Războiul Nevăzut II – Ofensiva Iudaismului asupra României – de Cornel Dan Niculae


În 1975, în cadrul Adunării

Organizaţiei Naţiunilor Unite, deşi aceasta fusese o creaţie americano-evreiască, mai mulţi şefi de stat au denunţat „conspiraţia sionisto-ame­ricană împotriva lumii“, în acelaşi an fiind adoptată o Rezo­lu­ţie O.N.U. prin care sionismul a fost con­dam­nat ca fiind o formă de rasism. Cele mai multe voturi veneau din partea statelor arabe şi a celor din lagărul comu­nist, mai puţin Româ­nia ceau­şis­tă, pro-sionistă. Delegatul SUA, Daniel Moy­ni­han, a decla­­rat pe loc: „Statele Unite se ridică să de­cla­re în faţa Adunării gene­­rale a Naţiunilor Unite, şi în faţa întregii lumi, că nu vor recu­noaşte, nu se vor conforma şi nici nu vor fi vreodată de acord cu acest act“.

S-a întâmplat, însă, ca în Rusia să vină epoca gor­ba­cio­vis­tă, iar ruşii să cunoască des­trămarea URSS, pentru ca Rezoluţia să fie anulată de către ONU, Rusia schimbându-şi votul.

Din această perspectivă, căderea blocului co­mu­nist est-european şi a URSS a însemnat o indirectă victorie pentru sio­nişti. Pentru Ceauşescu situaţia era complicată. El se opunea schim­­­bărilor, iar faptul că a avut o atitudine general pro-sio­nis­tă nu mai conta în faţa acuzelor din partea generalului de Securitate dezertor Ion M. Pacepa, acuze de asociere criminală împotriva evre­ilor cu liderul palestinian Yasser Arafat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s