A murit un mare duhovnic al Romaniei, Arsenie Papacioc


Parintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii Sfanta Maria din Techirghiol, s-a mutat la cele vesnice, marti, in locasul in care a slujit timp de 35 de ani.

Parintele Arsenie suferea de mai mult timp de o serie de probleme cardiace si renale, pentru care a si fost internat de mai multe ori in decursul acestui an, la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta.

Parintele arhimandrit Arsenie Papacioc va fi inmormantat joi, la Manastirea Sfanta Maria din Techirghiol.

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanti duhovnici ai Ortodoxiei, s-a nascut in 1914. S-a calugarit de tanar, la Manastirea Sihastria. A fost egumen la Manastirea Slatina, de unde a fost arestat si dus la Suceava. Dupa ani de detentie, in 1976 a ajuns la Manastirea Sfanta Maria – Techirghiol, potrivit Radio Trinitas.

citeste si:

Update:

  1. Mesajul de condoleante al Patriarhului Daniel la trecerea la Domnul a Parintelui Arsenie Papacioc. VA MERGE PATRIARHUL LA INMORMANTARE?
  2. PARINTELE IUSTIN INDEAMNA: Mergeti la Sfantul Arsenie
  3. Patriarhul Daniel NU A VENIT la inmormantarea Parintelui Arsenie Papacioc
  4. FOTO: Imagini de la inmormantarea Parintelui Arsenie Papacioc
  5. Sa fie limpede: Parintele Arsenie Papacioc INDEMNA SA REFUZAM DOCUMENTELE CU CIP
  6. RUSINE TRINITAS. N-au transmis slujba de inmormantare a Parintelui Arsenie Papacioc …
  7. VIDEO: Parintele Arsenie Papacioc despre ecumenism

2 gânduri despre “A murit un mare duhovnic al Romaniei, Arsenie Papacioc

  1. Poate titlul corect ar fu “A trecut la cele vesnice…” sal „… la Domnul”.

    Daca ne-a placut atat de mult de cuviosia sa si l-am iubit pana la lacrimi se cade sa facem ce ne-a invatat sa facem. Sa fim prezenti tot timpul langa Dumnezeu, sa ne rugam continuu si sa marturisim Adevarul. Numai asa vom fi in comuniune cu el, cu Dumnezeu si cu toti sfintii Sai.

    De parca nu ne asteptam la acest lucru? Parintele va ajunge acolo unde a nadajduit sa ajunga. Noi trebuie sa ne bucuram de acest lucru si ca a scapat de suferinte.

    Sa ne plangem pe noi ca nu stim unde si cum vom merge. Sa ne straduim sa facem ce ne-a invatat, ca ne-a invatat de la Dumnezeu. A trecut la Domnul un stalp al Ortodoxiei? Sa apara 10 sau 100 din ce ne-a invatat parintele. Ca daca un bob de grau se sacrifica altele sute apar. Nu va fi mai mare bucurie pentru parintele decat sa facem voia lui Dumnezeu si ce ne-a deslusit cuviosia sa asa de simplu si frumos. Sa fim fii si fiice ale dansului.

    Sa fim in comuniune cu el ca este in Viata.

Lasă un comentariu