Raportul de la Iron Mountain


de G. Edward Griffin

[nota tr: Acesta este un extras din Capitolul 24 al cartii The Creature from Jeckyll Island – despre care s-a vorbit anterior la Altermedia – disponibil prin bunavointa autorului pe site-ul www.freedom-force.org. Cartea poate fi obtinuta la http://www.realityzone.com]

jekill.jpgSUBSTANTA ACESTOR stratageme [de slabire a Statelor Unite pentru a fi cu usurinta incluse intr-un guvern mondial organizat dupa modelul colectivismului], poate fi aflata luand urma unui studiu numit Report from Iron Mountain, publicat in 1966 de catre un grup think-tank. Desi originea raportului este intens dezbatuta, documentul insusi sugereaza ca ar fi fost comandat de Departamentul Apararii sub conducerea Secretarului Apararii, Robert McNamara, si a fost produs de catre Institutul Hudson, aflat la baza Iron Mountain in Croton-on-Hudson, New York. Institutul Hudson a fost fondat si condus de Herman Kahn, fost membru al Rand Corporation. Atat McNamara cat si Kahn au fost membri CFR [nota tr: McNamara este inca in viata la data acestei traduceri, CFR – Council on Foreign Relations].

Autoproclamatul obiectiv al studiului era sa exploreze diverse metode de a “stabiliza societatea”. Pe cat de laudabil suna, o lectura a Raportului releva imediat ca de fapt cuvantul “societate” este folosit sinonim cu cuvantul “guvern”. Mai mult, cuvantul “stabiliza” este folosit cu sensul de a prezerva si perpetua. Este clar din start ca natura studiului era sa analizeze diferite metode prin care un guvern s-ar putea perpetua la putere, metode de a controla cetatenii si a-i impiedica sa se revolte.

Inca de la inceputul Raportului a fost declarat ca nu se punea problema moralitatii. Studiul nu a adresat chestiunile de bine si de rau; nici nu a tratat asemenea concepte precum libertatea sau drepturile omului. Ideologia nu era o problema, nici patriotismul, nici preceptele religioase. Singura sa grija era cum sa perpetueze un guvern existent. Raportul spune:

Continuare: http://ro.altermedia.info/politica/raportul-de-la-iron-mountain_7730.html#more-7730

Reclame

Un gând despre “Raportul de la Iron Mountain

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s