O descifrare ortodoxa a “Codului lui Da Vinci”


Cristian Şerban si-a lansat pe 20 octombrie, la Sibiu, volumul Robiti de “fenomenul” Da Vinci. O descifrare ortodoxă a Codului. Cartea, lansata in cadrul celei de-a VIII-a editii a “Târgului National de Carte si Revista Religioasa”, a aparut la Editura Egumeniţa, intr-o editie ingrijita de Laurenţiu Dumitru.

Prezentam mai jos cateva fragmente din cuvintele rostite de autor si invitatii sai cu ocazia lansarii si o recenzie semnata de Oana Bazavan.

“Orice supoziţie, orice speculaţie privind derularea evenimentelor biblice plecând de la tablou reprezintă o blasfemie, o impietate prin faptul că nu Sfânta Scriptură este inspirată din tablou, ci invers – tabloul este inspirat din Sfânta Scriptură. Nu tabloul a dat Scriptura, ci Scriptura a dat tabloul! Nu tabloul descrie Scriptura, ci Scriptura descrie tabloul! Obiectele nu au forţa să scrie un alt adevăr în afara adevărului biblic consemnat, de aceea este lesne de concluzionat că Scriptura naşte obiectele de artă. Nu invers!

Dacă Maria Magdalena a fost divină ca însoţitoare a Apostolilor în activitatea misionară a lui Hristos, cum oare Iisus a fost un simplu om? De unde şi-a luat sfânta porţia de divinitate despre care tot scrie Brown? Cine slujea cui? Iisus Mariei sau Maria din Magdala Mântuitorului?

Continuare: http://ro.altermedia.info/religietraditii/o-descifrare-ortodoxa-a-codului-lui-da-vinci_7868.html#more-7868

Anunțuri

Un gând despre “O descifrare ortodoxa a “Codului lui Da Vinci”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s