Pentru ce a primit Al Gore Premiul Nobel pentru Pace?


nullPe baza eforturilor depuse de fostul vice-presedinte al SUA, Al Gore (foto), in domeniul climatic, organizatia pentru acordarea Premiului Nobel a considerat de cuviinta sa-i acorde, saptamana trecuta, Premiul Nobel pentru Pace, cu ocazia ceremoniei anuale de decernare a premiilor, care a avut loc la Stockholm. Multi comentatori si-au exprimat sentimentul de groaza fata de denigrarea celorlalti laureati ai Premiului Nobel pentru Pace, prin acordarea lui acestui personaj corect politic, care nu indeplineste nici un criteriu pentru a se bucura de acesta recunoastere. De fapt, potrivit declaratiilor unor lideri pro-vita, sprijinul acordat de Gore avortului si depopularii planetei il fac cu atat mai nepotrivit pentru Premiul Nobel.

Potrivt testamentului lui Alfred Nobel, scopul premiilor este de a acorda onorurile meritate „persoanei care a realizat cea mai buna sau cea mai consistenta munca in folosul fraternitatii intre natiuni, pentru abolirea sau reducerea armatelor permanente si pentru sustinerea si promovarea congreselor de pace”. Multi observatori cred ca e greu de inteles cum de scenariul extrem si alarmist al lui Al Gore in privinta mult-disputatelor schimbari climatice si sustinerea pe care el o acorda avortului si politicilor de „planificare familiala” (a se citi depopulare) s-ar potrivi scopului enuntat de Alfred Nobel.

In afara de faptul ca presupusele cercetari climatice ale lui Gore sunt percepute critic de multi oameni de stiinta din lume, conservatorii nu s-au aratat surprinsi cand teoria incalzirii globale a devenit o unealta a miscarii pentru controlul populatiei la nivel global. Inca din 1997, domnul Gore sustinea ca schimbarile climatice au loc pentru ca „tarile lumii a treia produc prea multi copii si prea repede… E vremea sa ignoram controversele privind planificarea familiala si sa oprim cresterea necontrolata a populatiei”.

Gore a ramas fidel parerii sale ca o femeie are dreptul sa-si omoare copilul nenascut, declarand in timpul campaniei electorale din 2000 ca „voi apara dreptul femeii de a alege, indiferent de consecintele economice. Nu voi lasa ca Roe vs. Wade (procesul care a adus legalizarea avorturilor in SUA, in 1973) sa fie anulat”.

Alimentate de afirmatiile lui Gore, ca incalzirea globala este provocata in mare masura de oameni si in special de suprapopulare, agentiile de planificare familiala si control al populatiei se folosesc acum de acest argument pentru a-si justifica cererile de implementare a masurilor extreme de depopulare.

In timpul acordarii premiului, Gore a spus: „Ne confruntam cu o adevarata urgenta la nivel planetar. Criza climatica nu este o problema politica, este o provocare morala si spirituala pentru intreaga omenire”.

Pe de alta parte, ultima laureata a Premiului Nobel pentru Pace si candidata la canonizare, maica Tereza din Calcutta, bine documentata in probleme spirituale, a spus despre avort: „Orice tara care accepta avortul nu isi invata cetatenii sa iubeasca, ci sa utilizeze violenta pentru a obtine ce vor. De aceea, avortul este cel mai mare distrugator al iubirii si al pacii”.

Cunoscut ca una dintre cele mai influente si pacifiste persoane din ultimul secol, Papa Ioan Paul al II-lea a avertizat miscarea pentru „dreptul” la avort in privinta „pericolului pe care il reprezinta interpretarea falsa a drepturilor omului prin desconsiderarea realitatii naturii umane, care poate duce regimurile democratice la totalitarism”.

Potrivit textului care insotea Premiul Nobel pentru Pace, „domnul Gore este probabil singurul individ care a depus cele mai mari eforturi pentru a asigura o mai buna intelegere la nivel global a masurilor care trebuie luate [in privinta schimbarilor climatice]”. Dar se pare ca Gore a fost acuzat ca ar fi prezentat date incorecte si argumete manipulative pentru a-si sustine teoriile apocaliptice despre schimbarile climatice. Saptamana trecuta, un judecator britanic a decis ca filmul lui Al Gore, „Un adevar incomod”, contine nu mai putin de 9 erori stiintifice, comise in contextul „alarmismului si exagerarii”.

Acordarea unui premiu atat de prestigios si semnificatia ironica a cuvintelor din textul atasat, in numele „pacii”, sunt inevitabil opuse naturii violente a „masurilor” pe care Gore le propune, si anume avortul. Avotul este o procedura violenta care presupune sfasierea unui copil, de viu, in pantecele mamei. In China, avorturile fortate cu brutalitate sunt ceva obisnuit, iar in multe alte tari femeile sunt presate de guverne, familii, prieteni si parteneri sexuali sa-si ucida copiii prin avort. Pe langa avort, adeptii depopularii aplica natiunilor si alte masuri cum ar fi sterilizarea fortata sau incurajata, penalitatile pentru cei care au mai mult de un copil, ajutorul financiar scazut pentru familiile cu copii, denigrarea calitatii de mama, amenintarile cu retragerea ajutoarelor straine si alte strategii, ignorand complet drepturile, traditiile si dorintele oamenilor. (B.G.Novopress Romania)

Reclame

Un gând despre “Pentru ce a primit Al Gore Premiul Nobel pentru Pace?

  1. Ca sa abata atentia romanilor de la cresterea preturilor b1tv baga stirea groaznica cu iarna grea Saracu al gore a luat degeaba premiu.Minciuna la ac post de tv are picioare lungi si serveste pe cineva .Bravo capsomanilor.Cu voi nu piere Minciuna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s