Prigonitorii si ucigasii lui Hristos sunt adevaratii antisemiti. Antisemitismul este o erezie!


„Antisemit nu a fost Hristos, ci Iuda, Ana, Caiafa si poporul care a cerut rastignirea. Antisemiti nu sunt crestinii…” [34; 169].

Pastorul evreu Richard Wurmbrandt

Filmul „Evanghelia dupa Iuda” ne spune ca Evan­ghe­li­ile canonice au devenit din ce in ce mai antievre­iesti pe ma­sura ce din ce in ce mai multi oameni de alte neamuri se converteau la credinta crestina, si ca acest fapt a avut un efect covarsitor asupra istoriei lumii pana in zilele noas­tre. Se afirma ca in Noul Testament, in re­latarile privitoare la patimile lui Hristos, se gasesc ele­mente an­ti­se­mi­te. Iuda devine capul de afis al antisemi­tismului, de vi­na fiind si modul in care este prezentat in cele patru Sfin­te Evanghelii. Tradatorul Iuda a fost per­sonajul negativ ales ca victima de catre antisemitii care l‑au considerat re­prezentativ pentru poporul iudeu. Evan­gheliile ar fi deci, intr‑o anumita masura, responsabile pentru feno­me­nul antisemit, care in secolul al XX‑lea a culmi­nat cu na­zis­mul. Textul Evangheliei dupa Iuda ne‑ar oferi insa o alta perspectiva a istoriei, in care iudeii nu vor moartea lui Hristos si in care Iuda este eroul care Il ajuta pe Hristos sa ajunga la moartea care ii aducea adevarata cunoastere. Cei care nu cunosc decat superficial invata­turile Sfintelor Scripturi pot gandi: „Oare nu era mai bine ca Biserica sa nu primeasca Scripturile care pot du­ce la antisemitism? Oare nu ar fi fost mai linistita isto­ria se­colului al XX‑lea daca Biserica ar fi primit «Evan­ghe­lia dupa Iuda» in locul celorlalte patru evanghelii?”

Raspunsul este ca, fara cele patru Evanghelii, care sunt stalp al Bisericii, lumea ar fi fost intr‑adevar alta. O lu­me mai rea, mai urata, mai plina de dusmanie si tulbu­ra­ta mai tare de ura interrasiala. De ce? Pentru ca, in timp ce invatatura principala a Evangheliei este iubirea de aproapele, nu se intampla aceasta si in „Evanghelia lui Iuda”.

Afirmatia ca Scripturile Bisericii ar contine elemente an­tisemite este foarte dura si poate duce ea insasi la anti­semitism: unii crestini – care nu au citit Noul Testament, dar afla ca Evanghelia este antisemita – pot considera ca, intrucat Evanghelia e insuflata de Dumnezeu, si anti­se­mitismul e bun. Lucrurile nu stau deloc asa. Antisemi­tis­mul – fie ca e vorba de ura indreptata spre evrei sau spre celelalte neamuri semite – e o erezie si crestinii nu pot fi antisemiti, iar antisemitii care se lauda ca sunt cres­tini sunt crestini numai cu numele. Pentru a arata insa ca Evangheliile Bisericii nu contin elemente antise­mi­te, va fi nevoie de o cercetare atenta a acestora…

Citeste în continuare: http://apologeticum.wordpress.com/2011/02/22/prigonitorii-si-ucigasii-lui-hristos-sunt-adevaratii-antisemiti-antisemitismul-este-o-erezie/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s