile de stat, scutirea clerului de controlul averilor, blocarea din rasputeri a dosarelor Securitatii si multe altele. Apare astfel ca evident faptul ca patriarhul BOR e deasupra presedintelui Romaniei, chiar ca putere politica. Mai ales ca patriarhul e ales pe viata, nu pe 4-5 ani ca presedintele. Si ca salarizare patriarhul il bate pe presedinte, fiind mai bine remunerat de la bugetul nostru (laic??).
Interesant este insa acum cel de-al doilea motiv asupra importantei patriarhului, si anume faptul ca numele noului PF e Daniel. Adica a celui mai abil dintre ierarhi, posedand o mare forta economico-politica si care reprezinta niste interese, interne si externe, foarte mari. Extrem de inteligent si erudit, tanar potrivit normelor BOR, detinatorul unui rang inalt in Masonerie, sprijinit de puternice medii de afaceri, Daniel are tot timpul din lume pentru a duce la indeplinire vointa fortelor oculte din spatele sau. Daca va fi la fel de longeviv ca Teoctist, practic urmatorii 40 de ani ii vom petrece sub Daniel. Cele petrecute azi la CNSAS au demonstrat fara indoiala si gradul inalt pe care l-a avut Daniel in Securitate, cat si relatiile cu serviciile secrete actuale. A fost deconspirat Andreicut ca turnator, s-au descoperit si franturi de dosare de tortionar securist la Anania, dar pentru Daniel nicio surpriza. Sau mai exact marea surpriza de a nu se fi gasit NIMIC! Pana si incisivul Dinescu dadea neputincios din umeri. Si asta in conditiile in care Daniel a petrecut o lunga perioada de timp in Occident iar acolo ORICE plecare se facea doar in urma relatiilor, mai mari sau mai mici, cu Securitatea. Daca ar fi fost vorba de turnatorii, Daniel ar fi fost demascat imediat, fiindca CNSAS-ul mai ales asta e in stare sa dibuie. Prin urmare Daniel n-a fost NICIODATA un turnator, ci un ofiter acoperit de nivel inalt. Masoneria si serviciile secrete au avut tot interesul sa-i stearga urmele dupa ’90, asa ca preafericitului nostru i-a luat foc in mod subit dosarul de la Secu, singurul lucru pe care a reusit sa-l descopere CNSAS-ul. Sunt convins ca in urmatoarea perioada multi ierarhi, mai ales din aripa traditionalista, vor cadea in plasa deconspirarii ca turnatori, iar Daniel nu va opri acest lucru fiindca ii convine.
In concluzie PF Daniel are toate instrumentele de manipulare a clasei politice si a celei religioase. Cum va arata BOR-ul?! Asa cum va dori el, sau mai exact mai marii sai aliati nevazuti. Ierarhilor care i se vor opune in Sinod le vor aparea dosarele de calugari la „manastirea” Secu. Andreicutzul a cazut, urmeaza deconspirarea si pensionarea lui Bartolomeu. Ierarhii ecumenisti vor primi posturi importante, cum ar fi cel de Mitropolit al Moldovei, al doilea dupa patriarh si rezervat se pare lui L. Streza. Se va accelera procesul de ecumenizare si diluare a ortodoxiei, ceea ce va indeparta credinciosii traditionalisti.
Ceea ce ma intereseaza personal va fi insa relatia BOR-ului cu statul, adica cum va fi transformata Romania. Si concluzia pe care o trag este ca laicitatea va fi clar afectata. Statul va fi aservit fata de BOR si mai mult, fiindca lui Daniel ii vor putea refuza mai greu politicienii cererile de „retrocedare” de domenii sau de constructii de catedrale ale „mantuirii” (Masoneria a si declarat public ca sustine Catedrala Mantuirii Neamului). Se preconizeaza ca BOR va castiga si mai multe averi, popii se vor imbuiba din plin insa ortodoxia va pierde teren pe terenul asa-zisului „razboi moral”. Urmand sfaturile masonice, BOR-ul ecumenizat al lui Daniel nu va mai condamna fervent „pacatele” biblice, nu va mai sari cu bata pe minoritatile sexuale, se va distanta de organizatiile legionare si neonaziste, aliindu-se incetisor normelor occidentale. Deci vom asista la o contopire a bisericii cu statul oarecum dupa model britanic, nu model iranian. Se stie faptul ca in Anglia statul e oficial subordonat bisericii anglicane, dar in realitate biserica acolo e total aliniata normelor europene moderne („pacate” nu mai exista, ba chiar sunt promovate de anglicani).
Concluzie finala: politica lui Daniel va nemultumi profund atat ortodocsii, care-si vor pierde treptat doctrina traditionala si se vor simti vanduti, dar si adeptii laicitatii, care vor vedea o separare din ce in ce mai slaba intre politica si biserica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s