Închide

Maica Heruvima


O TÂNÃRÃ FATÃ DE ROMÂNI UCISÃ PENTRU CÃ NU A VRUT SÃ SCRIE ÎMPOTRIVA CREDINŢEI STRÃBUNILOR EI

sau

SOROS – Central European University – şi soarta ortodocşilor!

maica_heruvima.jpgÎn cimitirul Mãnãstirii Petru Vodã se odihneşte, de mai bine de 5 ani de zile, monahia Heruvima, pe care, ca mireancã, a chemat-o Svetlana Mihaela Tanasã.

Maica Heruvima a terminat facultatea de limbi clasice la Iaşi şi, în 1995, a primit o bursã de la Fundaţia Soros pentru un masterat în istorie medievalã la Universitatea Central Europeană (CEU), Budapesta. Lucrarea sa de masterat a constat în cercetarea unui manuscris al Tâlcuirii la Facere, scris de Sfântul Ioan Gurã de Aur, şi dovedea, în aceastã lucrare, cã textul tipãrit de iezuiţi şi preluat de J. P. Migne în Patrologia Greacă are numeroase interpolãri şi modificãri faţã de manuscrisul cercetat, în care se regãsea un text cu adevãrat hrisostomic, plin de duh. Concluzia era cã la o ulterioarã editie criticã a Tâlcuirii la Facere se va descoperi balastul introdus cu reavoinţã de iezuiţi (de altfel, apropo de asta, pr. Dumitru Fecioru a fãcut acelaşi lucru cu traducerea în româneşte, pentru cã a luat textul tradus la Neamţu, care se gãseşte într-un uriaş manuscris de la Academia Românã, şi l-a prelucrat dupã cel tipãrit în PG; o altã observaţie – a mea, de data asta – ar fi aceea cã pãrinţii nemţeni de acum 200 de ani nu au tradus nici un singur cuvinţel dupã ediţiile apusene ale Sfinţilor Pãrinţi, ci doar dupã manuscrisele din spaţiul ortodox). Profesorii ei au apreciat munca şi i-au propus sã se înscrie la doctorat. Lucrarea sa de doctorat era axatã tot pe tâlcuirea la cartea Facerii: trebuia sã dovedeascã faptul cã Sfinţii Pãrinţi l-au urmat în tâlcuirea lor la Facere pe ereticul Origen. Svetlana s-a apucat de lucru cu încredere, neştiind ce i s-a cerut, de fapt. Dar, pe mãsurã ce mai citea din Sfinţii Pãrinţi cu pricina, realiza hula ce i se cerea sã o dovedeascã. Am aici, rãmase de la ea, Tîlcuirea la Facere a Fericitului Augustin (în latinã), cea a lui Origen (în greacã), cea a Fericitului Theodorit al Kirului (în greacã), si cea a Sfântului Efrem Sirul (în englezã), ba chiar si comentariul filosofului evreu Filon din Alexandria (în greacã), lucrãri pe care le citise acolo, la Budapesta, în original. Cu cât mai citea înţelegea nu numai cã Sfinţii Pãrinţi nu l-au urmat pe ereticul Origen în lucrãrile lor, ci unul din motivele pentru care au întocmit aceste lucrãri a fost acela de a-l combate pe eretic, şi se vedea asta din felul în care abordau fiecare chestiune în parte.

S-a întâmplat că, fiind acolo, sã-si punã câteva întrebãri despre profesorii sãi şi sã afle cã majoritatea sunt evrei, şi sã vadã dispreţul lor pentru Ortodoxie si pentru Tradiţie, cu toate studiile lor universitare. Iar când le-a comunicat concluzia de mai sus cu privire la Sfinţii Pãrinţi, ei i-au spus: “Nu, nu e aşa. Mai citeşte-i o datã. Mai gândeşte-te. Noi te plãtim ca tu sã demonstrezi ceva, iar tu trebuie sã o faci”.

maica-heruvima1.jpgAu urmat mai multe zile de certuri si argumentãri. Venind în ţarã pentru a-şi mai aduce nişte lucruri, s-a simţit rãu şi s-a dus la medic sã-şi facã un control. Aşa a aflat cã are un cancer al pielii cu o evoluţie rapidã, în zona omoplatului stâng. Explicaţia era una singurã: fususe iradiatã. Doctorul i-a zis cã mai are doar câteva luni de trãit. S-a întors la Budapesta sã-şi ia bagajele. S-a certat cu toatã lumea, care îi spunea: “De ce pleci? Avem soluţii pentru boala ta. Nu e nimic grav, noi putem sã-ţi oferim vindecarea. Fii ascultãtoare şi vei scãpa cu viaţã.” A luat tot ce a putut (deşi mare parte din cãrţi i-au rãmas acolo) şi s-a întors în ţarã. A venit la Pãrintele Iustin si i-a povestit toatã tãrãşenia, iar Pãrintele i-a spus sã rãmânã la noi în mãnãstire (aceasta se întâmpla în august 1997).

maica-heruvima4.jpgA urmat un an şi jumãtate de suferinţã. Boala a ajuns repede la metastazã. Încet, încet, se topea vãzând cu ochii. A primit sã fie rasoforitã şi, cu câteva sãptãmâni înainte de a pleca dintre noi, a fost cãlugãritã de Pãrintele Iustin. A refuzat sã ia morfinã, pentru a-şi şterge, prin suferinţã, toate pãcatele sãvârşite în aceastã lume. Urletele ei de durere vestesc şi astãzi, în urechile celor care le-au auzit, chinurile iadului. maica-heruvima2.jpgDumnezeu i-a ascultat ultima dorinţã, aceea de a prinde sãrbãtoarea Sfinţilor Arhangheli. Dupã privegherea hramului mânãstirii noastre, în noaptea de 7 spre 8 noiembrie 1998, pe la ora 3 dimineaţa, Sfânta Muceniţã Heruvima a plecat dintre noi cu sufletul împãcat, luminoasã la chip, sã mãrturiseascã înaintea Sfintei Treimi lupta ortodocşilor împotriva stãpânitorilor acestui veac.

Dacã lumea în care trãim este, în întregul sãu, chipul Babilonului, al curvei celei mari, atunci Sfânta Heruvima dã mãrturie despre ceea ce stã scris în Apocalipsã: “Şi într’însa s’a aflat sânge de proroci şi de sfinţi şi de toţi cei junghiaţi pre pãmânt.”

Venind aici, maica Heruvima ne-a spus despre faptul cã de la CEU, mai înainte de ea, plecaserã din acelaşi motiv, cancer al pielii, un student din Bulgaria, o studentã din Georgia şi o alta din SUA. Îmi pare rãu cã nu vã pot da numele lor. Poate cineva le va afla vreodatã.

Batjocura cea mare a fost aceea cã, dupã plecarea maicii Heruvima, foştii ei profesori au instituit la CEU Premiul Svetlana Tanasă, pentru cea mai bunã lucrare a anului.

Diavolul a vrut să-i arunce sufletul pur în gheena, dar Dumnezeu a ridicat-o dincolo de nori, pentru dragostea de adevăr, pentru că Adevărul este Hristos Dumnezeul nostru. Ortodoxia este vie şi înfloreşte în adevăr şi sămânţa ei este sângele martirilor. Vino curând Hristoase Dumnezeul nostru, înainte ca să fim robiţi de vrăjmaşii care blasfemiază şi ne înspăimântă. Risipeşte cu Crucea Ta pe aceia care ne asupresc, ca să ştie ce minunată este Ortodoxia. Pentru rugăciunile Sfinţilor Martiri şi ale Născătoarei de Dumnezeu, Iubitorule de oameni, miluieşte-ne pe noi!.

Duminică 21 ianuarie 2007, de Monahul FILOTHEU

24 de gânduri despre “Maica Heruvima

 1. prigoana ortodoxiei abea incepe… 😦 si uneltele de tortura sunt din ce in ce mai mestesugite… de acum nu se mai foloste violenta si tortura fizica, ci cea psihica, tentatiile care mai de care mai mincinoase si mai efemere…
  sunt mai multe sanse de a cadea din cauza tentatiilor mincinoase decat din cauza batailor… suntem de mii de ori mai slabi decat inaintasii nostri(adevaratii crestini ortodoxi)…

  Sa ne ajute Dumnezeu sa biruim ispitele…

 2. s-a dovedit ca Parintii nemtenii au folosit si editii apusene, putine, ale Sf. Par.
  Iar ca Fecioru a fol/furat sau nu texte nemtene la traducerile sale, trebuie dovedit pe text.
  E drept ca s-a folositd e unele, precum a scris, dar cum si de ce? Cine stie inimile, stie si asta…

 3. O… iubitilor, cand nu a cautat razvratitul sa sape temelia Iubirii si a Adevarului si mai tarziu a Bisericii Ortodoxe ? Insa mai mari decat acestea vor veni. Cum nu au mai fost. Adevaratii crestini ai acelor vremuri vor trai ascunsi in munti si in pamant, si cand se vor intalni unul cu altul vor plange de bucurie ca se intalnesc. Iar vremurile parca au inceput.

 4. „Sa ne rugam pentru pacea lumii”. Ar trebui sa fim o generatie de sacrificiu pentru a rezsta dezastrului care ne-a sosit in ograda fara voia noastra, precum tinerii din perioada interbelica (Noica, Tutea, Vulcanescu, Gafencu etc). Sper sa fim in stare, macar cativa. Sa avem curajul sa cunoastem, si sa avem curajul marturisirii lui Hristos, prin viata noastra.

 5. Iertata-mi fie indrazneala, dar nu inteleg un lucru: daca au vrut s-o elimine sau macar s-o indeparteze de ce i-au mai premiat studiul? puteau in cel mai bun caz sa treaca peste sau chiar sa -l ascunda tocmai ptr a nu iesi in evidenta rezultatele cercetarilor facute de maica Heruvima(ce nume frumos!!)

  • Pentru ca ei sunt cu aparenta de miel dar sunt lupi rapitori.
   Pentru ca in aceasta infatisare se face taina faradelegii, in ascuns, cu zambetul pe buze, dar cu tradarea si nebunia in inima.

   • Societatea este dresata in acest duh–cica cel mai tare il mananca pe cel mai slab–ca in jungla, iar tu ca om trebuie sa devii animal de prada ca sa razbesti–asta este impulsul, asta este directia „educatiei” noii revolutii , a omului si mai nou.

 6. Acum se folosete indoctrinarea si spalarea creierului, si cu cit cineva este mai mutilat suflteste in mental prin metodele rasturnarii bunului simt elementar, cu atit ajunge mai sus in societatile deschise spre dezastru. Romania are marele avantaj de a avea o traditie crestina adevarata la care se poate intoarce.
  In occident omul se inchina masinii. Lucuiesc de ceva ani afara. Aici am intalnit foarte multi oameni inteligenti care isi vad de treaba si au demniatate, dar din pacate sunt si oameni care sunt replici vii, moderne ale indoctrinatilor bolsevici, ca Ana Pauker de exemplu. Ei sunt dresati din umbra sa aibe grija–o grija terifianta ptc ei nu sunt siguri nici in pantofii lor–sa aibe grija de altii. Ca in vremurile celui mai virulent bolsevism. Am intalnit oameni care erau profesori in mod oficial dar dresajul lor era sa spele creierele , sa jigneasca studentii, si sa se laude cu desfranarea lor, asa in plen. Odata scriam un email personal despre supravegherea computerizata, si cineva dintr-un birou alaturat a venit in dreptul camerei unde ma gaseam eu si pretinzand ca vorbeste cu colega din camera alaturata spunea:”Daca faci o singura miscare esti moarta” A repetat asta de citeva ori. Peroana respectiva pe linga rolul prfesional il avea oe acela de a „purta de grija”. Ei cred ca securitatea lor sta intr-o masina, si sunt aserviti acestei masini.
  Noi, oamenii obisnuiti ai societatii civile in occident devenim din ce in ce mai constienti de teribila nelegiuire in care suntem inregimentati. Din pacate Biserica Ortodoxa afara, ca si in tara este in schimbari majore, acceptand desfranarea cu marea curva a babilonului si schimband traditia si predaniile. Dumnezeu este cu cei care nu fac nelegiuirea si este impotriva desfranatilor acestui sistem al mortii.

 7. Este trist ca Romania vrea sa intre in aceasta BALENA a nelegiuirii, acceptand actele biometrice, succomband in curand la inchinarea la aceasta masina a mortii si dezinformarii care este computerul. Marile figuri ale ONG-urilor din strainatate sunt din pacate tocmai aceste produse ale noului sistem bolsevic reinvigorat. Ei NU respecta derpturile civile si libertatea, dar vin si tin discursuri pompoase tocmai pe aceste teme, incantand oamenii cu minciunile si dezinformarea lor. Ei sunt in stare de CRIMA, pe linga minciuna fatisa, dezinformare, denigrare, impiedicarea individului sa-si exercite dreptul natural la munca daca nu se supune mentalitatii lor bolnave. Cred ca daca as fi citit acest articol din Romania, fara a avea experienta occidentala, as fi trecut peste el si m-as fi indoit.
  Acesti oameni bolnavi folosesc cele mai abjecte metode , culmea folosindu-se tocmai de prieteni iar uneori atunci cind oamenii sunt naivi chiar de familie pentru a-si dresa „alesii”. Atunci cind lucrarea nemerniciei lor cade, se razbuna cumplit pentru ca ura si vrajba sunt substantele cu care se hranesc.

 8. Dumnezeu a luat toate fasoanele vrajitoriei si fermecatoriei de la aceste aratari ale mortii. Vrajitoria si fermecatoria care este predata chiar in scoli, (vezi siteul facultatii unde a studiat Maica Heruvima) a ramas o forma fara fond, pentru ca Dumnezeu a luat aceste zorzoane si le-a intors impotriva celor care le fac, muncindu-i pe draci in aceasta directie. De aceea , in lipsa de metode „magice” ei recurg la marginalizare sociala sau la crima. Mare este caderea lor, in scurtul timp care a mai ramas pina la venirea Lui Hristos.

 9. Oamenii acestia isi vor blestema viata si isi vor musca ununghiile, ei sunt cei care se lamenteaza cei care isi doresc sa nu se fi nascut–si vor avea parte de si mai multa urgie, pentru ca ceasul maniei Lui Hristos este ACUM impotriva asctor oameni care renunta la libertatea lor, punind-o in slujba diavolulului, iar pe linga asta vor sa-i faca robi si pe altii sa fie partasi cu ei in marea lor cadere.
  Oamenii care se indoiesc de puterea Lui Dumnezeu si-L blasfemiaza , sau cei care neaga ceea ce este lasat in duh Sfant sa fie spus ca avertisment vor fi numarati printre cei care sunt impotriva Lui Hristos si nu vor avea liniste.

 10. Ce nu stiu romanii este ca societatea occidentala Nu este libera, este in mare masura sub BLESTEM,pentru ca s-a mintit in numele drepturilor omului, s-au rasturnat cele mai elementare reguli ale bunului simt, desfraul este matraona in Parlamente si legifereaza viciul. Este foarte grav sa idealizezi si sa vrei sa tinzi spre o fundatura. Harul Lui Dumnezeu ii pescuieste pe oameni peste tot, indiferent de oranduirea sociala in care traiesc. Modelele domocratiilor occidentale au esuat in formula celui mai abject bolsevism, mai teribil decit bolsevismul primelor decade din Romania comunista, iar oamenii care sunt dresati in acest duh o fac de buna voie, chiar o considera o masura utila de securitate. Ei blameaza nazismul si terorismul, se tem de comunism, dar sub masca drepturilor omului au adoptat metodele coercitive ale acestor sisteme, mint, promoveaza crima organizata, terorismul si genocidul economic al natiunilor, alimenteaza revolutii si razboaie civile, la fel cum faceau si bolsevicii.

 11. Cum se realizeaza asta???Cu zambete si amabilitati se vine cu modele „noi” revolutionare, prin care in esenta se perpetueaza conflictul si nelegiuirea. Familiile sunt dezbinate, prietenii sunt cooptati printre tradatori, pentru ca nu-i asa ….omul spilcuit, care zambete mereu si pare degajat si senin…el are DREPTATE, EL STIE. El este dasculul, fratele mai mare, binevoitorul in numele caruia oamenii de buna voie isi arunca pe geam vechile prietenii, vechile legaturi, vechile perceptii, chiar relatiile de familie sunt sacrificate pentru ca zambaretul stie mai bine. Oamenii astia sunt echivalentul activistilor, instigatorilor turnatorilor–ei trebuie intorsi de pe caile lor, nu trebuie primiti la nici o masa, nici la cele familiale, nici la cele oficiale. Strainul cu bun simt gaseste intotdeauna un drum deschis, o usa deschisa la Romani, dar clevetitorul, cel cu surprize–surprize–iata pot sa ma bag in viata oricui–pe asta Dumnezeu il insoteste cu blestem–cu explozii, ca surpari, cu apasare, ia veselia fireasca si spontana –ca sa se stie ca NU trebuie primit, ca el vrea sa schimbe LEGEA bunului simt, si ca din orice directie ai privi-o legatura cu acest om este nelegitima.

 12. Daca NU gandesti generational, dai tot ce ai pe vrabia de pe gard. Dai si ceea ce nu este al tau, pentru aceeasi vrabie.Iti pui viata la mezat pentru idealuri care nu se vor impli niciodata si care sunt vanturate in lume de oameni care prospera din genocid, furt, dezinformare, desfrau si minciuna.

 13. Acestor oameni care se misca in duhul nelegiuirii si falsifica viata lor si a altora in numlele unor false idealuri li se raspunde cu aceeasi moneda, pentru ca ei inteleg numai din raportul de forte al lui „ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”. Asta este legea blestemului sub care traiesc, iar umanismul dupa care se ascund este numai o masca, un fard uscat pus peste un chip had, care a fost deja spulberat.

 14. Dumnezeu vine asupra lor cu blestem si surpare, pentru ca Dumnezeu care stapineste fortele raului le lasa sa se manifeste impotriva celor care fac nelegiuirea.

 15. Dumnezeu este cel care raspunde ochi pentru ochi dinte celor care traiesc in aceasta lege. Piatra cea mai mica a ajuns in capul unghiului in ceasul judecatii Lui Dumnezeu, iar cei care fac faradelegea prin faradelegea lor cad. Prin mijloacele lor sunt spulberati si in minciunile si clevetirile lor sunt prinsi.

 16. Ce trebuie sa stie strainul cu fite de mare eliberator si umanist cind vine sa darame traditiile?
  Ti-e teama de terorism???Nu-l promova. Ti-e teama de coruptie???Nu o blama in altul in timp ce tu din ea traiesti, jefuind natiuni si resurse care nu-ti apartin. Nu-ti place imoralitatea??? Nu o promova prin media, prin activism social sordid. Tu ce faci in schimb????Ti-ai indreptat degetul tau spre altul, judecandu-l dupa regula dublelui standard si absolvindu-te pe tine. Incriminarea ta nu rezista, pentru ca Judecata nu este a ta–este a Lui Dumnezeu.

 17. Aș dor să fac o precizare, Premiul Svetlana Mihaela Tanasa nu se acorda doar pentru realizarile ei academice, ci pentru o fapta de fair play academic a maicii Heruvima. Pe cand era studenta la Budapesta la doctorat, periodic se acordau burse de studii in toata Europa. Maica Heruvima, pe atunci Svetlana a câștigat o bursă la Paris de o lună, dar prietenea ei Irma, o prietenă și colegă din Georgia nu a câștigat nici o bursă nicăieri. Atunci maica Heruvima a luat-o pe prietena ei Irma pe bursa ei la Paris, și au studiat împreună, maica împărțind cu Irma suma de 1000 de dolari cat era bursa. Am văzut pozele amândurora pe Sacré Coeur: Cei de la Budapesta au fost impresionati de fapta Svetlanei si după moartea ei, în amintirea ei și a faptei ei se decernă până în ziua de azi Distincția Svetlana Mihaela Tanasa, care consta intr-o suma de bani ce acopera o bursa in strainatate pe o scurta perioada

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Înapoi sus
%d blogeri au apreciat asta: