O secta periculoasa: Martorii lui Iehova


Decembrie 1989 a adus cu sine libertatea de constiinta, ceea ce a însemnat si o proliferare a sectelor neoprotestante. Desigur, va este familiara imaginea unor femei cu capul acoperit, care merg din usa în usa pentru a “predica cuvântul lui Dumnezeu”, având în mâna o Biblie înrosita de sublinierea cuvântului “martor”. Sunt Martorii lui Iehova, care predica “vestea buna a Regatului lui Iehova”, si care, recent, au intrat în deplina legalitate în România, drept cult crestin. La prima vedere nu se deosebesc foarte mult de alte secte sau “biserici” neoprotestante. Scopul nostru nu este acela de a ne pronunta împotriva libertatii religioase în România, sau împotriva tolerantei, de care românii au dat întotdeauna dovada, pâna într-atât ca unii au considerat-o slabiciune. Martorii au totusi câteva trasaturi specifice si primejdioase, care ar fi trebuit sa puna in garda autoritatile romane.

Scurt istoric

Începuturile sectei sunt legate de sfârsitul secolului al XIX-lea, când adeptii se defineau ca “studenti în Biblie”. Numele actual a fost adoptat în 1931. Cu timpul, numarul adeptilor s-a marit, lucrarea de predicare (sau misionara) ducîndu-i pe Martori în toate colturile lumii.

În 1997 Martorii se laudau cu peste 14 milioane de adepti, în 230 de tari, din care cca. 2,5 milioane în Europa. Watch Tower Society are filiale în întreaga lume.

În România Martorii sunt prezenti din 1911, fiind înregistrati legal la Cluj în 1919. Activitatea lor a fost interzisa în 1949 de regimul comunist. La 9 aprilie 1990, s-au inregistrat la noi ca organizatie neguvernamentala definita insa drept cult crestin. Acum are peste 90.000 membri si simpatizanti.

Organizare si mod de actiune

Activitatea se desfasoara în Temple numite Sali ale Regatului, lacasuri de cult care, pentru a da impresia de transparenta, sunt deschise publicului. Acestea sunt simple si ar fi construite voluntar. Se desfasoara trei întruniri pe saptamâna, cu rugaciuni si “cântari spirituale”, dar nu se fac colecte. Congregatiile sunt conduse de batrâni (supraveghetori), care supravegheaza lucrarea de instruire, ajutati de slujitori ministeriali, cu totii voluntari. Se pune accent pe egalitate si unitate. Saptamânal, toti Martorii din lume studiaza aceleasi subiecte biblice, fapt favorizat de raspândirea revistelor lor. Anual au loc congrese, unde mai multe congregatii se aduna pentru programe speciale de instruire biblica. Tot atunci au loc botezuri în masa ai noilor discipoli. Sediul mondial al Martorilor se afla la New York, fiind condus de Corpul de Guvernare, format din “batrâni cu experienta”, care supravegheaza Congregatia mondiala. Exista peste 100 de birouri de filiala în întreaga lume.

Martorii sunt bine organizati, receptivi, rabdatori, si mai ales informati si insistenti. Fiecare are arondat un teritoriu, pe care trebuie sa-l acopere. Chiar daca sunt respinsi în mod nepoliticos, ei bat în continuare la aceeasi usa dupa un timp. Fac aceasta periodic, pisând pe acelasi subiect si nu renunta, decât daca sunt dur admonestati. Sunt ca picatura care sparge piatra. Insistenta lor este combinata cu obtinerea de informatii despre cetateni. I-a murit lui Popescu sotia? Este Ionescu grav bolnav sau si-a pierdut serviciul? Copiii lui Georgescu consuma droguri? O înseala Ion pe Maria? – iata informatii care trebuie folosite in beneficiul sectei. Martorii sunt totdeauna prezenti, cu întelegerea si compasiunea lor. Asta, pentru ca fiecare Martor are o tinta: el trebuie sa converteasca un numar de persoane. În afara de Biblie, Martorii folosesc doua reviste proprii: Turnul de veghere – anunta Regatul lui Iehova, care trateaza probleme de doctrina, fiind cea mai raspândita revista religioasa si Treziti-va!, care are subiecte diverse, de interes general, ambele cu aparitie bilunara, intercalata, tiparite în conditii grafice excelente (full color, hârtie buna). Fiecare numar are o tema, si raspunde scrisorilor cititorilor, fiind pline cu îndemnuri de a te prezenta la cea mai apropiata Sala a Regatului. Ilustratiile au o tenta naiv-idilica, prezentând oameni fericiti (doar tineri, caci nimeni nu va îmbatrâni) alaturi de fiare salbatice care se gudura pe lânga fostul vânat. Tirajul mediu al unei editii în 2003 este de 22.755.000 exemplare, tiparite în 86 de limbi, ceea ce da masura fortei umane si financiare a acestui cult, care sustine ca se întretine doar pe baza de voluntariat si de donatii benevole. Pe lânga reviste, la tipografiile din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia, Brazilia, Japonia, Italia si Germania se tiparesc, în aceleasi conditii grafice de exceptie, un numar important de brosuri si carti tematice.

Prozelitismul lor direct si indirect (prin materiale de propaganda) ei îl denumesc “lucrare de predicare”, pe care o justifica prin îndemnul dat de IIisus apostolilor de a raspândi crestinismul. Actiunile lor au efect: am vazut intelectuali, initiali normali, care par acum sa aiba creierele spalate când vine vorba de religie – si când esti lânga un Martor, întotdeauna vine vorba de religie, indiferent daca vorbeai la început despre vreme, despre politica sau despre fotbal.

De fapt, activitatea Martorilor are un singur nume: prozelitism religios, fiind interzisa de legile statului român. Activitatea Martorilor poate afecta interesele de stat, deoarece doctrina lor interzice efectuarea serviciului militar (accepta doar serviciul civil nemilitar). De asemenea, este o doctrina dizolvant-unificatoare, pentru ca se pronunta împotriva existentei natiunilor, a statelor nationale si a guvernelor, militând în ultima instanta pentru un guvern mondial. În conceptia Martorilor, toate guvernele si toate natiunile crestine sunt vinovate de raul din lume, perfide si mincinoase, motiv pentru care vor raspunde în fata lui Iehova.

Doctrina

Martorii se considera crestini, singura religie adevarata, închinatori la adevaratul Dumnezeu, “caruia îi place sa i se spuna pe nume: Iehova”. Dar, ca toti neoprotestantii, ei nu accepta tainele crestine si neaga traditia crestina. Ei anunta “vestea cea buna a Regatului ceresc al lui Iehova”.

Ideea este sa te faca urcat în “arca simbolica”, adica membru botezat în rândurile Martorilor, altfel nu te slabesc de loc. Adica, asa cum Noe, ascultându-l pe Dumnezeu, s-a urcat în arca si astfel s-a salvat de la distrugere, în vremea Potopului, tot asa, poporul lui Iehova trebuie sa se salveze de la pieire, intrând în congregatia iehovista (arca simbolica). Lucrurile sunt simple: sistemul actual de lucruri este nedrept si oamenii nu-l pot îndrepta; doar Dumnezeu o va face, la momentul potrivit, când cei morti (nu adormiti – nota bene) vor fi recreati si vor popula noul paradis terestru. Cei astfel înviati sunt doar cei care au fost botezati ca Martori – doar ei se vor salva. Astfel, 144.000 de Martori si alesi, vor conduce Regatul lui Iehova alaturi de acesta si de Fiu, în timp ce alti guvernatori vor fi numiti pentru a executa poruncile lor, pe pamânt, devenit noul Paradis.

Martorii neaga nemurirea sufletului si Trinitatea crestina, considerându-le influente pagâne. Nu tin zilele de nastere si onomasticile, nu tin Craciunul (considera ca Mântuitorul s-a nascut pe la 1 octombrie) si nici Pastele, afara de comemorarea mortii lui Iisus. Martorii neaga ca Iisus ar fi murit pe cruce; ei spun ca a murit pe un…stâlp! Ei spun ca semnul crucii provine de la “religiile false, antice”, si ca primii crestini nu foloseau si nu venerau crucea. Din aceste motive, ei acuza religiile crestine de ipocrizie.

Martorii refuza transfuziile de sânge, ceea ce face ca doctrina lor sa fie cu adevarat periculoasa si anticrestina.

Martorii folosesc termeni masonici: Iehova este numit si Suveran Suprem, Înalta Autoritate, Arhitect si Fiinta Suprema, ceea ce ne aduce aminte de 1789 si de teribila Revolutie Franceza. “Fiul lucreaza în atelier pentru a produce ceea ce Tatal Sau a proiectat” (de remarcat ca textele Martorilor nu folosesc întotdeauna majuscule, în referirile la Dumnezeu), “cum ar fi cererile materiale si Pamântul, ca si multe creaturi spirituale. Fiul este Mesterul, iar Tatal este Maestrul!”

Punctul forte al Martorilor (pe lânga orgoliul de a apartine unui grup privilegiat, de “alesi”) este promisiunea ca “Regatul”, nu doar este foarte aproape, dar a fost deja instaurat în 1914, de Iisus, care l-a aruncat pe Satan jos, în prejma Pamântului. Acesta mai are putin timp sa conduca lumea, caci se apropie “Batalia Armaghedonului”, dupa care Paradisul va fi restabilit pe pamânt, iar acest lucru va fi vazut, conform profetiei, de câtiva oameni, care erau în viata în 1914. Spuneam ca este un punct forte pentru Martori, caci promisiunea pare palpabila, apropiata. De aceea, “efectivele” lor au crescut de la 3 milioane în 1986, la peste 14 milioane în prezent. Pe de alta parte, aceasta “tarie” include si slabiciunea lor: Orgoliosii si imaginativii Martori vor trebui curând sa faca dovada spuselor lor. Martorii sunt cei care nu mai au mult timp, caci banuiesc ca cel mai târziu pe la 2030, nimeni nu va mai da pe ei o para chioara. Dar pâna atunci vor continua sa prosteasca milioane de oameni, pe care-i vor lasa apoi într-o stare mai proasta decât la început.

Acum însa se poarta ca anumiti “alesi”: dur cu cei slabi, dar defensiv fata de puternicii timpului (autoritati), pe care se straduie sa nu îi provoace.

Interesant este faptul ca Martorii nu au reusit sa-si adapteze suficient mesajul la lumea ortodoxa, principalele lor critici fiind îndreptate împotriva Bisericii catolice, putin catre protestanti si aproape deloc asupra altor neoprotestanti.

Dar, în curând, “dupa roadele lor” îi vom cunoaste.

Radu Fiume

Preluat de la adresa: http://www.rostonline.org/rost/aug2003/iehova.shtml

Reclame

67 de gânduri despre “O secta periculoasa: Martorii lui Iehova

  • Ei cred ca numele iehova este numele adevarat al Domnului Dumnezeu…..iar ei pretind ca numai cei care fac parte din „organizatie” vor fi salvati iar restul vor fi nimiciti de „iehova”….cum poate un dumnezeu „bun” sa faca una ca asta?!sper sa nu o luatzi in nume de rau.

 1. pai draga aurelia nu ia de nume de rau nimeni dar inainte sa postezi intrebarea putin documenteazate sau in hal mai rau caz pune intrebarea respectiva lor si dupa aia posteaza parerea si repet nu luati in nume de rau numa ca sfat tot respectul pista din reghin

 2. va dau un saft.. inainte de a ponegri organizatia regioasa martorii lui Iehova. incearca so cunosti mai indeaproape.. inclusiv si membrii ei.

 3. Textul articolului este parca desprins din „maretele” invataturi comuniste….
  ESTE PLIN DE MINCIUNI.Cum adica activitatea noastra este interzisa de legile statului roman??Ne pronuntam NOI impotriva existentei natiunilor???Ati vazut vreodata un congres international al nostru??Ati vazut diversitatea costumelor nationale,populare,purtate de martorii din diverse tari???
  NOI NU NE AMESTECAM IN POLITICA!!!Pe cale de consecinta,nu dezavuam natiunile….Organizatia noastra nu „este definita”,ci ESTE UN CULT LEGAL…
  Noi NU TREBUIE SA CONVERTIM UN NUMAR DE PERSOANE!!!TREBUIE SA PREDICAM EVANGHELIA(VESTEA BUNA)A REGATULUI …Nu ne interesam despre ce fac oamenii….nu ne intereseaza cine pe cine inseala…
  NU SUNTEM NEOPROTESTANTI!!
  Nu noi negam nemurirea sufletului,ci…Biblia,inchipuiti-va,stimate domn!! „Sufletul care pacatuieste…VA MURI”!!!-asa ne spune Ezechiel…
  Trinitatea este CEA MAI MARE EREZIE A „CRESTINATATII”!!!
  Biblia ne spune:”Avem UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL…!!”
  Noi nu acceptam transfuziile,dar promovam,impreuna cu sute de mii de medici din intreaga lume,metode alternative.In Romania avem comitete de asistenta sanitara in fiecare judet,ii vizitam pe bolnavi,colaboram cu sute de medici…nu suntem bigoti!!!
  Nu avem legaturi cu lojele masonice si nu utilizam termeni de acest gen.Tragerea la tema facuta de dvs.este jenanta,descalificabila,stimate domn Radu Fiume!!!
  Ce avem noi cu anul 2030???? Alta „gaselnita” eronata…
  Noi nu avem mesaje pt.ortodocsi,catolici,neoprotestanti,ci ACELEASI MESAJE PT.TOTI!!!
  SUBIECTIVISM…DEZINFORMARE…INTOLERANTA…acestea sunt atributele articolului dvs.

  • dom. gigi ezechiel asta spune ca d-zeu trimite in tara egiptului multe nenorociri. bai oameni buni chiar credeti asta? lasati ma studiatul si purecatul ca vine ala [pavel corut] si va bate cu argumentele bibliei.cauta in inima ta si vei descoperii pe d-zeu.si cand un aproape al tau are nevoie de sange dai ca nu e nici o problema, cam asta inseamna ‘iubesteti aproapele”

   • SA-TI IUBESTI APROAPELE NU ANSEAMNA SAI DAI SANGE. ANSEAMNA SA DEVII UN UCENIC AL LUI ISUS SI SA MERGI DIN CASA AN CASA SA VESTESTI MESAJUL LUI CRISTOS,CARE AR TREBUI SO FACI SI TU.CAND TE DUCI LA SCOLA STIMATE DOMN TREB SA STUDIEZI CA ALTFEL EI NOTE PROASTE DACA DOAR CITESTI, ASA CU BIBLIA TREB STUDIATA CA SA AI O CUNOSTINTA DESPRE DZ

  • daca secta martorilor este periculoasa cea catolica si ortodoxa cum e.haideti sa vedem roadele martorilor si a celorlalte religii.eu m-am nascut si sunt ortodoxa,dar punandu-mi multe antrebari la care nu gaseam raspunsuri am ajuns sa studiez 7 religii.si ce credeti ca am descoperit,tote se contrazic antre ele,dar daca eu ma consider un crestin adevarat si loial unei religii de ce m-as teme de alta?.domnilor preoti catolici si ortodocsi luati exemplul lui ISUS cand a spus”gratis ati primit,gratis sa dati”.sunt multe de descoperit,dar le gasesti doar daca studiezi biblia fara influenta vreunei religii.biblia este adevarul.

  • Secta voastra, in afara ca este eretica mai este si antinationala si antistatala: voi nu recunoasteti statul si popoarele.

   In doctrina iehovista statul este considerat o facatura si o unelta a lui satan.

   In teologia Parintelui Staniloaie, poporul si natiunile sunt strans legate de Biserica, de organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe.

   In cer, exista lacasuri pentru fiecare popor in parte, deoarece: „precum in Cer, asa si pe pamant”.

   Pentru cei care s-au dus si au parasit Ortodoxia: veniti-va in fire si intoarceti-va la radacina, la Cruce si la Biserica Ortodoxa.

   Fara o experienta personala cu Hristos, fara marturisirea ca El este Domnul si Dumnezeul sufletelor noastre…. ce este viata noastra?!!!

   Sa fii martor inseamna doar sa asisti si sa depui marturie fara sa fii implicat… este ceva impersonal.

   In Ortodoxie esti implicat intr-u toate: Liturghia inseamna participare, implicare, traire, rugaciune, marturisire, bucurie.

  • Prietene sectar gigi ..contra

   Din cate ar trebui sa stiti, Biblia ne spune sa nu urmăm învățăturile profetilor falsi…Pai, mai gicutza, Russell, Rutherford si Feed Franz, care au profetit cu date fixe 1914;1925 si 1965-sfarsitul lunii, ce au fost ….? Profeții lui peste prăjit….
   Iar, Crucea, capete spălate pe creier ce sunteți, sunt documente, mărturii si istorie scrisă, si veniti voi peste 2000 de ani sa spuneti ca a fost stâlp….sunteți de râsul curcilor

 4. Pt Aurelia:felicitari pt.preocuparile tale !!
  Noi nu sustinem cu NUMAI MARTORII LUI IEHOVA vor fi mantuiti.
  Ai citit asa ceva in publicatiile noastre?? Insa,pt.a fi mantuit,trebuie sa apartii SINGUREI organizatii,UNICULUI popor pe care-l are Dumnezeu pe pamant.”Avem un singur Domn,O SINGURA CREDINTA si un singur botez”,asa ne spune Biblia.Ideea ca oameni apartinand tuturor religiilor vor fi mantuiti(salvati) este nebiblica,Aurelia.Si Dumnezeu ii va distruge pe cei care fac raul,care „nimicesc(distrug) pamantul”.A-l pedepsi pe un raufacator nu este gresit,Aurelia…Bunatatea lui Dumnezeu este subordonata dreptatii Sale.De aceea,Dumnezeu rasplateste cu darul nemeritat al vietii vesnice pe cei care se straduiesc sa faca voia Sa si ii distruge pe cei care fac raul,insa NUMAI DUPA ce acestia sunt avertizati,DUPA ce li se predica Adevarul.Au deci JUS DELIBERANDI (dreptul de a hotari) Aurelia…Singuri se aseaza intr-o tabara.”Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului ci vrea ca acesta sa se intoarca si sa traiasca” asa citim in Biblie.
  De aceea noi TREBUIE sa predicam Evanghelia…pt.ca oamenii sa stie…sa aleaga…

 5. Isus a spus d-le Radu F.:evanghelia Imparatiei va fi predicata pana la marginile pamantului.Cum,stimate domn,decat predicand pe strada,in case,in sate si orase,doi cate doi,asa cum ne-a invatat Isus sa facem??
  Noi nu apartinem unui grup privilegiat.In fata lui Dumnezeu TOTI suntem egali.
  In privinta invierii,iar ati gresit:TOTI cei din morminte vor invia.Asa scrie in Biblie!Cei drepti si cei nedrepti..Nu numai martorii…
  Si daca vor invia,se cheama ca sunt morti,nu adormiti,stimate domn.Noi ,dimineata NE TREZIM din somn,nu inviem…Pacat ca,uneori,nu ne trezim si din prostie….
  Dar ,dincolo de intoleranta,de erori,articolul dvs.este si putin amuzant…

 6. multe se scriu in biblie,dar de cititi mo-ta-mo nu ve-ti pricepe nimic.legatura dintre tine si d-zeu este unica si speciala nu are nevoie de nici un intermediar,sunt crestin ortodox botezat ,asa vreau sa raman , ca tatal meu,ca bunicul meu ,ca stramosii mei.ma duc periodic la donare,cred in viata ca dar al lui d-zeu pt.izbavirea pacatelor,cred in maretia credintei ortodoxe ce iti da liberul arbitru de a alege si apoi de ai ratacit te poti intoarce,cred in sfanta treime,in fecioara maria .dumnezeu sau iehova sau allah sau buddha sau oricum i s-ar spune nu poate pedepsii ,in dimensiunea divina nu poate exista nimic rau . raul este in noi oamenii, noi singuri ne pedepsim , nu stim sa ne acceptam , sa ne iubim, razboiul crestino-crestin , de ce credeti ca e nevoie de o anumita secta sau mai stiu eu ce pt. a putea fii mantuiti dar arabii , japonezii sau toti cei care nu studiaza biblia dar au inima curata ?eu sunt comvins ca e mai mult de atat. si va rog incetati sa mai purecati atata biblia cautati mai bine in inima voastra si ve-ti gasii mai multe raspunsuri . eu am gasit pe d-zeu si am fost ajutat fara sa descos atat la o biblie care si asa a fost scrisa si rescrisa de o mie de ori , adaogate si eliminate pe rand pasaje dupa bunul plac al celor ce o tipareau [ar fii interesant sa putem citii „EL CODICE VATICANUM”]. AM VAZUT CA EXISTA D-ZEU SI FARA ATAT TAM-TAM.ISSUS SA RASTIGNIT PE CRUCE PT. NOI OAMENII, NU PE PARI.SARBATORIM CRACIUNUL CA TOATA LUMEA SI INVIEREA LA FEL, ESTE IMPORTANT SA FACEM ASTA , DATELE NU MAI CONTEAZA. PAI DUPA LOGICA VOASTRA IN CE AN SUNTEM CU ADEVARAT?HAIDETI MAI OAMENI BUNI NU VEDETI CA FACETI PIPI CONTRA VANTULUI. ei si dupa toate astea va garantez eu ca d-zeu ma iubeste si o sa fiti tare mirati cand osa vedeti ca ma va ierta.

 7. Domnule Radu Fiume,poate vreau sa cred sau sa nu cred ceea ce spune-ti,dar despre religia ortodoxa si catholica chiar nu gasiti nimic de spus?Homosexualitate ,pedofilie,chiar aceste lucruri nu va spun nimic?

  P.S.- Eu unul nu frecventez intrunirile lor,dar ceea ce spun ei este foarte adevarat.

 8. Sunt niste oameni draguti degeba ai urati au un scop daca nu va plac ignorati dar daca ar fi si crestini asa ma refer la vorbe am fi si mai multi nu?

 9. Sunt draguti?de ce sunt draguti,ca se agata de problemele tale ca niste lipitori?ca se folosesc de orice sa te converteasca la stupizenia asta de religie inventata de unu care nici macar pregatirea religioasa necesara nu a avut-o?Dupa ce ca toata propaganda lor se bazeaza pe apocalipsa,publicul a vazut clar ca vand gogosi,ratand Apocalipsa de minim 5 ori.Publicul nu trebuie convertit la minciuni.Adevarul si perfectiunea absoluta nu o sa il descoperim niciunul,doar forme ale lor potrivite fiecarei persoane in parte.La fel si relatia cu Dumnezeu,orice om e liber sa si-o stabileasca dupa propriile nevoi.Nu as fi avut nimic cu martorii daca nu se amestecau in viata mea,sa-mi combata credinta in Dumnezeu.In timp ce Papa,guvernatorul nostru,al catolicilor,incearca unificarea bisericilor,voi semanati cearta si despartire intre noi fii Lui.

  • pregatire religioasa ?

   pescarii pe care ia ales Isus apostoli ce pregatire aveau iza?
   pescari , vamesi ,incasatori de impozite!
   si au predicat tuturor oamenilor despre Isus in sec. I
   la fel ca si Isus avem un singur conducator
   pe Dumnezeu
   sa-ti dea papa al tau viata si sanatate!

   • Pescarii, Apostolii Bisericii, aveau Scoala Duhului Sfant. Ei, nu vindeau gogosi, minciuni si scenarii apocaliptice. Ei traiau credinta, Adevarul si Viata. Ei traiau in Duhul Sfant. Ei nu au schimbat invataturile Domnului Nostru Iisus Hristos, nu au strambat Sfanta Scriptura ci au infaptuit-o.

 10. daca toti cred (spun unii )in acelasi Dumnezeu,de ce toti fac altfel decit doreste Adevaratul Dumnezeu??? sa aiba El un mesaj diferit catre fiecare natiune in parte??daca ortodoxii,catolicii,care se cred cei mai numerosi pe acest pamint sunt crestini,de ce fiecare in parte fac cu totul altceva???nu spune biblia ca poporul ales de Dumnezeu trebuie sa fie uniti in inchinare si fapte de devotiune sfinta???singurii care fac acest lucru in prezent sunt martorii lui Iehova.

 11. e important sa ne spunem opiniile, dar iza…..Isus si apostolii ce pregatire aveau?
  apropo..pregatirea teologica e in mare masura pura filozofie nimic concret

 12. Eu cred ca acest eseu despre Iehova este nedrept!Eu sunt Martor al lui Iehova si aceasta religie este adevarata!Voi va inchinati la niste picturi facute de mana omului!Au gura,dar vorbesc?Au maini,dar pipaie?Au nas,dar miros?Deci icoanele voastre sunt doar niste picturi!

 13. haitas calin fost martor di baia mare upa 30 ani de spalare a creierului va pot spune cu mina pe inima ca secta martorii lui iehova sint o secta americana nenorocita care isi hartuiesc turma si prin prozelitismul lor maniac si pe ceillti oameni ..ei zic ca din dragoste .nenorocita de vecin cu mine o martora a lui dracu nici macar nu imi raspundea la salut si eram un martor deal ei si tota ziua umbla pe teren in predicare cu o voce fatarnica si plina de ,iubire,rahat.noroc cu internetu cre ii emc int i exgerri intradevar a martori toata lumea ciocu mic altfel esti luat la ochi hartuit ,abuzat psihic,vor sati controleze viata iti este urmarita orce miscare si exclus dupa ce ta fost prajit creieru.esti indoctrinat ca numai daca esti martor vei fi lvat a armaghedon care ii foarte aproape altfel vei fi distrus cu ‘cei din lume”ei de unde mamica lor is?Scuzati scrisul am baut o cafea tare apropo cafea aveam voie sa consumam calin_ursuletu@yahoo.com mai vorbim.Sectanti cu creierul spalat sinteti niste victime a acestei secte americne oribie.pa pa.

 14. D-le călin ursuleţu.Dacă ai fi avut creierul spălat după cum spui,ai fi avut un limbaj mai decent.Dacă te porţi civilizat cu cei din preajma ta înseamnă că ţi sa spălat creierul ? Dacă nu minţi, nu furi,nu înjuri, îţi plăteşti taxele,respecţi legile ţări,nu comiţi adulter,te îngrijeşti de familie,înseamnă că ai creierul spălat ?Faptul că trebuie să respecţi normele lui D-zeu nu înseamnă că ai creierul spălat.Despre Isus se spunea că este un mâncăcios şi un băutor de vin.De către cine era acuzat ?De cei cărora Isus le dădea pe faţă nelegiuirile pe care le practicau. Nu vreau să te jignesc, dar cred că acea cafea pe care ai băuto avea peste 30 de grade dacă nu îţi poţi controla vorbirea şi scrisul.Se verde că eşti un ursuleţ şi că nu vei deveni un urs matur.

 15. D-le călin ursuleţu.Dacă ai fi avut creierul spălat după cum spui,ai fi avut un limbaj mai decent.Dacă te porţi civilizat cu cei din preajma ta înseamnă că ţi sa spălat creierul ? Dacă nu minţi, nu furi,nu înjuri, îţi plăteşti taxele,respecţi legile ţări,nu comiţi adulter,te îngrijeşti de familie,înseamnă că ai creierul spălat ?Faptul că trebuie să respecţi normele lui D-zeu nu înseamnă că ai creierul spălat.Despre Isus se spunea că este un mâncăcios şi un băutor de vin.De către cine era acuzat ?De cei cărora Isus le dădea pe faţă nelegiuirile pe care le practicau. Nu vreau să te jignesc, dar cred că acea cafea pe care ai băuto avea peste 30 de grade dacă nu îţi poţi controla vorbirea şi scrisul.Se vede că eşti un ursuleţ şi că nu vei deveni un urs matur.

 16. de fapt nimeni nu stie numele adevarat a lui d-zeu, exceptandul pe MIHAIL sau Marduk, cum il numeau haldeii. evreii aveau o pentagrama care cu litere latine se scrie ceva de genul YHWH, madianitii il numeau YAHU, evreii unde vedeau pentagrama citeau ADONAI, adica stapanul cea ce in arameo se citeste baal sau domnul poruncilor ii mai ziceau cea ce in arameo inseamna BAAL ZEBUT adica pe romaneste SATANA, impotriva caruia lupta II-SUS,petrecerea in camp cu peste si paine era o sarbatoare antica FILISTINIANA(PELESET=PELASGOS=VALAHA) IN BIBLIE sunt vreo trei dumnezei, unu este EL sau cel batran de zile, altu ELIOHIM tradus prin ingerul domnului si yahvita cu codita spurcaciunea mozaicarilor. ma tot intreb al cui fiu o fi IISUS?in nici un caz a lui intunecatul de yehova pentru ca el spune fariseilor ;Tu nu-l cunosti pe tatal meu. fariseul care a scris evanghelia lui Ioan spune; atat de mult a iubit d-zeu lumea ca a dat pe singurul lui fiu.(Ioan;3,14)dar II-SUSce zice;tatal nostru care esti in cer etc………. unul minte care o fi acela? daca mergeti prin muzeele din Israel o sa va cruciti, Yehova a avut nevasta, ASHTAREA(ISIS, ISHTAR, LUCIFERI, VENUS, AFRODITAetc) sI PE DRUMUL DE DAMASC, UNDE LA PALIT VIZIUNILE PE SATANISTUL FARISEU PAVEL I SE SPUNEA MARIA. IN APOCALIPSA intoarcerea glorioasa a lui II-SUS, este prezentata ca vine pe un cal alb si ne omoara cu sabia care-i iese din gura. ce potlogarie. autorul nu a facut decat sa fure din religia cannanita sau nu? cu vreo mie de ani inaite sa-i plasmuiasca yehova pe evrei adica aprox 3000 ien BAAL venea calare pe nori si-i pedpsea pe necredinciosi.asa zisa biblie e un furt de ici de colo si lau adaptat pe yehova depinde de situatie , ba cu amon ba cu baal ba cu ahura mazda ba cu El ba cu zeus in final. numa zeus se culca cu pamantence sa-i indrepte pe oameni , cazul hercule sau perseus. trebuie citita cu mare atentie, pacat ca-i tradusa prost si neexplicata. si preotii nostri mint de ingheata apele, de ex: cazul BRANCOVEANU: traditia bisericeasca spune ca a fost dus la Stambul si i-sa taiat capul inpreuna cu cei tre fii pentru ca nu sa trecut la islam si inlocuit cu domni Fanarioti adica ORTODOXI, ce nu inteleg de ce nu a facuto pasalac si termina dicutia daca vroiau o tara islamica ne umpleau de moscheii nu-l inlocuiau cu voievozi ortodoxi.

 17. despre numele lu-i D-zeu sau scris biblioteci intregi. Pe la 1512 daca nu ma insel, un neamt sa tot gandit si sa hotarat ca yehova dupa alfabetul ivrit. mai nou se citeste YODA HEI WODA HEI, si nu e idea mea , o spun cei de la univ. de stinte si antichitati iudaice din TEL AVIV mai nou dupa ce au tradus manuscrisele de la marea moarta in toate bibliile trebuie sa se scrie ca nu au trecut MAREA ROSIE ci MAREA DE TRESTII din delta Nilului , o potlogarie cine stie din a cui popor au furat idea. sunt ortodox nu fac parte din nici o secta si nici nu o sa fac. dar nu sunt de acord cu multe lucruri; de ex catedrala neamului, sa-si faca popii alt cuib de vipere sa-l zugraveasca pe II-sus si pe IonBOTEZATORUL ca pe niste farisei razvratiti. nu multumesc! se spune ca tot cei in biblie e adevaret. pai sa vedem: istoria lui Iocov? pai e istoria lu mithra sau DE METHER unul din cavalerii danubieni prin 2000 I.E.N sa dus in persia sa-si ia nevaste. persia apare ca natie dupa vreo 1000 de ani . odisea lui MOISE se petrece intre 1650 si 1208 i.e n. templu lui Slomon e in AIN DALA in Siria nu in Ierusalim, se viziteaza riunele lui. cantarea cantarilor facuta de solomon e furata din Egipt facuta de RAmses 2 pentru Nefertari. psalmul 105 sau 104 dep de varianta de biblie e a lui Akenaton facuta lui Aton . Pilat nu a fost guvernator de Iudea cum spun evangheliile ci un parlit de prefect. de fapt el a luat cei 30 de arginti. Avraam sa dus la filistinieni prin 2200 i.e.n filistinienii au venit in canaan cu invazia popoarelor marii adica 1175 i.e.n. si cumparat de la hititi cu bani de pe timpul lui Antioh adica 200-180 i.e.n o pestera so ingroape pe nevastasa. la fel Solomon pe la 950 cu aceasi moneda primea tribut. in cartea lui Daniel ne zice ca Darius a cucerit Babilonul si ia taiat capul lui Nebucandetar pai Cirus a cucerit Babilonul si cronicile persane ne spun ca a ramas rege in continuare vasal persilor.nu afost contemporan cu darius. sa nu-ti faci chip cioplit, e porunca lui Xerxes nu a lui Yehova. doar de aia a declarat razboi grecilor. si luiXerxes i se spunea domnul ostilor . Ori saracul IIsus a nesocotit toate poruncile lor si-a batut joc de sabatele lor. cand l-au intrabat daca-i fiul lui D-zeu lea zis ca da, si ca ei sunt, doar tre sa-si citeasca propriele carti ca de ex psalmul 82.

 18. a-ha! nu vreau sa jignesc pe nimeni, pentru mine i-mi sunt la fel.(ortodoxi, catolici,martori, evanghelici de ziua nu stiu care, aventisti,…..etc) care-i diferenta? important e omul. toti citesc aceasi carte, toti o sa biruiasca in ziua judecatii etc. parca nu mi se pare just sa ne aducem dumnezei din pustiurile lumii si ai nostri zac in uitare sau daruim gratis cum am primit si importam scump ca doar vine din America, Canada, Ierusalim si mai stie Sfantu de unde. Chiar ca suntem ca o turma de oi oarbe. poate prind in viata berbecul care va deschide ochii oilor . stiai ca Danil sihastru si stefan cel Mare, Matei Basarab si alti catva voievozi citeau cartea lui Enoch?

 19. Daca-ti place, trimite mesajul acesta la 2 prieteni.

  Abc’ul vietii eterne

  1. Viata Vesnica

  Ioan 6:53. Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi.
  Ioan 6:54 Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
  Cine vorbeste in versul de mai sus? Ce inseamna cuvintele “Adevarat, adevarat”? Puteti sa gasiti mai sus cuvantul “simbol” sau “simboluri” ? Dar cuvintele “nimic” sau “cuvant”? Puteti sa mancati cuvinte? Cand a fost ultima data cand s-a intamplat? Vedeti cuvintele viata vesnica mai sus? Deci ca sa avem VIATA VESNICA in noi probabil ca trebuie sa mancam Sfanta Impartasanie la care a renuntat Protestantismul. Ultima data cand Eva a gresit au fost ceva consecinte deci trebuie sa ne ferim de religiile/denominatiunile care nu dau sfanta Impartasanie si aici includem toate religiile inafara de Crestinism si Protestantismul.
  1.Toate religiile inafara de crestinism nu dau Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica.
  2.Protestantismul a renuntat la Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica inlocuind-o cu simboluri, cuvinte, cina in amintire, nimic.
  3. Biserica ortodoxa da Sfanta Impartasanie ca in Biserica Primara, cu paine si vin si cu paine dospita, pentru viata vesnica. Sa ascultati imnurile despre viata vesnica ce se canta in Biserica Ortodoxa. Cine vrea viata vesnica aici sa vina.
  2.Intrarea in rai
  Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.
  Cine a spus versul de mai sus? Ce inseamna Adevarat, adevarat? Spune acolo cumva despre rugaciunea 5 ori pe zi sau nemancatul carnii de porc?
  Botezul inseamna nasterea din apa si Duh si este gasit in Crestinatate. Deci o interpretare a versului de mai sus ar fi ca fara botez, lumea nu poate intra in rai.
  Este interesant ca daca mergem in vizita la celelalte religii cam asta se intampla:
  Religia greaca veche
  Religia greaca veche spunea oamenilor care credeau in ea ca ei merg in imparatia subpamanteana numita Hades. Acolo nu e raiul ci mai degraba iadul. Aici e un film cu ce credeau grecii ca se intampla dupa moarte, din mitologia lor:

  Religia romana Veche
  La fel se spunea si religia romana Veche, ca cei ce o urmeaza , dupa moarte merg in Hades.
  Religia iudaica
  Pe siteul wikipedia la cuvantul Sheol , http://en.wikipedia.org/wiki/Sheol ,se spune ca cei de religie iudaica buni sau rai merg in Iad denumit acolo Sheol sau abis. In Evanghelia lui Nicodim se arata ca Iisus i-a gasit in iad pe Adam, Abraham, Isaia, Regele David, profeti si Patriarhi si ca apoi i-a luat si i-a botezat, ca sa poata sa-i duca in rai. Acest lucru arata ca legea cea Veche cu cele 10 porunci nu are putere de mantuire daca nu esti botezat. Acum acesti drepti sunt in rai. Deci Legea cea Veche la baza religiei iudaice este nemantuitoare si de aici se vede ratacirea protestanta care merge de la Legea Noua Crestina data de Iisus si mantuitoare, adica care te duce in rai, spre Legea cea Veche fara putere.
  Religia hindusa , yoga, budismul, rei ki, tai ki
  Regiile estice de obicei sunt cu vrajitorie si idolatrie avand zei. Problema cu vrajitoria este ca destinatia poate fi cea mai groaznica parte a iadului si anume Tartarul care are flacari. Deci trebuie atentie mare si cine a facut yoga, hinduism, vraji, ghicit in cafea, astrologie si altele asemenea trebuie sa se spovedeasca.
  Cuvantul Mantrik insemna magician in limba indiana sanscrita si de acolo vine si cuvantul mantra pe care sunt pusi sa le faca cei de la yoga. Hinduismul are in cartile lui sfinte si magie care e partea cea mai de sus a vrajitoriei , deci e foarte periculos.
  Tot asa cum nu poti spune ca faci vrajitoriepentru sanatate, nu poti spune ca faci hinduism, yoga, budism, rei ki, tai ki sau alte religii estice pentru sanatate.
  Hindusii spun ca dupa moarte se transfoprma in animale dar cei ce vin din moarte clinica zic ca nici vorba de reincarnare si ca au fost in iad . Din cauza vrajitoriei religiei lor un om declara ca ingerii cazuti, zeii lor, i-au taiat picioarele de la genunchi si I le-a pus in cuier si cand a venit din coma a aratat celor din jur o urma la genunchi. Aceste religii estice nu sunt nici pentru cei ce se urasc pe ei insisi, asa de groaznica e pedeapsa.
  Deci cine vrea SI viata vesnica SI intrare in rai, religia ce si-o alege trebuie sa fie Crestinismul Ortodox.
  3.Minuni
  Minunea Sfintei Impartasanii
  Pentru cei ce au dubii ca Sfanta Impartasanie este trupul si sangele lui Iisus, in Italia, pe cand aceasta era Ortodoxa, Sfanta Impartasanie, s-a transformat in sange si carne. Painea si vinul din Sfanta Impartasanie au devenit sange si carne. Analizele de laborator arata ca acea carnea este tesut din inima omeneasca si ca sangele este omensc grupa AB. Pe baza analizelor s-a stabilit ca sangele are origine Israeliteana.
  Aici e filmul: http://www.youtube.com/watch?v=HbcL4mkNfzM
  Minunea Raului Iordanului care se intoarce spre matca
  In locul in care Iisus s-a botezat, aproape in fiecare an , la raul Iordanului are loc o minune. Cand are loc slujba ortodoxa de sfintire a apelor, raul Iordan se intoarce spre matca pentru cateva minute. Acest lucru se intampla cat timp crucea este lasata in apa. Intr-un an, guvernul nu a lasat lumea sa se boteze si asa nu s-a mai intamplat minunea. Se spune ca aceasta minune dateaza din anul in care Iisus s-a botezat . Se spune ca atunci cand Iisus s-a botezat, raul Iordan s-a intors spre matca ca sa arate lumii ca Iisus e fiul lui Dumnezeu.
  Aici este filmul: http://www.youtube.com/watch?v=CfmrqZwUjCQ

 20. Martorii lui Iehova ar trebui invidiaţi
  pentru eforturile lor “evanghelistice”.
  Probabil că nu există un alt grup
  religios care este mai dedicat
  răspândirii mesajului lor.

 21. Religia cunoscută astăzi ca Martorii lui Iehova,acum legală!, a fost fondată în
  Pennsylvania, SUA, în 1870, plecând
  de la un studiu biblic condus de
  Charles Taze Russell. Russell şi-a
  intitulat iniţia grupul „Studiul Biblic al
  Începutului Mileniului”. Charles T. Russell a început apoi să scrie o serie
  de cărţi intitulate „Începutul
  Mileniului”, cuprinzând 6 volume şi
  majoritatea aspectelor teologice pe
  care le îmbrăţişează Martorii lui Iehova
  astăzi. După moartea lui Russell în 1916, judecătorul J. F. Rutherford,
  prietenul şi succesorul lui Russell, a
  scris în 1917 a 7-a carte şi ultima din
  seria „Începutul Mileniului”, intitulată
  „Sfârşitul Misterului”. Watchtower Bible
  and Tract Society (Societatea Turnul de Veghere) a fost fondată în 1886 şi a
  devenit foarte rapid motorul prin care
  mişcarea „Începutul Mileniului” a
  demarat promovarea punctului ei de
  vedere către alte persoane. Grupul a
  fost cunoscut iniţial ca “Russelliţii” până în 1931 când, datorită unei
  rupturi în organizaţie, a fost denumită
  “studenţii Bibliei”.

 22. domnu Aurel are dreptate…personal am fost martor…acum sunt dat afară din motiv serios că am furat…dar îmi pare mult rău de ce am făcut şi doresc foarte mult să fiu reintegrat…nu sunt în Organizaţie învăţături false…sunt învăţături care nu ne plac pentru că adevărul e amar dacă conştientizăm că altcineva ne minte…am 18 ani dar nu consider că o organizaţie bine organizată care se preocupă de bunăstarea oamenilor pe plan în necesităţi spirituale,afective şi uneori materiale-ar spăla creerii,ar zomba…şi încă şă acţioneze legal iar ONU să nu zîcă nimîc în tot aceşt tîmp….deja nu’ş ursuleţ…

 23. Secta dubioasa “Martorii lui Iehova” gazduieste unul dintre sediile C.I.A. în România

  În Bucuresti, Str. Orzari numerele 23-27, 27A si 31, se afla o constructie uriasa, o adevarata fortareata, ce apartine sectei “Martorii lui Iehova”. Accesul în curtea interioara se realizeaza atît prin Str. Orzari, cît si prin Str. Agricultori, Str. Teleajen nr. 84 si Str. Lt. Alexandru Paulescu. Pentru a avea acces si din strazile mentionate, membrii sectei au exercitat presiuni asupra vecinilor, care au vîndut imobilele avute în proprietate. Unul singur, de profesie medic, domiciliat pe Str. Orzari nr. 3, refuza sa-si vînda vila. În prezent, gardurile ce împrejmuiesc imensa constructie se afla în renovare. În urma investigatiilor efectuate a rezultat ca investitiile reprezentantilor sectei “Martorii lui Iehova” din Str. Orzari sînt finantate de CIA. Frecvent, la adresa mentionata vin atît cetateni straini si români adepti ai sectei, cît si unii diplomati americani. Accesul din mai multe strazi permite patrunderea si iesirea din curtea interioara, în conditii de deplina conspirativitate. Gardul împrejmuitor si portile de acces sînt înalte de peste 2 m, ceea ce împiedica observarea directa.

  România a devenit o tara fara stapîn, în care spionii fac ce vor, fara ca Serviciile noastre sa-i deranjeze cu ceva. S-a ajuns pîna acolo încît anumiti informatori valorosi sa fie predati de Serviciile noastre de Informatii, catre CIA, pe motiv ca dispun de posibilitati informative pe linie de terorism. A existat moda cînd Securitatea Româna preda reteaua informativa rusilor (inclusiv pe cea din rîndul tinerilor care studiau în URSS), iar acum aceasta este predata americanilor. Pentru cei care nu cunosc, vom preciza ca aceasta secta pretinde ca Isus n-a fost Dumnezeu, ca exista mai multi Dumnezei si ca, în definitiv, noi toti sîntem Dumnezei.

  • Aoleo ce blesfamii poti sa spui..nu e nimic adevarat din ce scrii despre martori…si eu nu sunt martora , asta ca sa stii ca nu sunt indoctrinata…imi pare rau de tine, sincer…ca sa-ti dai cu parerea despre ceva poate ar trebui f bine sa cunosti fenomenul, ce zici ?

   • Biblia va da raspuns la comentariile dv,casunt spioni ca vin foarte multi straini,Daaaaaaaaaa pentru ca biblia spune an faptele apostolilor 15;14 unde spune ca Dumnezeu si-a aruncat privirea peste natiuni sa scoata din el un popor pentru numele sau.deci este o diferenta antre un spion si o persoana care vine din alta tara,ca martor a lui Iehova sa-u sal cunoasca pe IEHOVA aici an Romania pentru ca toate lucrurile de sub soare au timpul lor, nu noi fixam timpul.ok.SI LA NATIUNI AICI SE REFERA LA TOT GLOBUL PAMANTESC,FIE EL NEGRU GALBEN,ETC,sI SA O CREDETI VOI CA NU AVEM CE FACE ACASA DAR M-AI PRESUS DE TOATE ESTE LUCRAREA DE PREDICARE CARE ISUS A SPUS SA MERGEM SA VESTIM EVANGHELIA CA SA STIE TOTI MURITORII DESPRE SCOPURILE LUI IEHOVA DESPRE NUMELE SAU ,CARE SI ANTREBAREA VOASTRA ESTE DE CE IEHOVA SI NU DUMNEZEU? PSALMUL 83;18 SPUNE REFERITOR LA NUMELE LUI DZ CA SA SE STIE” CA TU, AL CARUI NUME ESTE IEHOVA, NUMAI TU ESTI CEL PREAANALT PESTE TOT PAMANTUL. SI PENTRU CA NUMELE LUI ESTE SFANT CAPII RELIGIOSI A SCOS DIN SCRIPTURI NUMELE LUI IEHOVA SI A TRECUT DUMNEZEU,ESTE FOARTE MULT DE DISCUT PE BAZA BIBLIEI DAR,, VOI O TINETI LA NAFTALINA SA NU SE UZEZE,PUNETIVA CU BURTA SI STUDIATI BIBLIA NU DIN CE AUZITI DE LA ALTII DIN URA ISAIA 51;7 SI 56;1
    SUCCES DRAGII MEI…..SA NU UITATI UN LUCRU IEHOVA ESTE UN DUMNEZEU IERTATOR,RABDATOR SI GUSTATI DIN EL SA VEDETI CAT DE BUN ESTE CU TOTII,PENTRU CA NU FACE DIFERENTA ANTRE MARTORI SI ALTE RELIGII VAD CA DA PLOAE SI LA UNU SI LA ALTU NU DA PROPORTIONAT,ASA CA CURAJ

 24. Dumnezeul Bibliei nu este Creatorul, Sursa tuturor lucrurilor ci
  este O AUTORITATE MASONICA formata din mai multi lideri + un lider suprem
  care de foarte multa vreme au ca scop controlul si subjugarea umanitatii.
  Acest dumnezeu(AUTORITATEA MASONICA) conduce lumea prin monarhie si religie

  Daniel 2:21 El(AUTORITATEA MASONICA) schimbă vremurile şi împrejurările; El răstoarnă şi pune pe împăraţi;
  El(AUTORITATEA MASONICA) dă înţelepciune înţelepţilor şi pricepere celor pricepuţi!

  Piramida cu varful despartit UN SIMBOL MASONIC

  Matei 21:42
  Isus le -a zis: ,,N’aţi citit nici odată în Scripturi că: ,Piatra(Isus liderul suprem),
  pe care au lepădat -o zidarii(masonii), a ajuns să fie pusă în capul unghiului;
  Domnul(AUTORITATEA MASONICA) a făcut acest lucru, şi este minunat în ochii noştri?`

  Majoritatea Martorilor Lui Iehova, Adventistilor, Mormonilor…
  nu cunosc faptul ca aceste culte religioase au fost fondate de catre masoni
  tot la fel putini Romani sunt constienti de faptul ca Romania este o tara
  subjugata de catre aceste societati masonice secrete care urmaresc sa robotizeze
  toata societatea pentru a instaura o Noua Ordine Mondiala.

 25. in ideea: „Religia, o fraza de dansii inventata ca cu a ei putere sa va aplece-n jug” (Eminescu), traducerea acestui pps ar putea fi completat astfel:

  Renunta la a-i mai judeca pe altii (fie ei si politicieni si guvernanti, fie ei si talharii care tocmai te tortureaza)

  Renunta la a mai spune cuvinte care ranesc (nu te plange, nu reprosa, nu revendica, nu-i agresa nici macar verbal pe ce cei care atenteaza la sanatatea, demnitatea si insasi viata ta si a celor dragi; accepta cuminte, cui umilinta, tot raul care ti se face)

  Renunta la a mai fi nemultumit: (renunta la adevarul tau interior, minte-te ca esti fericit, accepta-ti tortura cu bucurie mazochista si fii vesel ca criza mondiala te afunda pana te vei ineca, in timp ce hotii care te fura si te batjocoresc isi sporesc averile, ajutati tocmai de apele tulburi ale crizei pe care, special pt asta au provocat-o cei mai mari excroci ai lumii)
  umple-te de recunostinta ! (pt ca deocamdata dusmanii neamului ti-au mai lasat viata chinuita pe care tiau facut-o; cand ti-o vor lua de tot sa fii recunoscator ca astfel te scapa de chinuri)

  Tine post de nervi: (nu urla in strada si…nu cumva sa iesi sa ataci autoritatile si pe oricine vrea sa te inrobeasca si sa te praduiasca, fii calm, nu naravas, lasa-i sa te calareasca cum vor pe cei ce vor sa o faca)

  Tine post de pesimism (nu privi realitatea ca sa nu te sperii si sa nu-ti vina sa reactionezi ci stai cu ochii inchisi si viseaza cai verzi pe pereti in timp ce hotii iti cotrobaie casa si viata; traieste mereu rau si minte-te ca poate maine va pica para malaiata, orice numai nu deschide ochii sa vezi cum esti furat si nu lupta sa scapi de hoti)

  umple-te de incredere in Domnul (asteapta sa-ti bage el si in traista si in gura gata mestecat, nu te lupta tu sa scapi, sa supravietuiesti; tu asteapta cuminte sa-ti vina randul in timp ce „baietii destepti” ti-o iau mereu inainte)

  Renunta la a-i mai stresa pe altii: (lasa hotii sa te lucreze in liniste, nu le da palpitatii ca te scoli impotriva lor, in fond nimeni nu poate „lucra” bine daca e stresat si nu e lasat sa se bucure in tihna de prada)

  Renunta la a te mai plange: (nu striga dupa ajutor, poate le mai dai idei si altora sa se rascoale, iar impreuna, deveniti periculosi pt interesele asupritorilor)

  Renunta la a mai fi acru (cui ii pasa ca pe tine te doare? surade dulce catre tortionarii tai ca sa-si poata face „job-ul” intr-o atmosfera agreabila; da acest exemplu personal si celorlalti torturati, ca sa faca si ei la fel; fii cat mai mazochist, sau macar prefa-te ca-ti place sa suferi, ca sa aduci satisfactie maxima sadicilor care stau calare pe umerii tai si pe toata viata ta)

  Renunta la a-ti da importanta: (nu te mai gandi la ceea crezi ca meriti, ca ai avea dreptul sa primesti, nu considera ca ai vre-o valoare pe lumea asta, nu mai emite pretentii)
  umple-te de compasiune pentru ceilalti (fie-ti mila de toti, inclusiv de cei ce te chinuie, numai de tine nu avea mila si nu incerca sa te aperi; plangi doar de mila altora ca duerea altuia te doare mai putin si nu te face sa sari la lupta, tu fii compasiv, nu te uita ca tortionarii tai nu au compasiune)

  Renunta la teama pentru lucrurile tale:
  > > – umple-i pe ceilalti de darul tau ! (fii generos cu hotii, da-le direct munca ta neplatita si tot ce ai, ce sa se mai oboseasca ei sa te cotrobaie cu stresul ca pot fi prinsi si pedepsiti de tine si cei ca tine)

  Renunta la a mai fi descurajat:
  > > – umple-te de entuziasmul credintei ! (nu te agita, asteapta calm si senin bunavointa hotilor de a inceta sa te fure si a-ti auce lucrurile inapoi, ba poate iti vor aduce si ce-i mai bun din propriile lor lucruri; nu intreprinde nimic, asteapta cu rabdare si incredere clipa cand va zbura porcul)

  Tine post de tot ceea ce te separa de Iisus (iar ceea ce te separa in mod esential este ca inca n-ai murit pe cruce lasand hotilor, care te crucifica, mostenire tot ce ai, pana si viata ta, deci tine post de binele tau, de viata ta, da’ mori odata!)

  „Numai cu inima poti vedea, esentialul este invizibil pentru ochi.”
  > > Antoine de
  > > Saint-Exupery (e drept ca inima spune de multe ori adevarul -esential- pe care il ai in interior dar ochii vad realitatea exterioara de care trebuie sa tii cont ca sa te poti adapta; corect e sa tii mereu balanta intre nevoile tale si ofertele realitatii exterioare; dar acest indemn plasat in acest context e tot o manipulare venita sa intareasc toate indemnurile anterioare, astfel ca, tinand cont de context, se poate traduce si prin: tine ochii inchisi si lasa-i pe altii sa te manipuleze in numele adevarului tau interior, pe care insa tu nu-l asculta defapt ci, asa cum ti-am zis deja, „Renunta la a mai fi nemultumit”, „Renunta la teama pentru lucrurile tale”, „Renunta la a mai fi descurajat”, tu neaga-ti cu obstinatie toate adevarurile interioare si crezi doar ceea ce-ti zic altii despre tine, despre ceea ce simti, despre ceea ce-ti trebuie, chiar daca aceea nu vor decat sa profite de tine

  Cine a conceput astfel de indemnuri si de ce le tot vantura pe net?
  Iisus???
  sau poate unul scolit in arta manipularii cu vorbe mari si apel la emotii si la naivitatea napastuitilor ? (scolit poate chiar in scoala masonica ce a creeat deja Guvernul mondial si nu se mai sfieste sa vorbeasca in mass media despre asta, chiar in Parlamentul european)

 26. Eu, ca sa vezi , nu sunt martora a lui Iehova….deci pot sa analizez la rece un articol plin de inexactitati, speculatii si pareri personale….ma rog, fiecare scrie ce vrea, e dreptu lui, iar Satan trebuie sa-si faca lucrarea cu cineva.. Toti vrem sa aflam calea adevarata….si sufletul nostru in care Dumnezeu a pus si vesnicia, cauta calea…fiecare o gaseste unde poate…asa ca omenirea nu are nevoie de terorism religios… Isus a spus : > Mergeti la popoarele luimii si faceti din ei discipoli ( aici in sensul de ascultatori de Dumnezeu )< si asta fac si Martorii. Ei nu-ti intra cu forta in casa si nu au norma la facut discipoli….astea sunt tampenii, rautati si necunostinta a problemei. Pana acum se pare ca singurii care mai aduc speranta si cuvantul Domnului in casa oamenilor oprimati de o societate nemiloasa, sunt martorii. Altii n-am vazut sa le pese de sufletul omului, doar de buzunarul lui..

 27. Stimate domn…cu un colaj dintr-un articol al lui Vadim Tudor incercati sa ne denigrati? Nici macar nu aveti idei proprii ? TRIST DAR…ADEVARAT !! Nu suntem „spioni americani” nici ai SUA …..Unica noastra preocupare este PREDICAREA MESAJULUI BIBLIC.

 28. Dragos:Noi predicam intr-adevar un GUVERN MONDIAL,CERESC,condus de REGELE CHRISTOS. In rest,ce sa spun? Tot o dai cu masonii si cu un „guvern mondial” .Unde este acel „guvern”? Eu nu am auzit despre el…Nici mass media nu face vorbire despre asa ceva.Daca este puternic si conduce lumea,nu are motive de a se ascunde.Daca nu este puternic si se ascunde,atunci nu conduce lumea !Vai,in ce incurcatura ai intrat cu balivernele tale !!!
  Tu nu ai treaba? De ce iti pierzi timpul cu astfel de basme gen 1001 de nopti ?

 29. ce pacat ca sunteti atat de orbi, voi martoriilor, si ce pacat ca aveti ochii inchisi,atunci cand cititi Biblia, va laudati ca cunoasteti foarte bine Scripturiile, nu ziceti ca cunoasteti de fapt, foarte bine versetele care va sunt voua favorabile religilei voatre si ceea ce va arata fratii vostrii de credinta ,cei ce va instruesc. Cunosc foarte bine religia si va cunosc crezul, ce pacat ca nu vedeti ca creerul vostru e spalat. Citit Biblia singuri, fara sa va ajute careva sa intelegeti..pt ca de-aia ti-a dat D-zeu creer…pt a-l folosi si atunci vei avea marea surpriza sa descoperi ca altceva spune Biblia fata de ce-ai crezut tu (de fapt altceva decat de ce te-au invatat altii) ….

 30. dzeu a spus veti fi uriti datorita numelui ,meu pe carel purtati oameni si pe el lau injosit in cel mai urit fel noi la ce neam putea astepta de la oameni nici pe isus nu lau respectat dc near respecta pe noi

 31. vai de capul tau cel care ai scris articolul……….adevart e ca putini vor fi cei care intra pe usa stramta……………. ii multumesc lui Iehova pentru ca mi-a dat puterea sa inteleg adevarul, si nu m-a lasat sa mor in prostie……………….amin!

 32. eu ma numesc Daniel am fost ortodox…dar acum cateva luni IEHOVA DUMNEZEU mia deschis ochii si ma ajutat sa il cunosc cu adevarat…eu recunosc vorbeam foarte urat de martori nici nu voiam sa vorbesc cu ei ,,,dar Iehova mia aratat calea stramta…DA MARTORI LUI IEHOVA MIA SPALAT CREIERUL ,mi la spalat de ce aveam rau in el,,,,si asa am ajuns sa cunosc adevarata cunostinta ,,,,fratilor inca putin,,,,curajjjj,,trebuie sa ne bucuram de bajocuri ,,pentru ca stim ca timpul fixat de TATAL e din ce in ce mai aproape…UN MESAJ PENTRU CEI CE NU SUNT MARTORI ,,CAUTATIL PE DUMNEZEU ,, PENTRU CA SATAN DIAVOLUL EL VREA CA TOTI SA FIM INDUSI IN ERUOARE SI SA MURIM,,,ASCULTATI MARTORI DOAR 5 MINUNTE….IEHOVA ASTEAPTA CU NERABDARE SA FIM SALVATI PRIN FIUL SAU PREA IUBIT ISUS CRISTOS

 33. Eu sunt Ortodox si cred: Intr-una, Sfântă, Sobornicească si Apostolească Biserică… si intru’ Duhul Sfant, Domnul de Viata Facatorul, Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit care a grait prin prooroci.

  Martori lui Iehova si Baptisti si multi alti nu ma intereseaza de ei. Eu asa m-am nascut, Ortodox, si asa voi ramane.

  DUMNEZEU SA VA LUMINEZE MINTEA .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s