A inceput procesul Liicheanu


Written by Civic Media
Oct 01, 2007 at 06:00 PM

Civic Media va prezinta o noua impostura marca Iliceanu, etern “incremenit in proiect”.

Proiectul „disident-business”

Astazi, la Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti, a avut loc primul termen al procesului intentat mai multor ziaristi de la ZIUA de catre omul de afaceri prin litere Gabriel Liiceanu, reprezentat de casa de avocatura a lui Valeriu Stoica, fost ministru al Justitie, membru in conducerea PLD si consultant si reprezentat legal al companiei rusesti ALRO Slatina.

Urmatoarea infatisare va avea loc pe 22 octombrie.

Seful fostei Edituri Politice a Partidului Comunist oferita pe gratis de Ion Iliescu pentru a fi transformata in profitabila dar si datornica Editura “Humanitas”, solicita ca Instanta sa dispuna obligarea in solidar a “paratilor” la plata unei sume de 300.000 RON “pentru compensarea prejudiciului moral decurgand din atingerea adusa demnitatii, imaginii si reputatiei reclamantului prin campania de denigrare declansata impotriva sa prin intermediul ziarului ZIUA” si ca acestia “sa asigure pe cheltuiala lor publicarea hotararii judecatoresti in primele 10 ziare ca difuzare la nivel national” si alte reviste culturale.

Liiceanu pretinde ca ziaristii se fac vinovati de “depasirea limitelor libertatii de exprimare” si alte “fapte ilicite” reflectate de Art 998-999 Cod civil.

In ce il priveste pe Victor Roncea, care este si coordonator al Asociatiei Civic Media, casa Stoica si Liiceanu sustin ca acesta se face vinovat, pe deasupra, si de “afirmatii injurioase”. “S-a mers de la terfelirea numelui meu prin deformari grosolane (Liicheanu/Liigheanu)
pana la etichetarea gratuita si tendentioasa intregii mele activitati profesionale si civice”, afirma Gabriel Liiceanu. In viziunea lui G. Iliceanu “cele mai revoltatoare dintre aceste etichetari”, depuse “ca proba in prezentul litigiu” sunt, in ce il priveste pe jurnalistul Victor Roncea, urmatoarele, prezente intr-un editorial publicat la data de 1 Martie 2007: “profitorul tuturor regimurilor”, “mafiot culturnic”, “intelectual rosu”, “alintat de Securitate”,  “disidenta sa este tot atat de falsa pe cat este anticomunismul mimat de el si
de gruparea sa antiromaneasca”, “servitor al mai-marilor zilei, de la patronul KGB al intelectualimii multilateral-dezvoltate, membrul CPEx al CC al PCR Gogu Radulescu, la
Ion Iliescu si Traian Basescu, caruia nu-i putea aduca un mai mare deserviciu prin acordarea girului sau”.
In replica, Victor Roncea afirma ca se bucura ca Liiceanu si-a depasit in sfarsit lasitatea si, dupa cinci amenintari publice cu Justitia, a decis in sfarsit sa se prezinte la Judecata. La Judecata de acum, pentru ca la Judecata de Apoi va da si mai mare socoteala, ii transmite
Roncea. “Acesta va fi ultimul si cel mai penibil moment din cariera “filosofului anticomunist” Gabriel Liiceanu, pe care am toate datele sa il consider – cu mare parere de rau pentru cei pacaliti pana acum de el -, un farsor ordinar, un alintat al regimului comunist si un colaborator fervent al Securitatii, la fel ca si colegul sau de  “disident-business” Andrei Plesu”. Roncea solicita adulatorilor lui Liiceanu sa se pregateasca pentru un adevarat soc psihologic: caderea in tarana a “filosofului” de pe soclul lui suflat cu aurolac si ridicat prin minciuna si impostura. “Va fi un proces al intregii “societati in civil” pretins anticomuniste dar, in realitate, compusa din agenti ai nomenklaturii si urmasi directi ai kominternistilor bolsevici. Este vorba, practic, de ceea ce regretatul Victor Frunza considera un PCR in a doua sa ilegalitate, reprezentat de multiplii
sai, Grupul pentru Dialog Social, Reteaua Soros si Colegiul Novaia Europa”.

Dealtfel, pentru lamurirea definitiva asupra imposturii maximale a nomenclaturistului din strada Paris, Andrei Plesu, vom prezenta aici, foarte curand, o proba zdrobitoare.

Nu in ultimul rand, Civic Media considera procesul intentat de Liiceanu un atentat la adresa libertatii de expresie si publica mai jos editorialul “reclamat” dupa 7 (sapte) luni de la publicare.

Totodata, Civic Media demasca mai jos o mai veche impostura marca G.Iliceanu, ramasa nesanctionata in ce il priveste pe profitorul tuturor regimurilor, agentul moralist Gabriel Liiceanu.

Cititi mai mult aici: www.civicmedia.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s